Θα σπάσει το Atelier Papaioannou την "κατάρα" της στοάς Σπύρου Μήλιου;

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μαέστρος της μίνιμαλ ψαροφαγίας, εγκαινίασε πρόσφατα το νέο εστιατορικό concept του ομίλου με το "Atelier Papaioannou". Διαβάστε την κριτική μας!

Εστιατόριο Atelier Papaioannou στο Σύνταγμα

Θα νόμιζε κανείς πως είναι στοιχειωμένη αυτή η στοά εδώ στο κέντρο της Αθήνας, που 20 χρόνια μετά την ανακαίνισή της δεν έχει ακόμη βρει βηματισμό. Για τη στοά Σπύρου Μήλιου ο λόγος, μια "μαύρη τρύπα" όπου εκτός από το Pasaji, που στέκει εκεί σα μαρμαρωμένο σχεδόν από την πρώτη μέρα που άνοιξε, τίποτε άλλο δεν έχει μπορέσει να σταθεί.

Αυτήν την "κατάρα" καλείται να ξορκίσει ο Γιώργος Παπαϊωάννου με το νέο του spot, όπου ο σεφ Κωνσταντίνος Παππάς υπογράφει κλασικές συνταγές από την ιστορία του "Παπαϊωάννου", με προχωρημένες νέες ιδέες που χαράσουν νέες διαδρομές στη θαλασσινή γεύση για το κοσμαγάπητο brand. Και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά: στις μέρες των γιορτών τόσο η μέσα σάλα, ολόφωτη από φινετσάτο αστικό κλασικισμό, όσο και το μεγάλο εξωτερικό ντεκ, σκεπασμένο με faux μπουκαμβίλιες (τι μάστιγα κι αυτή τα πλαστικά φυτά στις βεράντες της Αθήνας!), ήταν κατάμεστα, ενώ αρκετά γεμάτο ήταν το έξω και το βράδυ της τελευταίας Τετάρτης του Ιανουαρίου, που το επισκεφθήκαμε.

Διαβάστε την κριτική μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/09/2025

Στην Πεύκη, για μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Πώς μια μικροσκοπική πιτσαρία με ιντριγκαδόρικο όνομα κατάφερε να γίνει ένα από ζυμαρένια σουξέ της πρωτεύουσας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.