Πού θα φας μετά μουσικής στην Αθήνα

Μία δωδεκάδα εστιατορίων για κάθε γούστο που πλαισιώνουν τις μπουκιές με live μουσικές - επίσης για κάθε γούστο.

Εστιατόρια με ζωντανή μουσική στην Αθήνα 2023-24 © King George, A Luxury Collection Hotel, Athens

Στην περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που η μουσική λειτουργεί σαν amuse bouche ή η όρεξή σου τραβά ηχητικό χαλί μαζί με το φαγητό, οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν άμεσα. Εστιατόρια με ζωντανή μουσική στην Αθήνα, για κάθε τύπο, γούστο, διάθεση και μπάτζετ.

"Tudor Hall"

Tudor Hall

Στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου "King George", δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή θέα στην πλατεία Συντάγματος και η αριστοκρατική αισθητική που κάνουν τη διαφορά. Βλέπεις, η έξοχη κουζίνα του σεφ Νίκου Λειβαδιά έχει ως μουσικό χαλί τις easy listening μελωδίες του πιάνου, κυρίως με διασκευές πολύ δημοφιλών κομματιών του χθες και του σήμερα. 

"Brasserie Lorraine"

Το ατμοσφαιρικό στέκι της πλατείας Δεξαμενής συνδυάζει σικάτη διακόσμηση, και παριζιάνικο αέρα, με ένα best of από σουξέ των γαλλικών μπρασερί, σε σπιρτόζικες αναδιατυπώσεις από τον ταλαντούχο σεφ Παναγιώτη Ζώκο.

Brasserie Lorraine Κολωνάκι

Ξεδιπλώνοντας μια ποιότητα κινηματογραφική, το πράσινο βελούδο στις καρέκλες, αλλά και στους καναπέδες που γεμίζουν τη μια πλευρά του μαγαζιού, αντανακλάται στους καθρέφτες και το χρυσό καφασωτό ταβάνι, δίνοντας ατμόσφαιρα από Οριάν Εξπρές στη σάλα, ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες προς τη Σπευσίπου εντείνουν την αίσθηση ενός γαστρονομικού βαγονιού που ταξιδεύει στην καρδιά του Κολωνακίου – κομπλέ με το πιάνο και τη ζωντανή μουσική του, μάλιστα, που προσθέτει στον κοσμοπολίτικο τόνο του μαγαζιού.

Διαβάστε Επίσης

"Μεταξού"

Μεζέδες, κρασί και πολλά καντάρια παρελθόν σε ένα ζεστό και φιλόξενο διατηρητέο οίκημα παρέα με ρεμπέτικη -κυρίως- κομπανία, στον Κολωνό. Η ζωντανή μουσική εδώ είναι καθημερινή υπόθεση (την Κυριακή μάλιστα παίζει μεσημέρι-βράδυ), με focus στους Γκιντίκι κάθε Τρίτη, στις Καντάδες της παλιάς Αθήνας κάθε Τετάρτη και στην Αρετή Κετιμέ κάθε Πέμπτη.

Το εστιατόριο Μαγεμένος Αυλός στο Παγκράτι

"Μαγεμένος Αυλός"

All time classic στέκι της πλατείας Προσκόπων, με πολλές δεκαετίες ιστορίας. Αγαπημένο, επί χρόνια, του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και άλλων προσώπων των τεχνών και των γραμμάτων, συνεχίζει την πορεία του με απλές προτάσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνα και νοσταλγική αύρα. Δε θα μπορούσε να στρώνεται με μουσικό χαλί, που στην εν λόγω περίπτωση στολίζεται με φυσικό, απαλό ήχο.

"Ελλάδος Εικόνες Downtown"

Πολλές γευστικές επιλογές και γλέντι αλά ελληνικά, όπως επί σειρά ετών το brand που ακούει στο όνομα "Ελλάδος Εικόνες" έχει συνηθίσει το κοινό του - αυτή τη φορά σε νέα διεύθυνση, στο κέντρο της πόλης. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, τα πιο έντονα χρώματα και συναισθήματα αποκαλύπτονται στις μελωδικές βραδιές, με τους Λάμπη Λιβιεράτο (Πέμπτη) και Κυριάκο Κυανό (Παρ., Σαβ.).

Διαβάστε Επίσης

"Κληματαριά"

Η παραδοσιακή ταβέρνα της πλατείας Θεάτρου, προσφέρει εδώ και αρκετές δεκαετίες φροντισμένα μαγειρευτά και ψητά της ώρας, σε ένα περιβάλλον με ατμόσφαιρα που παραπέμπει στις παλιές αυλές των παιδικών βιωμάτων. Σαν ένας χώρος γενικότερης τέρψης των αισθήσεων, φροντίζεται να βάζει για γαρνιτούρα στα πιάτα της ζωντανό μουσικό πρόγραμμα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

"Δεκαεπτά (17)"

Το ιστορικό μπαρ-ρεστοράν, η ιστορία του οποίου ξεκίνησε στη Βουκουρεστίου και συνεχίζεται στη Λυκαβηττού, μπλέκει στη σάλα του το διακοσμητικό στιλ των '70s-'90s με διαχρονικά κλασικά στοιχεία, όπως χρυσές γύψινες μπορντούρες, πίνακες, βιτρό, χρυσά κολονάκια, αντικέ πολυθρόνες με δερμάτινη ταπετσαρία. Με σύγχρονη ελληνική κατεύθυνση κι εμφανείς κάποιες παραδοσιακές αφετηρίες, μαζί με ψαγμένα πιάτα και κλασικές νοστιμιές. Αλλά και ζωντανή μουσική με πιάνο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

"Μαχαιρίτσα"

Τα κλασικά μεζεδάκια της ώρας, αλλά και κάποια μαγειρευτά που σερβίρει καθημερινά στα μαρμάρινα τραπεζάκια του, συνοδεύονται από αυθεντικά λαϊκά του ’50 και του ’60, αλλά και πιο πρόσφατα, τα βράδια της παρασκευής του Σαββάτου και τις Κυριακές το μεσημέρι, αναβιώνοντας τη ρεμπέτικη κληρονομιά της "Στοάς των Αθανάτων", με πάλκο ανάμεσα στα ψυγεία της Βαρβακείου.

"Ark"

Ark

Αποικιακοί τόνοι στο ντεκόρ, κοσμοπολίτικη αύρα και θέα στα κύματα, για αυτό το βραβευμένο (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας)bar resto, που αξιοποιεί ένα πολύ ωραίο σημείο της παραλίας της Γλυφάδας. Το φαγητό έχει την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη, όνομα που αυτονόητα δηλώνει ότι η ελληνικότητα αποτελεί κανόνα, τα παραδοσιακά υλικά είναι παρόντα και οι δημιουργικοί συνδυασμοί ευφάνταστοι, με τονισμένο το άρωμα της θάλασσας. Σε όλα τα παραπάνω, προσθέτεις τις ζωντανές ερμηνείες συνοδεία πιάνου και βιολιού και έχεις το πλήρες πακέτο για μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Διαβάστε Επίσης

"Ανεφάνη"

Ανεφάνη

Σε μια γειτονιά της πόλης που μοιάζει να έχει μονίμως γιορτή, το (όπως συστήνεται) Γευστικόν Μεζεδοπωλείον/ Παραδοσιακός Καφενές "Ανεφάνη" σερβίρει κλασικούς μεζέδες με φόντο το γραφικό background της Πλάκας. Τους πλαισιώνει με καθημερινή ζωντανή μουσική και πιο συγκεκριμένα από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 19.00-23.00, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 21.00-00.30 και τις Κυριακές από τις 15.30-19.30.

"Piεdra"

Στο μοναδικό opera restaurant της πόλης τζαμάρουν τενόροι και σοπράνο. Μεσογειακές γεύσεις και λυρικοί καλλιτέχνες σε ένα κηροφώτιστο μεσαιωνικό κελάρι, γοητευτικά υποβλητικό.

"Ο Θεσσαλός"

Ένα γουστόζικο καφενείο - μουσικό μεζεδοπωλείο στον Βοτανικό, γράφει τη δική του ιστορία μετρώντας ήδη μια δεκαετία στην τρέχουσα τοποθεσία του ενώ είναι και από τα πρώτα του είδους του, στην περιοχή. Ο λόγος για τον "Θεσσαλό", που με το που περάσεις το κατώφλι του θα διακτινιστείς σε άλλη εποχή.

Θεσσαλός

Βρίσκεται στην καρδιά μιας γειτονιάς που εξελίχθηκε και σε θεατρική πιάτσα, απέκτησε τακτικούς θαμώνες και γρήγορα εξελίχθηκε σε στέκι, ντόπιων και μη, με κοινό αποτελούμενο από μουσικόφιλους, θεατρόφιλους, καλλιτέχνες ή απλά μερακλήδες που θέλουν να απολαύσουν πενιές από τα ηχεία ή και ζωντανά συνοδεύοντας μεζέδες και πιάτα με βάση ελληνική. Ψυχή του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης του, κος Αλέξης Στρωματιάς, μερακλής και μουσικάντης, αγαπά τις ελληνικές γεύσεις και τις σερβίρει στα τραπέζια με διακριτικές συμπληρωματικές νότες χωρίς "φάλτσα", γευστικά ή μουσικά.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαγεμένος Αυλός

Αμύντα 4, Πλ. Χατζιδάκι, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Δεκαεπτά (17)

Λυκαβηττού 2 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Κληματαριά

Πλατεία θεάτρου 2, Βαρβάκειος Αγορά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Μεταξού

Πυθοδώρου 10, Κολωνός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Μαχαιρίτσα

Αρμοδίου 2 (εντός στοάς κεντρικής αγοράς Αθηνών)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Anefani

Μνησικλέους 24, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Wine pairing στο "Amber Cellar Bar & Restaurant"

Οι λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού θα απολαύσουν ένα ταξίδι γεύσεων στην ελληνική κουζίνα, αποτέλεσμα δημιουργικής σύμπραξης των Δημήτρη Στειακάκη και Στέλιου Μάκαρη με την εταιρεία Aiolos.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/05/2024

Ανακαλύπτοντας την Κεφαλονίτικη γαστρονομία στο "Makedonia Palace"

Ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.

Ταλαντούχοι Έλληνες θαυματοποιοί στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Πάρη Τζιμτζαλή, Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο, σ' ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη.

Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.