'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Δύο αληθινά αστέρια της γεύσης στους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025.

'Αλεξ Βασιλάτου και Γρηγόρης Κίκης στη λίστα 30 Under 30 του Forbes

Το απόγευμα της Πέμπτης και στο μεγάλο event που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής έγινε γνωστή η λίστα της ελληνικής έκδοσης του Forbes με τους 30 πιο επιδραστικούς νέους κάτω των 30 ετών για το 2025. Μεταξύ άλλων αξιόλογων προσώπων και σε ένα εύρος που εκτείνεται από το σε τομείς όπως το επιχειρείν και τις επιστήμες έως την κοινωνική συνεισφορά, την καινοτομία και τον αθλητισμό, βρέθηκαν και δύο 'καυτά' ονόματα από το χώρο της γεύσης. 

Πρωτοπόροι κάτω των 30

Η Αλεξάνδρα Βασιλάτου -για τους φίλους 'Αλεξ, όπως άλλωστε τιτλοφορείται και το εστιατόριό της- δημιούργησε ένα από τα πιο viral φαγάδικα της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτό ακριβώς είναι το "Alex the Fresh Pasta Bar".

Η Αλεξάνδρα Βασιλάτου

'Εκανε όνομα και τρομερό γκελ για τα φρέσκα ζυμαρικά που σέρβιρε - πρώτα στην πλατεία Δεξαμενής και έπειτα στην οδό Μασσαλίας- μυώντας άπαντες στο θείο δώρο που ονομάζεται pasta, μέσα από φροντισμένες συνταγές και πολλές signature προτάσεις.

Ο Γρηγόρης Κίκης, λίγο πριν τα 29 του χρόνια, αποτελεί μία μοναδική περίπτωση καθώς, πέρα από το νόστιμο φαγητό που δημιουργεί, έχει μπόλικα παράσημα στο βιογραφικό του. Βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και συνιδιοκτήτης του περίφημου "Hervé" (καθώς και του πολύ αξιόλογου "Upon", στο Παλαιό Φάληρο αλλά και του θαυμάσιου street food "Hanky Panky", στα Πετράλωνα), έγινε δύο χρόνια πριν ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που τιμήθηκε ποτέ με αστέρι Michelin (στα 27 του έτη).

Γρηγόρης Κίκης Upon
Αλέξανδρος Αλεξανδρής

Το 2022  ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ, στο διαγωνισμό που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς. 

Στην εκδήλωση παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι πιο επιδραστικοί νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών. Το 2024, αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσηµο για την τεχνολογική πρόοδο και τη βιωσιµότητα, με όλες τις παρουσίες στη λίστα αυτή να έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε νέους ηγέτες, που βρίσκονται στην αιχµή των εξελίξεων, προετοιµάζοντας το αύριο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

9 έθνικ εστιατόρια για γευστικά ταξίδια χωρίς σύνορα

Μπορεί να έχει μείνει μόνο ένας μήνας έως το τέλος του 2024, αλλά προλαβαίνετε να πάτε μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Περού, την Πολυνησία και το Μεξικό, με οδηγό τα εστιατόρια της πόλης που σερβίρουν πεντανόστιμα multi culti πιάτα, spicy κοκτέιλ και απρόσμενα επιδόρπια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2024

Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.

Η ταβέρνα (δεν) πέθανε, ζήτω η νέα ταβέρνα!

Είναι ιδέα μας ή μήπως το φαγητό που δοκιμάζουμε στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής;

Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Mία βραδιά γεμάτη από μακεδονική γαστρονομία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής είναι, φυσικά, ένα μπριζολάδικο

Πώς το Don Julio από το Μπουένος 'Άιρες βρέθηκε στην κορυφή των Latin America’s 50 Best Restaurants για το 2024.

Άλεξ Βασιλάτου, πώς έμαθες την Αθήνα να τρώει φρέσκια pasta;

Το νεαρό κορίτσι πίσω από το αθηναϊκό φαινόμενο του "Άλ3ξ: The Fresh Pasta Bar", που έκανε τους μακαρονάδες να αγαπήσουν το Κολωνάκι με ζυμαρικά στιγμής σε απίθανες συνταγές, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τη διαδρομή που την οδήγησε από λονδρέζικα εστιατόρια και τα private dinners των αστικών σαλονιών της πόλης, στο πιο πετυχημένο street στέκι της Αθήνας, κι από εκεί στη λίστα των 30 Under 30 του ελληνικού Forbes.

Σε μία παμπ του Ψυρρή φτιάχνουν φίνο σουβλάκι με συκώτι

Το Ringo εμπνέεται από τον ντράμερ των Beatles και φέρνει σχαρίσια νοστιμιά και πρωτότυπα ήθη στην Πρωτογένους.