Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Το εστιατόριο 12 με Τόνο στη Νέα Ερυθραία

Το να χαρακτηρίσεις το "12 με Τόνο" ως omakase style ψαρομεζεδοπωλείο ίσως να μην είναι απόλυτα ακριβές, είναι όμως πολύ κοντά σ’ αυτό που συμβαίνει στο λιλιπούτειο θαλασσινό στέκι της Νέας Ερυθραίας. Εδώ, βασισμένος στα καλύτερα που συγκεντρώνονται στους πάγκους του οικογενειακού ιχθυοπωλείου, ακριβώς στη διπλανή πόρτα απ’ το μικρό του εστιατόριο, ο νεαρός σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου συνθέτει μεζέδες μοντέρνας ψαροφαγίας σε ένα μενού συνεχούς εναλλαγής, που συνδυάζουν δημιουργικότητα και γνώση, με τόλμη αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους της γουστόζικης σάλας του.

12 μέρες: αυτή είναι η διάρκεια ζωής του κάθε μενού που συνθέτει, το οποίο μάλιστα αριθμεί 12 πιάτα ακριβώς, και συνοδεύεται από μια λίστα 12 κρασιών και επιλογές 12 αποσταγμάτων. Με αυτή τη συνθήκη για οδηγό του και όπλο την εμπειρία του σε κουζίνες όπως αυτές του Γιάννη Μπαξεβάνη στο "Ark" της Γλυφάδας, ή του Gordon Ramsey στο "Savoy Grill" του Λονδίνου, παίρνει την ιαπωνική ιδέα του "trust the chef” και τη μεταφράζει σε κάτι πιο μας: μια εμπειρία βασισμένη στο ένστικτο, στο μεζέ και στο αλμυρό χιούμορ.

12 με Τόνο στη Νέα Ερυθραία

Η γνωριμία μας με το μαγειρικό του σύμπαν, λοιπόν, ξεκινά με το σεβίτσε, που αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται με φρεσκότατη, σφριγηλή στο δάγκωμα σφυρίδα, και συνεχίζεται με το ταρτάρ γαρίδας "σπετζοφάι". Ο Κεχαγιόγλου κάνει, φυσικά, τα δικά του παστά, λακέρδες και άλλα σχετικά, όπως για παράδειγμα η βουτυρένια και εκφραστική σαρδέλα gravlax που έρχεται "παντρεμένη" με φρέσκα σύκα, ενώ στο θράψαλο δίνει ασιατικές στροφές, περνώντας το από τη σχάρα και γλασάροντάς το με miso και πορτοκάλι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε, αλλά και πώς μας φάνηκε, στην αναλυτική μας κριτική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/10/2025

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.