Έρχεται 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition

Συμπληρώνοντας την πρώτη δεκαετία επιτυχούς διοργάνωσης, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ φέρνει στο προσκήνιο για μια ακόμα χρονιά την αφρόκρεμα της ελληνικής παραγωγής.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Συνώνυμη πλέον με την ανάδειξη των καλύτερων ελληνικών προϊόντων, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition, η έκθεση που τιμά τον Έλληνα παραγωγό, γιορτάζει τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας της με μια επετειακή διοργάνωση από τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου. Πρωταγωνιστές του τριημέρου, οι περισσότεροι από 400 παραγωγοί premium προϊόντων που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2000 προϊόντων υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει από εκλεκτά κρασιά, προϊόντα ζυθοποιίας, μελισσοκομικά, τυροκομικά, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλούς ακόμη γαστρονομικούς θησαυρούς.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η ελληνική γαστρονομία θα έχει -ως είθισται- τον πρώτο λόγο ωστόσο δεν θα λείψουν και οι συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας  τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές. Το "παρών" θα δώσουν εκπρόσωποι από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, το Ντουμπάι, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα και η Κύπρος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square προσφέροντας ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

'Όλη η Ελλάδα σε γευσιγνωσίες, σεμινάρια και βραβεία ποιότητας

Την έκθεση θα συμπληρώσει σειρά από ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από επαγγελματικά σεμινάρια και γευσιγνωσίες μέχρι βραβεύσεις ελληνικών προϊόντων. Τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops "Food Expert Stories" θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου για όλες τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και πρακτικές ενώ ο Chef Κώστας Μπουγιούρης θα υποδεχτεί διακεκριμένους συναδέλφους του στην ενότητα "Μαγειρεύουμε Ελλάδα".

9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Για πρώτη φορά, στον χώρο των εκθέσεων τροφίμων, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Ο olive oil expert και σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιόλαδου κος Γιάννης Καρβέλας αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, πλεονεκτήματα και ελαττώματα, γευστικές επιγεύσεις και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Το κρασί θα έχει επίσης την τιμητική του με τον sommelier Χρήστο Σιώμο που αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του καλού κρασιού, στην πλατεία γευσιγνωσίας "Wine Walk”. Θα εξηγήσει επίσης τις διαφορετικές ποικιλίες, οξύτητες, γευστικές επιγεύσεις και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα καλό κρασί.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η έκθεση θα υποδεχτεί επίσης πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία φέτος είναι η τιμώμενη ελληνική περιφέρεια. Θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες της έκθεσης τοπικές γεύσεις μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι chef της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές με τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ξύδι, χυμούς, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και τα κρασιά της περιοχής χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των παραγωγών/εκθετών. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα τους.

Τέλος, θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, που αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.

 expotrof.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.