Στο Παγκρατιώτικο "Βενιαμίν" για day ‘n’ night διασκέδαση

Βενιαμίν

Τίποτε δεν μπορεί να φθείρει το για πάντα νέο "Βενιαμίν", το ανεπιτήδευτο καφέ μπαρ στην λαοφιλή γειτονιά του Παγκρατίου που κατέφτασε πριν περίπου ένα χρόνο με απροσποίητο coolness και αφοπλιστική ξεγνοιασιά. Η φρεσκάδα του παραμένει ατόφια ειδικά μετά το μελετημένο update που έκανε στον χώρο και στο μενού του, προκειμένου να συνεχίσει ως ένας οικεία ανέμελος χώρος όπου διασκεδάζεις με τους δικούς σου ρυθμούς day ‘n’ night. 

Όλη η δράση εναλλάσσεται μεταξύ των χαρακτηριστικών κίτρινων καρεκλών στον εξωτερικό χώρο και στη ζεστή ξύλινη σάλα γεμάτη φωτογραφίες από πρόσωπα της pop culture που αγαπούν οι δύο ιδιοκτήτες. Το cool στέκι με την νεανική καρδιά αγκαλιάζει ισότιμα το φαγητό και το ποτό στην old school πλατεία Μεσολογγίου, η οποία διατηρώντας μια αρμονία ανάμεσα σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες δεν έχει παραδοθεί (ακόμη) στην υπεράριθμη κατάληψη από πανομοιότυπα μαγαζιά εστίασης. 

Βενιαμίν

Είτε σκέφτεσαι για μια ένα χορταστικό σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί από το δικό τους προζύμι πριν την βραδινή έξοδο, είτε αναζητάς ένα καλό κοκτέιλ με το απαραίτητο "από δίπλα του", το "Βενιαμίν" προσφέρεται για μια έξοδο ανεπιτήδευτη, γεμάτη μοίρασμα (στα πιάτα όχι μόνο στα social media). Το κοντέρ του μενού με το δεκατιανό -καθώς στο "Βενιαμίν" δεν προτιμούν την λέξη brunch- γράφονται χιλιόμετρα από διαφορετικές νόστιμες εκδοχές με αυγά, όπως τα κλασικά μάτια και τα σπαστά με ντοματίνια κονφί και γραβιέρα Νάξου. Ακολουθώντας αντίστοιχη ελληνική γευστική αβρότητα, τα σάντουιτς είναι όλα ένα και ένα τρυπώνοντας προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας ανάμεσα σε δυο ψωμάκια. Προζυμένιο ψωμί με σύγκλινο Καλαμάτας, ξινομυζήθρα και μαρμελάδα κολοκύθας ή ψωμί ολικής με παλαμίδα κονφί μαγιονέζα ταρτάρ, πίκλα αγγούρι και λεμόνι κονφί πρωταγωνιστούν μέχρι τις 17:00 όπου και μετά αναλαμβάνει το βραδινό μενού που αναμένεται ολόφρεστο τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Βενιαμίν

Διαφυλάσσοντας τον παιδικό τους αυθορμητισμό, στο "Βενιαμίν" πειράζουν τους καταλόγους συχνά, όποτε κάθε φορά συναντάς και κάτι αλλιώτικο. Σταθερές αξίες θα παραμείνουν το εκλεκτό ταρτάρ με μαγιονέζα horseradish και αντζούγιας όπως και το αρωματικό σκουμπρί σε λεμονοθύμαρο, σουμάκ, λουίζα μαζί με ταραμά. Τολμηρές αλλά άκρως πετυχημένες οι εκδοχές του βραδινού παντρεύουν τους μεζέδες με φόντο μια από της πιο γνήσια φιλόξενες μπάρες της πόλης. 

Βενιαμίν

Στο μεταίχμιο του γαστροκαφενέ και της ωραίας fun μπάρας, το στέκι της πλατείας Μεσολογγίου έχει αδυναμία στα κλασικά κοκτέιλ παρότι έχει και τα house κοκτέιλ που εναλλάσσονται. Σε αυτά, προσθέστε μια ρετρό γρανιτομηχανή που δεν προλαβαίνει να δίνει δροσερό υλικό για frozen margaritas και daiquiri μάνγκο. Με στόχο την καρδιά των wine lovers αλλά όχι μόνο, η λίστα των κρασιών του εμπλουτίστηκε με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, με δύο πορτοκαλί κρασιά και δύο εξαιρετικά αφρώδη που αξίζουν την προσοχή μας. 

Βενιαμίν, Πλατεία Μεσολογγίου 5, 210 7298038, Instagram: veniamin.ath
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.