Η φάση είναι ζύμες συν spritz και ζαχαροπλαστεία με cocktails

Μία νέα τάση αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και είμαστε μαζί της.

Η φάση είναι ζύμες συν spritz και ζαχαροπλαστεία με cocktails

Προφανώς, υπήρχαν οι ενδείξεις. Η συνύπαρξη ποτών/ζύμης ήταν σχεδόν από πάντοτε εκεί. Από τα πρώτα μέρη που προσέγγισαν τη συνθήκη με ιδιαίτερη θέρμη ήταν το Odori, που πλαισιώσε τα πάντοτε φροντισμένα ποτά του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και της ομάδας του με μία εξόχως ποιοτική πίτσα. Αλλά το Odori είναι μπαρ. Και από τα μπαρ περιμένεις κάτι τέτοιο. Εδώ μιλάμε για out of the box μέρη που φαινομενικά πλέκουν το κόνσεπτ της ζυμαρένιας/ σφολιατοειδούς/ ζαχαροποιητικής απόλαυσης με ποτό. 

Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις είναι το Zyme, η ζυμο-spritzeria του Πειραιά που είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται το κόνσεπτ της. Panzerotti, focaccia πεϊνιρλί και πλήθος άλλων ζυμοσκευασμάτων -με την υπογραφή του Γιώργου Ιωάννου- επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα ενός premium ιταλικού bakery (από τις 07.30 καθημερινά), στο οποίο μάλιστα σερβίρεται και ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνόστροφο brunch, που επιμελείται η σεφ Μαρία Σιάχου. 

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 7

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 1

Στο δεύτερο σκέλος της λειτουργίας του (από τις 18.00 κι έπειτα), το Zyme υπηρετεί το κόνσεπτ της spritzερίας, με τους Νίκο Παγώνη και Γιάννη Ζοχιό να μεριμνούν για οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι. Μάλιστα, ακολουθώντας zero waste τακτικές, ότι μένει από το πρωινό section μετατρέπεται σε tapas που συνοδεύει τα ποτά, μαζί με αλλαντικά, τυριά κ.α.

Το ιστορικό για τα δρώμενα του Χαλανδρίου Theory μπορεί να μας άφησε πριν λίγες ημέρες ωστόσο ο χώρος του δε θα μείνει κενός για πολύ ακόμη. Κι αυτό γιατί η ίδια ακριβώς ομάδα ετοιμάζει ένα νέο, πολύ δυνατό και εντελώς διαφορετικό έργο, που θα παντρεύει το bakery με το spritz. Στο Another Theory θα πίνεις προσεγμένα -όπως πάντοτε στα κόνσεπτ της εν λόγω συνέργειας- ποτά χαμηλών αλκοολικών βαθμών και θα τρως τοπ ζύμες (πρωινά, κρουασάν, πίτα, πεϊνιρλί κ.α.), πιθανότατα από τα μέσα Μαΐου.

Κατά τον Μάιο, επίσης, στο φορμαρισμένο όσον αφορά τις αφίξεις Κουκάκι, αναμένουμε και το Nightbread, ένα ακόμη υβριδικό κόνσεπτ που θα συνδυάζει το bakery και το ζαχαροπλαστείο (στη λογική των αντίστοιχων βερολινέζικων σποτ), μαζί με το high volume bar και το πάρτι.

Διαβάστε Επίσης

Οι Μάνος Σταυρουλάκης και Παύλος Κυριάκης (μαζί με ένα πολύ ηχηρό όνομα από το σύμπαν του pastry) θα παρουσιάσουν ένα μέρος -που θα στεγάζεται σε ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων- όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας θα απολαμβάνεις εξαιρετικά ψωμιά, αρτοσκευάσματα και γλυκά πολύ υψηλού επιπέδου από το δικό τους in house εργαστήριο, ενώ από τις 18.00 και μετά, ο guest DJ θα ανεβάζει την ένταση στις μουσικές. Τα cocktails θα επιμεληθεί η κορυφαία ομάδα του The Bar in Front of The Bar (νο.51 στα The World's 50 Best Bars 2024).

Κάτι μας λέει πως η εν λόγω υβριδική κατηγορία θα εμπλουτιστεί περαιτέρω. Πιθανότατα, πολύ σύντομα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.