Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται το 'NYN ESTI'

Το νέο εστιατόριο στα ορεινά της Συγγρού ενώνει την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο Όμιλος Nice n Easy και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) καλωσορίζουν το 'NYN ESTI', συστήνοντας στο κοινό ένα πρωτοποριακό εστιατόριο που φιλοδοξεί να φέρει στην Αθήνα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Με την υπογραφή του Σταμάτη Μισομικέ, το 'NYN ESTI' συνδυάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές. 

Στηριζόμενο σε ένα ζωντανό μανιφέστο που αντιλαμβάνεται τη γαστρονομία ως δραματουργικά καθοδηγούμενη τέχνη, το 'NYN ESTI' διευρύνει τις γευστικές αναμνήσεις πέρα από την υλική υπόσταση του φαγητού.

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 1

Προσφέρει δύο διαφορετικές εμπειρίες γαστρονομίας: τον "Βιότοπο", αρχικά, και το "Χρονολόγιο", που θα ενταχθεί σε επόμενο χρόνο. Στόχος των δυο μενού είναι να προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στην ελληνική γαστρονομική ιστορία, από το χθες στο σήμερα.

Ο σεφ Σταμάτης Μισομικές στο εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στον "Βιότοπο" παρουσιάζεται η χλωρίδα και η πανίδα της Ελληνικής γης στο σήμερα. Αποτελείται από τρία μενού γευσιγνωσίας, τη Χλωρίδα, την Πανίδα και το Αλς. Στη Χλωρίδα εντοπίζεται η χορτοφαγική βάση του μενού. Η προσθήκη μιας πρωτεΐνης από τη γη δημιουργεί την Πανίδα, ενώ μιας πρωτεΐνης από τη θάλασσα δημιουργεί το Αλς. 

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 3

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 4

Όλες οι δημιουργίες του μενού έχουν εμπνευστεί από μοναδικά, δυσεύρετα και εποχιακά υλικά που έχουν επιλέγει προσεκτικά από την ομάδα του Σταμάτη Μισομικέ, όπως τα "Ριζώματα" ένα πιάτο με δυσεύρετες ρίζες βιοδυναμικής καλλιέργειας μαριναρισμένες με άρτυμα φτιαγμένο από τις φλούδες τους, μέχρι το επιδόρπιο "Φθινοπωρινά Φύλλα" όπου έχει αρωματιστεί με 28 διαφορετικά φύλλα.

Κάθε πιάτο παρασκευάζεται με υλικά από τοπικούς παραγωγούς, επιλεγμένα για την ποιότητα και την αυθεντικότητά τους, ενώ το εστιατόριο λειτουργεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας του 'ΝΥΝ ESTI' είναι η δέσμευση στη βιώσιμη γαστρονομία, με τη χρήση βιολογικών και δυσεύρετων υλικών και η εφαρμογή πρακτικών που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Διαβάστε Επίσης

Στο 'ΝΥΝ ESTI' η γαστρονομική εμπειρία ξεκινάει από την ύλη. Η κεραμική τέχνη, αποτέλεσε βασικό ερέθισμα για την επιλογή των κατάλληλων πιάτων που συνδέουν την αρχαία τεχνογνωσία με τη σύγχρονη γαστρονομία. Ο Σταμάτης Μισομικές, Head Chef του 'NYN ESTI' και δημιουργός του μανιφέστου, συνδυάζει το θέατρο, την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία με τη γεύση, προσθέτοντας νέες αποχρώσεις στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ελληνική γαστρονομία. 


Info

Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα
Τηλ. 210 3608591
Ανοιχτά καθημερινά από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.