Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

δδ

Είτε είσαι χρήστης των social media είτε όχι, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να ισχυριστείς ότι δεν επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την διασκέδαση και το φαγητό. Πριν λίγο καιρό αναλύσαμε τους λόγους που μας αρέσει τόσο να βλέπουμε άλλους να τρώνε σε βιντέακια του TikTok και του ίνσταγκραμ, και ίσως εξηγούν (ως ένα βαθμό) το γεγονός ότι οι food influencers είναι περιζήτητοι και στους ελληνικούς αλγόριθμους. Βίντεο μικρής διάρκειας  που συστήνουν στέκια και νέα μαγαζιά γίνονται συχνά viral, με χιλιάδες likes και saves που συνήθως μεταφράζονται σε πελατεία (έστω και λίγης διάρκειας) για τα spots που συγκεντρώνουν το περισσότερο content. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα μαγαζιά που κάνουν αυτήν την στιγμή τον περισσότερο ιντερνετικό ‘χαμό’ και γιατί ακριβώς στήνονται ουρές έξω από τις πόρτες τους.

Bar Ideal

Το μπαρ Ideal έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Ιουνίου, πιάνοντας πόστο στη μικρο-πιάτσα της οδού Κιάφας και τα Εξάρχεια, εκεί όπου κάποτε συναντούσε κανείς το Jarmusch. Συστήνεται ως ένα retro bar και επιβεβαιώνει τον εαυτό του με την αισθητική του - είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αβίαστα και περίπου οργανικά διαπιστώνεις. Σημαντικό ρόλο παίζει και η μουσική, τικάροντας το δημοφιλές τους τελευταίους μήνες κουτάκι του listening bar. Για τα όσα μπαίνουν στο ποτήρι εδώ μεριμνά ο Έλληνας World Class Winner 2024 Έκτορας Βεζυργιάννης και η ομάδα του, έχοντας ως φιλοσοφία τη διαμόρφωση κλασικών ποτών με street culture άποψη και αθηναϊκά twists.

Γιατί είναι viral: Η ρετρό, κινηματογραφική αισθητική με σήμα κατατεθέν τις νέον επιγραφές του εξωτερικού είναι σίγουρα ένας μεγάλος παράγοντας. Είναι επίσης πολύ κοντά στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο αλλά και σε αρκετά αφτεράδικα της περιοχής, οπότε αν και γράφει ‘Not in Athens’, στην ουσία πιο Αθήνα, δεν γίνεται.

Κιάφας 8, Εξάρχεια

Armando

H πιτσαρία Armando, έκανε ντεμπούτο της την περασμένη Άνοιξη στην οδό Σαλαμίνος του Κεραμεικού και φέρει το μεσαίο όνομα του Θεού της μπάλας Ντιέγκο Μαραντόνα. Το νεο-ναπολιτάνικο ζυμάρι που κυριαρχεί εδώ, είχε καιρό πριν μπει στο μυαλό της ταλαντούχας σεφ Ελένης Σαράντη και πλέον βρίσκει ολόδικό του γήπεδο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και τα χαρίσματά του. 'Όπου γήπεδο βάλε ένα ανοιχτόχωρο και καλόκαρδο εσωτερικό (μαζί με τραπεζάκια στον πεζόδρομο για τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου), με μεγάλα τραπέζια και μωσαϊκό στο τερέν, plus την περιοχή των pizzaiolo και το μπαρ.

Γιατί είναι viral: Εκτός από την νόστιμη πίτσα, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε από την αρχή και το κουτί στο οποίο έρχεται, με την προσωπογραφία του ‘Αγίου’ Diego και ένα πιτσένιο φωτοστέφανο. Το καλοκαίρι επίσης στο ίδιο κουτί μπορούσες να ζητήσεις και ένα εντυπωσιακό τιραμισού, που έγινε επίσης περιζήτητο στα social.

Σαλαμίνος 43, Κεραμεικός

Φιλινγκς

Στην οδό Πύρρωνος στο Παγκράτι, το μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο με τους πορτοκαλί τοίχους και την ταμπέλα με το όνομα ‘Φίλινγκς’ γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες, δε γίνεται να μη σου τραβήξει το βλέμμα.Πρόκειται για ένα new age ζαχαροπλαστείο, με ‘dopamine decor’ αισθητική, pop χρώματα και γλυκές λιχουδιές που φαίνεται να προτιμώνται ίδιαίτερα από τους τακτικούς πελάτες. Το Φίλιγνκς, φημίζεται για την lemon pie του με πρόβειο γιαούρτι, την μηλόπιτα-μιλφέιγ, τα μαντλέν και τα ρολά με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου.

Γιατί είναι viral: ‘Καβάλησε το κύμα’ του trend που θέλει τα micro bakeries στην κορυφή, προσφέρει γλυκά με ομορφιά και γεύση, η αισθητική του είναι ταμάμ για ωραίες φωτογραφίες και χειρίζεται πολύ καλά την παρουσία του στα social media.

Πύρρωνος 23, Αθήνα

Agave

Το Agave άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του Απρίλη, και ήδη φαίνεται να έχει χτίσει το κοινό του, προσφέροντας όμορφη ατμόσφαιρα, νόστιμο φαγητό και ποιοτικά κοκτέιλ, με πυρήνα την ελληνική ταυτότητα και την ‘ήπια’ καλοπέραση. Η μέρα ξεκινάει με brunch και καφέ, καθώς το πρωινό φως πέφτει πάνω στην μινιμάλ διακόσμηση με κυκλαδίτικα στοιχεία. Από τις 16:00 και μετά, το Agave αλλάζει χαρακτήρα, οι φούρνοι αρχίζουν να ζεσταίνονται, η πίτσα να μοσχοβολάει και τα πρώτα κοκτέιλ να σερβίρονται. Ήταν το απόλυτο hit του καλοκαιριού που πέρασε, με τεράστιες ποσότητες κόσμου να το προτιμάνε καθημερινά και η ζήτησή του φαίνεται να μην έχει ελαττωθεί ούτε και τους φθινοπωρινούς μήνες.

Γιατί είναι viral: Πολύ σωστή τοποθεσία, νόστιμο μενού αλλά και μία απορία γιατί μαζεύονται όλοι εκεί ήταν τα βασικά στοιχεία που έκαναν το Agave τόσο δημοφιλές.

Ευφράνορος 40, Παγκράτι

Χαγκ

Όταν η Βάσω, μία φιλόδοξη content creator αποφάσισε να προτείνει σε διάφορα μαγαζιά της πόλης να αναλάβει τα social τους χωρίς χρηματική αμοιβή, προκειμένου να εξασκηθεί, ίσως να μην περίμενε αυτό που συνέβη με το Χαγκ. Το όμορφο πρότζεκτ μίας μαμάς και κόρης αγαπήθηκε αμέσως από χιλιάδες χρήστες, και σε συνδυασμό με τις χειροποίητες λιχουδιές (αλμυρές και γλυκές) του καταλόγου, έβαλε το Χαγκ στον γευστικό χάρτη της Αθήνας. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα αφράτα cinnamon rolls και τις πίτες με χειροποίητο φύλο.

Γιατί είναι viral: Τίποτα δεν συγκινεί τους TikTok χρήστες περισσότερο από μία ιστορία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν για να την κάνουν πιο χαρούμενη. Αυτό σε συνδυασμό με την νοστιμιά των προϊόντων και την μεγάλη ποικιλία εξασφάλισε μία νέα ζωή για το Χαγκ.

Κειριαδών 157, Αθήνα

Katakoozina

Ένα μεζεδοπωλείο που βασίζει το όνομα, το μενού και την γενικότερη παρουσία του online στην καλτ σειρά των 90s ‘Κωνσταντίνου και Ελένης’ είναι δύσκολο να μην βρει το κοινό του, καθώς όσες γενιές και αν περάσουν, το σήριαλ του Χάρη Ρώμα φαίνεται να παραμένει relevant. Εδώ θα βρεις μεζέδες όπως την ‘τυροκαυτερή της Ματίνας’, τα ‘πικάντικα κορίτσια’ (τυροκροκέτες με μέλι και τσίλι) και κυρίως όπως το ‘πατ κιουτ’ (τηγανιά κοτόπουλο) και το ‘τακαμούρι’ (κοτόπουλο αλά κρεμ και σωτέ μανιτάρια) και σίγουρα θα γελάσεις και θα αναπολήσεις άλλες εποχές.

Γιατί είναι viral: Για όλα τα παραπάνω.

Κολοκοτρώνη 9, Πετρούπολη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/10/2025

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.