Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Το εστιατόριο Hellas της Ρόδου στο Symposio at Ark 1

Ένα από τα εστιατορικά διαμάντια των Δωδεκανήσων έρχεται για μια ξεχωριστή βραδιά στο Ark της Γλυφάδας στο πλαίσιο του Symposio at Ark, του θεσμού που δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της περιφέρειας. Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, το Hellas προτείνει μια κουζίνα σύγχρονη, με έντονο τοπικό χαρακτήρα και τη δημιουργική ματιά του σεφ-ιδιοκτήτη Κυριάκου Ιακωβίδη και της σεφ Ειρήνης Γιωργουδιού.

Το εστιατόριο Hellas της Ρόδου στο Symposio at Ark 4

Το εστιατόριο βρίσκεται στο χωριό Πεύκοι, σ΄ ένα όμορφο οίκημα με την παραδοσιακή "λινδιακή σκέπαση” στη σάλα του και μια υπέροχη αυλή τριγυρισμένη από δέντρα και στρωμένη με "χοχλάκια”, το γνωστό ροδίτικο ψηφιδωτό δάπεδο.

Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.

Το άνοιξε ο Κυριάκος Ιακωβίδης το 2001, επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του μετά από μια δημιουργική θητεία στο Botrini’s. Στην κουζίνα του, μαζί με την Ειρήνη Γεωργουδιού, ένωσε τη μαγειρική του εμπειρία με προσωπικά βιώματα και μνήμες από τη ροδίτικη κουζίνα για μια "βιωματική γαστρονομία”, όπως την αποκαλεί, και το εστιατόριο έγινε γρήγορα γνωστό και προορισμός στη Ρόδο για την πετυχημένη, ιδιοσυγκρασιακή απόδοση των τοπικών γεύσεων. 

Το εστιατόριο Hellas της Ρόδου στο Symposio at Ark 2

Το εστιατόριο Hellas της Ρόδου στο Symposio at Ark 3

Εκλεκτά προϊόντα τοπικών παραγωγών και εμβληματικά υλικά της ροδίτικης γης και θάλασσας, με επίκεντρο την περιοχή της Λίνδου, καταλήγουν σε πιάτα όπως το "Λινδιακό γαριδάκι με κρύα ζυμαρικά Ροσόλ”, τα "Γιαπράκια θαλασσινών με κυκλαμινόφυλλα αυγολέμονο”, το ''Παστίτσιο θαλασσινών με κρέμα γαρίδας και κιμά θαλασσινών” ή το "Αρνάκι Βλύχενο με χόρτα σε σύβραση, ντομάτα και γιαούρτι”, ενώ στα γλυκά το "Μελεκούνι με σουσάμι, αμύγδαλο και σορμπέ εσπεριδοειδών” ανεβάζει σε άλλο επίπεδο το τοπικό ροδίτικο έδεσμα. Το μενού της 21ης Νοεμβρίου στο Ark της Γλυφάδας δίνει μια ολοκληρωμένη γεύση της κουζίνας του εστιατορίου.

Το εστιατόριο Hellas της Ρόδου στο Symposio at Ark 1

Σymposio at Ark - Μενού "Hellas” - 21 Νοεμβρίου 2025

Καλωσόρισμα - Μύδι, σκόρδο, μαϊντανός, ούζο/ Χοχλάκι, περικαφτή, ταραμάς, γαύρος

Ορεκτικά: Σαλάς, αρμυρό, αρναούτι, ντομάτα / Γαπράκια θαλασσινών, κυκλαμινόφυλλα, φινόκιο, λεμόνι

Κυρίως: Αρνάκι Βλύχερνο, χόρτα, γιαούρτι, κύμινο

Pre-dessert: MA.ΠΟ.ΛΕ. Λεμονάδα του 1950, λεμόνι, αγγούρι, ανθός αλατιού

Επιδόρπιο: Μελεκούνι, αμύγδαλο, εσπεριδοειδή, σουσάμι

Mignardise: Σουρμπέτι

Κόστος: 60€ ανά άτομο

Το εστιατόριο Hellas της Ρόδου στο Symposio at Ark 5


Info

21 Νοεμβρίου / Παρασκευή

20:00

Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
09/11/2025

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.