Θα σπάσει το Atelier Papaioannou την "κατάρα" της στοάς Σπύρου Μήλιου;

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, μαέστρος της μίνιμαλ ψαροφαγίας, εγκαινίασε πρόσφατα το νέο εστιατορικό concept του ομίλου με το "Atelier Papaioannou". Διαβάστε την κριτική μας!

Εστιατόριο Atelier Papaioannou στο Σύνταγμα

Θα νόμιζε κανείς πως είναι στοιχειωμένη αυτή η στοά εδώ στο κέντρο της Αθήνας, που 20 χρόνια μετά την ανακαίνισή της δεν έχει ακόμη βρει βηματισμό. Για τη στοά Σπύρου Μήλιου ο λόγος, μια "μαύρη τρύπα" όπου εκτός από το Pasaji, που στέκει εκεί σα μαρμαρωμένο σχεδόν από την πρώτη μέρα που άνοιξε, τίποτε άλλο δεν έχει μπορέσει να σταθεί.

Αυτήν την "κατάρα" καλείται να ξορκίσει ο Γιώργος Παπαϊωάννου με το νέο του spot, όπου ο σεφ Κωνσταντίνος Παππάς υπογράφει κλασικές συνταγές από την ιστορία του "Παπαϊωάννου", με προχωρημένες νέες ιδέες που χαράσουν νέες διαδρομές στη θαλασσινή γεύση για το κοσμαγάπητο brand. Και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά: στις μέρες των γιορτών τόσο η μέσα σάλα, ολόφωτη από φινετσάτο αστικό κλασικισμό, όσο και το μεγάλο εξωτερικό ντεκ, σκεπασμένο με faux μπουκαμβίλιες (τι μάστιγα κι αυτή τα πλαστικά φυτά στις βεράντες της Αθήνας!), ήταν κατάμεστα, ενώ αρκετά γεμάτο ήταν το έξω και το βράδυ της τελευταίας Τετάρτης του Ιανουαρίου, που το επισκεφθήκαμε.

Διαβάστε την κριτική μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
11/11/2025

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις