Στο "Λοbby Burger Lounge" για χαλαρά vibes και πεντανόστιμα sliders

Γεμάτη ζωηράδα και νοστιμιά, η γωνιά του «Lobby Burger Lounge» είναι το νέο meeting point - φαβορί μας στο food village του Κέντρου, με μερικά απ’ τα πιο νόστιμα mini burgers της Αθήνας στη σέντρα.

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει τόσο καιρό αυτή η γεμάτη ζωηράδα, αλλά και ατόφια νοστιμιά γωνίτσα στη συνοπή των οδών Απόλλωνος και Βουλής, όμως ένα ραντεβού με τα mini burgers του "Lobby Burger Lounge", στα μετόπισθεν του "Electra Metropolis Athens", ήταν αρκετό για να μου αποκαλύψει το νέο στέκι – φαβορί μου, για αλέγκρα διάθεση και στακάτη νοστιμιά, μέσα σε δυο φέτες αφράτου μπριός. Κομμάτι του "Electra Metropolis Athens", αλλά και τελείως ανεξάρτητο απ’ αυτό, το "Λobby" είναι ένα pet project του executive chef του ξενοδοχείου, Χάρη Ζευγούλη, που μετατράπηκε γρήγορα σε γκραν σουξέ της γειτονιάς, σερβίροντας ανεπιτίδευτη χαλαρότητα και ντεκοντρακτέ γαστρονομικές απολαύσεις, επενδυμένες με την αταβιστική χαρά των sliders.

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Σταθερή λιχουδιά στα αμερικανικά garden parties, με υπερατού την finger food ευκολία τους, αφού τρώγονται πραγματικά με το ένα χέρι (επιτρέποντας στο άλλο να κρατάει το δροσερό ποτό), τα sliders είναι η πιο αγνή εκδοχή των burgers κι ίσως η πιο κοντινή στο πρωτότυπο σνακ που ετοίμαζαν οι καντινιέρηδες έξω απ’ τα μεταπολεμικά εργοστάσια της Αμερικής, για τους Γερμανούς εργάτες στο διάλειμμά τους. Φυσικά, εδώ είμαστε στο κέντρο της Αθήνας του 2022 (σχεδόν 2023 πια) και δεν έχουμε Γερμανούς εργάτες, όμως τα sliders του "Λobby" θα ήταν σίγουρα το αγαπημένο μου lunch break αν δούλευα σε κάποιο απ’ τα πάμπολλα γραφεία και μαγαζιά της γειτονιάς. Σίγουρα πάντως εδώ θα είναι τα επόμενα breaks μου από από το shopping των ημερών, ιδίως τώρα που, λόγω των ημερών, τρέχει γιορτινό bubbles & burgers μενού, που συνδυάζει επιλεγμένες prosecco, spumante και cava ετικέτες με τα μπεργκεράκια του σταθερού καταλόγου. Ας δούμε, όμως, για τι πράγμα μιλάμε.

Τα πρώτα

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Αφράτες σαλάτες όπως η Ceasar’s, που βάζει μόνο τις καρδιές απ’ τα μαρούλια της να κάνουν παρέα στο crispy κοτόπουλο και την περμαζάνα 24μηνης ωρίμανσης που τη συνοδεύουν, και νόστιμα ορεκτικά όπως το flatbread με κερκυραϊκή copa, άγρια μανιτάρια και ελληνική τρούφα, ανοίγουν το δρόμο της νοστιμιάς στο πλούσιο αλλά νοικοκυρεμένο μενού του "Λοbby", δύο όμως είναι τα πράγματα στα οποία θέλω να σταθώ. Tο πρώτο είναι το κλασσικό hot dog που, στα χέρια της ομάδας του "Λobby" συναντά την ίσως πιο élève εκδοχή του, χάρη στα προσεγμένα και ωραία ισορροπημένα κοντιμέντα του. Τουτέστιν, τη μαρμελάδα ντομάτας, τη μαγιονέζα curry και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, που δίνουν γεμάτη μπουκιά και στιβαρό γευστικό βάθος στο ταπεινό σνακ, αποκαλύπτοντας τη δυναμική του.

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Το δεύτερο είναι το lobster roll, που έχει κακοπάθει ουκ ολίγες φορές στη μεταφορά του απ’ τα west coast αμερικανικά diners προς το μεσογειακό μας τεραίν, εδώ όμως ανακάμπτει με comfort πληθωρικότητα. Κι αυτό χάρη αφ’ ενός στο αφράτο και γεμάτο νοστιμάδα μπριος του, αφ’ εταίρου στον ευγενή θαλασσινό πρωταγωνιστή που, μολονότι δεν είναι φρέσκος, έρχεται με τη σφριγηλή, ζουμερή του σάρκα αγκαλιασμένη από πληθωρική σος Bearnaise, ενισχυμένη σε ιωδιούχες εντάσεις από το katsuobushi που τημ πλουτίζει διακριτικά. Και στα μόλις 19 ευρώ (έναντι των $40 στην πατρίδα του), πρόκειται για λιχουδιά σε άκρως ελκυστική, value for money τιμή.

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Το κυρίως θέμα

Με μια λίστα 8 προτάσεων που σερβίρονται σε συνδυασμούς των 2 ή 3 τεμαχίων, η επιλογή των sliders είναι εδώ το ξεκάθαρο κλου της υπόθεσης. Και παρ’ ότι το μενού περιλαμβάνει healthy burgers με ψητό κοτόπουλο σε ψωμάκι ολικής, για όποιον έχει τέτοιες ανησυχίες, αλλά και επιλογές όπως το mini burger με τραγανό κοτόπουλο, ή αυτό με cheddar, μανιτάρια και τρούφα, ο βασικός κανόνας είναι ένας: τα μπεργκεράδικα κρίνονται πάντα στο κλασικό τους cheeseburger.

Το κλασικό cheese του "Λobby", λοιπόν, είναι ένα θαύμα γευστικής λιτότητας κι ευστοχίας. Πρώτα - πρώτα το ψωμάκι, που παράγεται αποκλειστικά για το "Λobby" από επιλεγμένο εξωτερικό συνεργάτη, με βάση εσωτερική συνταγή, είναι ένα αφράτο μπριος ξαλαφρωμένο από την έντονη βουτυράδα που χαρακτηρίζει το γαλλικό πρωτότυπο, δίνοντας έτσι στην κουζίνα ιδανικό καμβά για να ξεδιπλώσει τη γευστική παρτιτούρα της πρώτης ύλης. Έτσι, το smashed μπιφτεκάκι από Black Angues εκφράζει ανεμπόδιστο τον άριστο βαθμό καραμελώματος στο εξωτερικό του, με αρκετή σάρκα στο εσωτερικό ώστε να αποκαλύψει το γευστικό βάθος και τη μαυλιστική του λιπαρότητα, δίνοντας ιδανική πάσα στο λιωμένο τυράκι να προσθέσει στρογγυλάδα στη μπουκιά, για να την κεντήσουν έπειτα οι φούγκες οξύτητας που δίνουν οι πίκλες. Ευτυχώς, λοιπόν, που τα sliders έρχονται σε σετάκια των τριών, γιατί μερικές μπουκιές μόνο δεν φτάνουν, γι’ αυτό το cheese που όχι απλά περνάει το τεστ της πρώτης δοκιμής πανηγυρικά, αλλά διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα της Αθήνας!

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Με τέτοιο ξεκίνημα, το mini bao burger με τραγανό σολομό που ήρθε αμέσως μετά, ήταν μια απροσδόκητη έκπληξη: Το μπιφτεκάκι γίνεται με κιμά από φρέσκο ψάρι και συνοδεύεται από ιαπωνική BBQ, μαγιονέζα kimchi και αβοκάντο, που τυλίγουν το στόμα με πολυεπίπεδο εξωτισμό, όσο ο σολομός ξεδιπλώνει βραδυφλεγώς τη θαλασσινή του ένταση, αφήνοντας νοστιμάδα μακράς διαρκείας. Εξίσου απολαυστικό ήταν και το slider black angus με κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα ντομάτας, με τον συνδυασμό των κοντιμέντων να αποκαλύπτεται ευχάριστα ανατρεπτικός, και μολονότι διατηρώ τις επιφυλλάξεις μου για το mini burger προβατίνας, το patty του οποίου βρήκα κομμάτι άδετο τόσο σε υφή, όσο και σε συνδυασμό με το chutney αγγουριού – σέλερι και τη σος γιαούρτιου του, υποσχέθηκα στον εαυτό μου (και στην παρέα) να ανανεώσουμε το ραντεβού για να βάλουμε στη σέντρα το πληθωρικό Prime Wagyu Burger με BBQ mayo, που βλέπαμε να προσγειώνεται κατά ριπάς στα γύρω τραπέζια – όχι άδικα, υποθέτω, αφού η τιμή του (στα 14 ευρώ) το καθιστούν (σαν το lobster roll που λέγαμε) κάτι παραπάνω από ευκαιρία…

Τα επιδόρπια

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Θέλει κότσια να σερβίρεις cheesecake σε απόσταση μερικών μόλις μέτρων από την πηγή του πιο φημισμένου βάσκικου εκπροσώπου του είδους στην Αθήνα, το New York Cheesecake που σερβίρει το "Λοbby", όμως, έχει για κρυφό ατού το βουβαλίσιο γάλα Κερκίνης που χρησιμοποείται στο αφράτεμα της βελούδινης κρέμας του, και προικίζει τη μπουκιά με δροσερή αψάδα σχεδόν εθιστική. Πλάι του, η σοκολατόπιτα που σερβίρεται με παγωτό στρατσιατέλα, προσφέρει ένα αφράτο layer σοκολατένιας αμαρτίας στο τραπέζι, ενώ το τραγανό και καραμελένιο apple crumble, που σερβίρεται με παγωτό κανέλα, ξεδιπλώνει στο στόμα χειμωνιάτικα αρώματα - ό,τι πρέπει για την εποχή.

Lobby Burger Lounge Electra Metropolis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.