Ερωτευτήκαμε τον "Sebastian"

Η πρώτη επαφή με το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Ace» της Γλυφάδας, όπου τις American-french γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, μας άφησε θετικές εντυπώσεις.

sebastian1

"Πρόσεξε μην ερωτευτείς τον "Sebastian”" είναι το motto του εστιατορίου αλλά τελικά τη δάγκωσα τη λαμαρίνα. Ομολογώ μάλιστα πως πιάστηκα εξαπίνης γιατί αν δεν με είχε ειδοποιήσει το GPS με εκείνο το λυτρωτικό "Φτάσατε" ούτε που θα είχα καταλάβει ότι βρισκόμουν έξω από το καινούργιο ξενοδοχείο "Ace Hotel & Swim Club Athens" που άνοιξε αρχές Οκτωβρίου στη Γλυφάδα. Βράδυ γαρ, χωρίς μεγάλες φωτεινές ταμπέλες, σε σημείο κέντρο-απόκεντρο, όπως άλλωστε όλα τα ξενοδοχεία του αμερικάνικου brand που επέλεξε τη χώρα μας για να κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. 

Η σύγχρονη τέχνη και ο εξωστρεφής χαρακτήρας είναι δύο ακόμα στοιχεία της ταυτότητας του και τα βλέπω σε αφθονία μπροστά μου καθώς διασχίζω το λόμπι του ξενοδοχείου που θυμίζει πολύ περισσότερο ένα design conscious καθιστικό σπιτιού που σε προκαλεί να το ζήσεις είτε μένεις στο ξενοδοχείο είτε όχι. Οι πόρτες του "Sebastian" ανοίγουν προς το τέλος του διαδρόμου, σε έναν χώρο που ναι μεν έχει την χαλαρή αίσθηση ενός all day μπιστρό αλλά και δανείζεται στοιχεία από το πολύ όμορφο pool club που βρίσκεται ακριβώς απ’έξω

sebastian2

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν, και το μενού που επιμελείται εκ του σύνεγγυς ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, κρατώντας το ρόλο του executive chef του ξενοδοχείου, ικανοποιεί διαφορετικές διαθέσεις με ένα γευστικό χαρμάνι Αμερικής και Γαλλίας. Οι μουσικές ακούγονται δυνατά, η μπάρα αβαντάρει την ενέργεια του χώρου και τα ολόκληρα στρείδια με σιρόπι φράουλας ή αγγουριού που σερβίρονται σε μεγάλο μπολ γεμάτο πάγο δημιουργούν ατμόσφαιρα γιορτής. Περιποιημένο και προσεγμένο στις υφές του το λαβράκι crudo με ελαιόλαδο, φετάκια πορτοκαλιού και κάπαρη, εύγευστη και με τα λαχανικά της τραγανά η σαλάτα με φακές beluga, φασολάκια, νεαρές πατάτες και λαρδί. 

sebastian3

Οι γεύσεις είναι απλές, χωρίς να σε τρομάζουν ή να σε εκπλήσσουν, δεν είναι όμως απλοϊκές γιατί έχουν πινελιές δημιουργικής φροντίδας. Στη "γαλλική" όψη του καταλόγου, το μοσχαρίσιο ταρτάρ έχει κόψιμο ακριβείας και τα κλασικά μυριστικά του πιάτου σε αφθονία, που στερούν όμως κομμάτι της ωμής του χάρης. Τα τροφαντά μύδια mariniere μοσχοβολούν φινόκιο και κρύβουν από κάτω τους μια βουτυρένια βελουτέ κρασιού που τα αναβαθμίζει, ενώ στο steak au poivre χαίρεσαι το ωραίο ψήσιμο του κρέατος και την μεστή σος από διάφορα πιπέρια που αφήνει μια ευγενική κάψα στο στόμα. 

sebastian4

Την surf’n’turf εξτραβαγκάντσα του "millionaire’s meatloaf" που παντρεύει ρολό ανάμεικτου κιμά με βουτυράτη ουρά αστακού και εξίσου βουτυράτο πουρέ πατάτας θα την πρότεινα για τη μέση του τραπεζιού ούτως ώστε να δοκιμάσουν όλοι από λίγο την ωραία και πληθωρική του γεύση. Το αρκούντως καπνιστό και πικάντικο κοκτέιλ Fly me to Tulum με έκανε να απαρνηθώ τα καλοδιαλεγμένα φυσικά κρασιά που επιλέγει για το εστιατόριο το γνωστό "Wine is Fine", ενώ η πολύ καλή Pavlova έγραψε ωραίο φινάλε με μαρέγκα τραγανή και τριανταφυλλένια, και καλό σορμπέ μύρτιλο. 

Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα (Ξεν. "Ace Hotel & Swim Club Athens"), 2100220176, τιμή: € 35 – 55 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.