Ένας «Μandragoras» φύτρωσε στην Καλλιθέα

Το νέο εστιατόριο της οδού Ευαγγελιστρίας διάλεξε για όνομά ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και γευστική ρότα ελληνο-μεσογειακή.

Ένας «Μandragoras» φύτρωσε στην Καλλιθέα

Ο νέος ένοικος στο μικρό χώρο στην Καλλιθέα που φιλοξένησε το «Mαγέρικο της Νάγιας» και τον «Ανθό» του Γιώργου Γεράρδου μέχρι εκείνος να μετακομίσει στην Κηφισιά, διάλεξε για όνομά του ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και τελετουργικά. Πίσω από το «Mandragoras», που άνοιξε μόλις στην οδό Ευαγγελιστρίας, βρίσκονται ο Μάκης Κουτσονίκας, εδώ και εννιά χρόνια σεφ του «Αγορά Select» στα Ιλίσια, και η αδερφή του Ελένη. Το στιλ παραμένει ίδιο, με χειροποίητο χαρακτήρα, ένα μιξάξ από πέτρα, ξύλο, πλακάκι και μωσαϊκό με ρετρό πνεύμα, κι η ανοιχτή κουζίνα κρατάει ελληνική ρότα φτιάχνοντας φάβα ρεβιθιού με καπνιστό χέλι ή μια σαλάτα-σπασμένη σπανακόπιτα, ρίχνοντας βουβαλίσιο καβουρμά με αβγά και ντομάτα στο τηγάνι και συνδυάζοντας ψαρονέφρι σχάρας με ψητά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου και πουρέ φουρνιστής πατάτας. Λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ και οι τιμές είναι αρκετά προσιτές, με τα κυρίως πιάτα να κυμαίνονται μεταξύ € 6 και 10.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.