Πού τρώμε και πίνουμε πριν και μετά τη θεατρική και κινηματογραφική έξοδο;

Μια ολοκληρωμένη έξοδος θέλει θέαμα και πριν ή μετά, ποτό και φαγητό για "ζέσταμα" ή ανάλυση όσων είδαμε. Συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σποτς στις θεατρικές και κινηματογραφικές πιάτσες της Αθήνας για να οργανώσετε πιο εύκολα τις εξόδους σας.

Φαγητό πριν και μετά τη θεατρική και κινηματογραφική έξοδο;

"Βενιαμίν"

Βενιαμίν

Τίποτε δεν μπορεί να φθείρει το για πάντα νέο "Βενιαμίν", το ανεπιτήδευτο καφέ μπαρ στην λαοφιλή γειτονιά του Παγκρατίου που κατέφτασε πριν περίπου ένα χρόνο με απροσποίητο coolness και αφοπλιστική ξεγνοιασιά. Η φρεσκάδα του παραμένει ατόφια ειδικά μετά το μελετημένο update που έκανε στον χώρο και στο μενού του, προκειμένου να συνεχίσει ως ένας οικεία ανέμελος χώρος όπου διασκεδάζεις με τους δικούς σου ρυθμούς day ‘n’ night. Όλη η δράση εναλλάσσεται μεταξύ των χαρακτηριστικών κίτρινων καρεκλών στον εξωτερικό χώρο και στη ζεστή ξύλινη σάλα γεμάτη φωτογραφίες από πρόσωπα της pop culture που αγαπούν οι δύο ιδιοκτήτες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Black Duck"

Black Duck

Το "Black Duck", σημείο αναφοράς στη ζωή του αθηναϊκού κέντρο για πάνω από μια δεκαπενταετία, μετακόμισε πρόσφατα στον χώρο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, όπου μέχρι τον Μάρτιο φιλοξενούνταν ο εξοχικός κήπος του, το "Black Duck Garden". Το all day spot παραμένοντας πιστό στην φιλοσοφία του πολυχώρου με τις περιοδικές εκθέσεις και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μεταμόρφωσε το ιστορικό οίκημα επί της Παπαρρηγοπούλου, που ξεχειλίζει αστική ευγένεια και χάρη, στο νέο υβριδικό "σπίτι" του για όλες τις στιγμές τις μέρας, από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό μέχρι αργά το βράδυ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Cupola"

Cupola

Το Παγκράτι είναι από τις αθηναϊκές γειτονιές που αγαπάμε αφού στα στενά του βρίσκουμε στέκια κλασικά ή πιο μοντέρνα και ανανεωμένα για κάθε γούστο και βαλάντιο. Το "Cupola", είναι από τα σημεία αναφοράς της περιοχής αφού είναι ένα  δημιουργικό mix ‘n match φινέτσας, κλασικών αναφορών και δημιουργικού γαστρονομικού ταμπεραμέντου που σέβεται βαθιά την γευστική του βάση που μιλά άπταιστα ιταλικά. Στα ατού, το ότι η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά και στις θεατρικές πιάτσες οπότε το εν λόγω πόστο είναι και σαφής απάντηση στο ερώτημα "μετά το θέατρο πού;". 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Θεσσαλός"

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από τις πιο πολυσύχναστες θεατρικές πιάτσες της πόλης, ο Βοτανικός είναι συνοικία που στα στενά της βρίσκεις ανοιχτόκαρδα στέκια για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής, μετά τη θεατρική σου έξοδο. Κάπως έτσι είναι και ο "Θεσσαλός", το πρώτο ίσως του είδους μαγαζί της περιοχής, που, χαλαρό και συνάμα φροντισμένο, είναι σημείο συνάντησης. Στα τραπέζια του θα βρεις ντόπιους και μη, γνωστές φυσιογνωμίες του θεάτρου και της μουσικής, φίλους της τέχνης και μερακλήδες που αγαπούν αυτό που τόσο εγκάρδια ο ιδιοκτήτης Αλέξης Στρωματιάς εδώ και μια δεκαετία (και πλέον) προσφέρει. Γιατί "ο Θεσσαλός" είναι το καλύτερο παιδί και το αντιλαμβάνεσαι μόλις περάσεις το κατώφλι του. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Iguazu Athens"

IGUAZU

Η πλατεία Βραζιλίας, από τις ανερχόμενες περιοχές του κέντρου και πολύ κοντά σε θεατρικές πιάτσες, κρύβει μια μικρή "ζούγκλα", με ατόφιο εξωτικό στυλ, γευστικές αντιθέσεις που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και προχωρημένα κοκτέιλ. Με όνομα εμπνευσμένο από τους καταρράκτες που σηματοδοτούν τα όρια Βραζιλίας, Αργεντινής και Παραγουάης, το πολύ δημοφιλές "Iguazu Athens" ξεχωρίζει για το πρωτότυπο design και την ολοήμερη εμπειρία με τροπικό πρόσημο που προσφέρει. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Kowalski"

Στο εκλεπτυσμένο σύμπαν του 'Kowalski'

Ακριβώς όπως ο διασημότερος των animated πιγκουίνος της "Μαδαγασκάρης", Kowalski, έτσι και το ομώνυμο μπαρ-έργο τέχνης στη γωνία της Ακαδημίας με την Βουκουρεστίου, δε χρειάζεται να κάνει θόρυβο για να πρωταγωνιστήσει. Βλέπεις, 'μιλούν' από μόνα τους όλα εκείνα τα ατού που έχουν καταστήσει το κομψότατο all day bar restaurant σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κέντρου της πόλης - κάτι που ισχύει προφανώς και για οποιαδήποτε συνθήκη πριν ή μετά από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Mezze Athens"

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 4

Η βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας πριν ή αφού περάσετε την πόρτα ενός θεάτρου κρίνεται απαραίτητη όπως και η στάση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μαγαζιά του ιστορικά πιο κοσμοπολίτικου δρόμου της πόλης, το "Mezze Athens". Η Μητροπόλεως εξάλλου είναι μια από τις πιο κεντρικές αθηναϊκές γειτονιές και πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες και το φινετσάτο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, εκτός από τη Γλυφάδα, σερβίρει τις περίφημες σπεσιαλιτέ του και πιο κεντρικά. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Ox Chop House"

OX Chop house

Τα καλογραμμένα σενάρια αυστηρά για καρνιβόρους στον αθηναϊκό γευστικό χάρτη εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες γραμμές που αποκαλύπτουν γαστρονομικές εξτραβαγκάντσες ή απλούστερες, πιο γνώριμες μαγειρικές ιστορίες. Το "Ox Chop House", που πριν μερικούς μόνο μήνες έκανε πρεμιέρα, ανήκει σε μια ενδιάμεση κατηγορία αφού ουσιαστικά είναι ένα ωραίο value for money μιξάζ steakhouse και ψησταριάς. Στα συν το ότι ανοίγει και μεσημέρι για μια ανάπαυλα ή επαγγελματικές συναντήσεις, τα κρέατα που φτάνουν στο τραπέζι είναι ελληνικά ενώ είναι εξαίρετη επιλογή για μετά το θέατρο ή το σινεμά αφού είναι στην καρδιά της πόλης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Πιάτσα Καλαμάκι"

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Λένε παραδοσιακά ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι και στο "Πιάτσα Καλαμάκι" το εν λόγω motto το παίρνουν πολύ σοβαρά. Με μια πρώτη ματιά στο εκτενές μενού καταλαβαίνεις ότι εδώ έχεις επιλογές και η γκάμα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη: περισσότερα από 100 τυλιχτά με 6 διαφορετικές πίτες, το περίφημο πιτσόγυρο Βόλου, μπουρί Θεσσαλονίκης, θρακόψωμο και πληθωρικές μερίδες για όλη την παρέα. Είναι στάση κομμένη και ραμμένη για τα νυχτερινά φαγοπότια μετά το θέατρο αφού όλο και κάπου κοντά σε κάποια θεατρική πιάτσα βρίσκεις ένα "Πιάτσα Καλαμάκι": στην Κυψέλη, τη Νέα Σμύρνη, την Ηλιούπολη, το Χαλάνδρι, την Καισαριανή, τον Πειραιά, το Αιγάλεω και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Πρίγκιπας"

Ο Πρίγκιπας στα Εξάρχεια

Ένα κοινό μυστικό για τον "Πρίγκιπα" των Εξαρχείων είναι πως αποτελεί έναν διαχρονικό και σταθερά καλό προορισμό για pre και after theatre καταστάσεις στο κέντρο της πόλης. Βλέπεις, το στρατηγικό του location σε ακτίνα μερικών λεπτών από τις σκηνές αλλά και τους κινηματογράφους της αθηναϊκής καρδιάς, τον καθιστά μονόδρομο για όλους εκείνους που εκτιμούν τις ατόφιες γεύσεις, το χαλαρό περιβάλλον, την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τις μουσικές από βινύλια, την ιδιαίτερη φροντίδα καθώς και τις εκλεκτές ετικέτες κρασιού - ένα πεδίο στο οποίο επενδύει διαρκώς ο "Πρίγκιπας".

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Raki Meze Athens"

Ρακί Μεζέ

Χαλαρή ατμόσφαιρα ιδανική για παρεΐστικες μαζώξεις, μεζεκλίκια με οικείες γεύσεις υπό τους ήχους τσουγκρισμάτων και ωραίες μουσικές δίνουν τον τόνο στο γνωστό στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Όλο τα πακέτο δηλαδή για μια ευχάριστη συνάντηση αμέσως μετά το θέατρο αφού βρίσκεστε στην καρδιά της Αθήνας. Το μενού του πρωτότυπου concept του Ομίλου Καστελόριζο συνάδει με το γενικότερο στυλ του χώρου που, με νοσταλγικές και σύγχρονες νότες, εκπέμπει θέρμη και οικειότητα με πιάτα φουλ της θάλασσας. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"School Pizza Bar"

School Pizza Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το "School Pizza Bar" είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια του κέντρου για αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ. Η καρδιά της πόλης χτυπά στα κεντρικά οπότε, αφού πολύ κοντά μεταξύ πολλών άλλων βρίσκονται και αρκετά θέατρα, οφείλετε με την έξοδό σας για φαγητό και ποτό να είστε όσο επιλεκτικοί είστε με την παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Χαλαρό, comfort, με ωραίες μουσικές να παίζουν στα ηχεία και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει μέσω της διακόσμησης στα ανέμελα σχολικά χρόνια, αυτό το πόστο αξίζει να βρίσκεται σταθερά στην bucket list της pre (ή after) theater βόλτας σας. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Συν Αθηνά"

Συν Αθηνά

Το γευστικό spot στο τριώροφο νεοκλασικό επί της οδού Ηρακλειδών, με την πανοραμική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, είναι εδώ και δύο δεκαετίες ολοήμερος προορισμός για brunch και καλοφτιαγμένα πιάτα ελληνικής κουζίνας, που απολαμβάνεις κάνοντας χάζι στην πάντα ζωντανή Αποστόλου Παύλου. Όταν περάσετε από τα τραπέζια του "Συν Αθηνά" για brunch, σας περιμένουν αγαπημένες επιλογές όπως ο ντοματένιος καγιανάς με χωριάτικο λουκάνικο και ψητά μανιτάρια και περιποιημένο croque madame με αυγά ποσέ σερβιρισμένα με πατάτα hash brown, μανιτάρια ψητά και γραβιέρα αλλά και ωραία χειροποίητα γλυκά. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Tartufo Cucina Italiana"

Tartufo Cucina Ιtaliana

Λιχούδικη, αγαπησιάρικη και βαθιά νόστιμη, η κουζίνα της Μπότας είναι δημοφιλής σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Τιμητική θέση έχει και στις ελληνικές καρδιές – και ουρανίσκους-, κάτι που είναι εμφανές και από τα σημεία στον αθηναϊκό χάρτη που κρατούν την ιταλική σημαία ψηλά. Μια από τις νόστιμες πρόσφατες, αντίστοιχου προφίλ, αφίξεις στου Ψυρρή είναι το "Tartufo Cucina Italiana", που, μεταξύ άλλων, είναι και ωραία στάση για πριν ή μετά τις θεατρικές μας εξόδους. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο Αρ Ντεκό οίκημα και απλώνεται σε έναν χώρο περίπου 500 τ.μ, σε δύο επίπεδα ενώ παράλληλα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των ενοίκων του ξενοδοχείου που στεγάζεται στο ίδιο οίκημα. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Tudor Hall"

Tudor Hall 5

Είναι μια μοναδική περίπτωση το "Tudor Hall". Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "King George" δε χρειάζεται παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να κάνει το δικό του statement, σε ένα περιβάλλον αυθεντικής κομψότητας, με ξεκάθαρη αύρα μεγαλοπρέπειας και ισορροπώντας άψογα ανάμεσα στην old school αρχοντιά και τη διαχρονική πολυτέλεια.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Yoda Athens"

Το εστιατόριο μπαρ Yoda Athens στην Ιπποκράτους_

Στρατηγικά τοποθετημένο στα Εξάρχεια και την οδό Ιπποκράτους, το "Yoda Athens" μοιάζει να βρίσκεται και στην καρδιά των θεατρικών εξελίξεων καθώς απέχει μόλις λίγα λεπτά από αρκετές δημοφιλείς σκηνές της πόλης. Το γεγονός αυτό, το καθιστά μία ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς και για πριν ή μετά το θέατρο. Το all day bar restaurant σε κερδίζει αρχικά με την κλασική αισθητική του, λίγο πριν το κάνει με τις μοναδικές προτάσεις του.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Black Duck Garden

Παπαρρηγοπούλου 5-7, κέντρο
  • Εστιατόρια

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Kowalski Bar

Ακαδημίας 18, κέντρο
  • Bars

Iguazu Athens

Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1, Ιλίσια
  • Ethnic κουζίνες

Πιάτσα Καλαμάκι

2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, Ηλιούπολη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, Αιγάλεω
  • Εστιατόρια

Πρίγκιπας

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βενιαμίν

Πλατεία Μεσολογγίου 5, Παγκράτι
  • Bars

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Tartufo Cucina Italiana

Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή
  • Ethnic κουζίνες

Yoda Athens

Ιπποκράτους 11, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φιλολάου 7, Καισαριανή
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Λεωφ. Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.