Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Αυτό το αλλιώτικο μπεργκεράδικο/ σαντουιτσάδικο/χοντντογκάδικο έχει κι έναν «κρυφό» καταπράσινο κήπο.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Η cool βιομηχανική αισθητική του «Μomo», του αλλιώτικου μπεργκεράδικου/ σαντουιτσάδικου/χοντντογκάδικου της Καλλιθέας έπαιξε το ρόλο της για να γίνει σύντομα στέκι –θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα κάπου στη Νέα Υόρκη–, και οι τρεις διαφορετικοί χώροι όπου μπορείς να καθίσεις προσθέτουν πόντους, αφού σου δίνουν επιλογές ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή: πιο χειμωνιάτικη η με δερμάτινα καθίσματα σε σκούρο καφέ χρώμα, τουβλάκι στους τοίχους, μεγάλο μπαρ και θαυμάσιες τζαζ μουσικές, ακριβώς στο πλάι, ένα αίθριο που επικοινωνεί με τη σάλα με τζαμαρίες και, πίσω, ένας πολύ όμορφος κρυφός κήπος με πολύ πράσινο, πολύ χρώμα και σπιτική αίσθηση περασμένων δεκαετιών. Ξεκινήσαμε το made in USA σερί των πιάτων με το πολύ νόστιμο και πολύ χορταστικό burger «Μaple & Smoked cheese» και γαρνιτούρα από ψητή πατάτα και coleslow. Πολύ ιδιαίτερο είναι και το burger Bacon Jam με μια καταπληκτική μαρμελάδα με μπέικον.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα - εικόνα 1

Μας άρεσε πολύ το melt cheese sandwich MOMO με roast beef, spread μοτσαρέλας και πίκλες σε λευκό ψωμί: μια ολόκληρη «παντόφλα» από δύο φέτες ψωμί με κριτσανιστή κόρα και ανάμεσα, μια γερή, τρυφερή φέτα ψητού μοσχαριού (υπάρχουν και σάντουιτς με ψωμί από σίκαλη). Δυνατή η γεύση του ενισχυμένου «haute» dog «Bourbon Bbq» με δύο πικάντικα λουκάνικα, σάλτσα μουστάρδας, τραγανό μπέικον, λιωμένο τυρί και Bourbon Bbq sauce. Κομψό και απαλό το Shrimp bun με lemon mustard shrimps – μαριναρισμένες γαρίδες με σος λεμόνι, μουστάρδα και ντοματίνια μέσα σε αφράτο ψωμάκι (bun). Ανάμεσα στα ποτά, εντοπίσαμε και την μπύρα ΑΘΗΝΕΟ –lager, draft, χειροποίητη, απαστερίωτη, αφιλτράριστη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρωματισμένη με κόλιανδρο και μέλι. Σημειώνουμε τις μεγάλες μερίδες –ένα μπέργκερ ή ένα χοτντογκ ή ένα melt cheese sandwich κι ένα γλυκό είναι απολύτως χορταστική επιλογή και σε πολύ λογική τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Momo

Σαπφούς 95, Πλ. Κύπρου, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.