'Pappu', μια σχεδόν speakeasy γαστροταβέρνα στο Περιστέρι

Μία νέα προσθήκη εμπλουτίζει τη γευστική χάρτα των δυτικών προαστίων.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι

Το 'Pappu Athens' κρατά αποστάσεις από τη δημοφιλέστερη πιάτσα του Περιστερίου, σχεδόν κρυμμένο σε στενάκια των δυτικών αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν εμποδίζει κάποιον να το ανακαλύψει. Και είναι δεδομένο πως το ολοκαίνουριο σποτ που συστήνεται ως γαστροταβέρνα και άνοιξε λίγες μόλις ημέρες πριν (πιο συγκεκριμένα στις 13/02), θα αναζητηθεί εκτενώς, προτού απασχολήσει. 

Αποτέλεσμα της συνεργασίας και της φιλίας τριών ατόμων που έχουν γράψει χιλιόμετρα στα της εστίασης δρώμενα της Μυκόνου, βαπτίζεται από τον παππού του ενός (παρότι τονίζεται ως 'πάππου'), ο οποίος ήταν και εκείνος που διαμόρφωσε το οίκημα που το φιλοξενεί. Industrial και μίνιμαλ χώρος με γήινη απλότητα, πάλαι ποτέ χώρος γραφείων, άνετος και άμεσος.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 4

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 1

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 5

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 3

Στην κουζίνα του 'Pappu Athens', οι σεφ Φώτης Μιχόπουλος (με θητεία μεταξύ άλλων στο αξιόλογο σούσι σποτ 'Shizen Rituals' της Λουίζης Ριανκούρ, το 'Reeza' του ξενοδοχείου 'Rocabella' στη Μύκονο και πέρασμα από το περίφημο 'Fat Duck') και Θωμάς Μάτσας (με προϋπηρεσία σε 'Alemagou', στη Μύκονο και 'Le Sapin', στην Αράχωβα) παρουσιάζουν μια ελληνόστροφη κουζίνα με επιρροές από τη Μεσόγειο αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτή - βλέπε Ασία και Περού.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 8

Προτάσεις όπως η πολίτικη με λάχανο σε ζύμωση, φουντούκι και χαρουπόμελο, το συκώτι με κρέμα στιφάδο, το παναρισμένο ψάρι με πάνκο, μαγιονέζα εσπεριδοειδών και τρούφα και η προβατίνα με καμμένα μυρωδικά μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pappu Athens

Μεσολογγίου 100, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.