Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται το 'NYN ESTI'

Το νέο εστιατόριο στα ορεινά της Συγγρού ενώνει την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο Όμιλος Nice n Easy και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) καλωσορίζουν το 'NYN ESTI', συστήνοντας στο κοινό ένα πρωτοποριακό εστιατόριο που φιλοδοξεί να φέρει στην Αθήνα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Με την υπογραφή του Σταμάτη Μισομικέ, το 'NYN ESTI' συνδυάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές. 

Στηριζόμενο σε ένα ζωντανό μανιφέστο που αντιλαμβάνεται τη γαστρονομία ως δραματουργικά καθοδηγούμενη τέχνη, το 'NYN ESTI' διευρύνει τις γευστικές αναμνήσεις πέρα από την υλική υπόσταση του φαγητού.

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 1

Προσφέρει δύο διαφορετικές εμπειρίες γαστρονομίας: τον "Βιότοπο", αρχικά, και το "Χρονολόγιο", που θα ενταχθεί σε επόμενο χρόνο. Στόχος των δυο μενού είναι να προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στην ελληνική γαστρονομική ιστορία, από το χθες στο σήμερα.

Ο σεφ Σταμάτης Μισομικές στο εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στον "Βιότοπο" παρουσιάζεται η χλωρίδα και η πανίδα της Ελληνικής γης στο σήμερα. Αποτελείται από τρία μενού γευσιγνωσίας, τη Χλωρίδα, την Πανίδα και το Αλς. Στη Χλωρίδα εντοπίζεται η χορτοφαγική βάση του μενού. Η προσθήκη μιας πρωτεΐνης από τη γη δημιουργεί την Πανίδα, ενώ μιας πρωτεΐνης από τη θάλασσα δημιουργεί το Αλς. 

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 3

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2

Το εστιατόριο NYN ESTI στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 4

Όλες οι δημιουργίες του μενού έχουν εμπνευστεί από μοναδικά, δυσεύρετα και εποχιακά υλικά που έχουν επιλέγει προσεκτικά από την ομάδα του Σταμάτη Μισομικέ, όπως τα "Ριζώματα" ένα πιάτο με δυσεύρετες ρίζες βιοδυναμικής καλλιέργειας μαριναρισμένες με άρτυμα φτιαγμένο από τις φλούδες τους, μέχρι το επιδόρπιο "Φθινοπωρινά Φύλλα" όπου έχει αρωματιστεί με 28 διαφορετικά φύλλα.

Κάθε πιάτο παρασκευάζεται με υλικά από τοπικούς παραγωγούς, επιλεγμένα για την ποιότητα και την αυθεντικότητά τους, ενώ το εστιατόριο λειτουργεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας του 'ΝΥΝ ESTI' είναι η δέσμευση στη βιώσιμη γαστρονομία, με τη χρήση βιολογικών και δυσεύρετων υλικών και η εφαρμογή πρακτικών που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Διαβάστε Επίσης

Στο 'ΝΥΝ ESTI' η γαστρονομική εμπειρία ξεκινάει από την ύλη. Η κεραμική τέχνη, αποτέλεσε βασικό ερέθισμα για την επιλογή των κατάλληλων πιάτων που συνδέουν την αρχαία τεχνογνωσία με τη σύγχρονη γαστρονομία. Ο Σταμάτης Μισομικές, Head Chef του 'NYN ESTI' και δημιουργός του μανιφέστου, συνδυάζει το θέατρο, την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία με τη γεύση, προσθέτοντας νέες αποχρώσεις στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ελληνική γαστρονομία. 


Info

Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα
Τηλ. 210 3608591
Ανοιχτά καθημερινά από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/10/2025

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.