"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

'Dear Manouka' x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Σε διάφορες κουλτούρες, το ελάφι θεωρείται σύμβολο ανανέωσης. 'Ενα έμβλημα που μπορεί να μεταφράζεται επίσης με όρους δύναμης ή/και αρχοντιάς. Το σήμα-κατατεθέν του "Dear Manouka" λοιπόν δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί ένα έξοχο connotation για την έναρξη της συνεργασίας του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Άγγελου Μπακόπουλου με το προαναφερθέν wine bar restaurant, στα σύνορα του Παγκρατίου με το Μετς και τον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρώνδα.

Το γενναίο restart του "Dear Manouka"

9 περίπου μήνες μετά την εμφάνισή του στα του ευ τρώγειν τεκταινόμενα της πόλης, θα πω πως το "Dear Manouka" με ξάφνιασε. Ευχάριστα. Αρχικά, με τη συνεργασία του με τον σεφ Μπακόπουλο αλλά, κυρίως, με τα όσα επί του πρακτέου σημαίνει το γεγονός. Κάτι που ερμηνεύεται έξοχα στο τραπέζι, εκεί όπου έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την πρότερη κατάσταση. Αλλά θα φτάσουμε κι εκεί. 

Η κεντρική σάλα στο εστιατόριο Dear Manouka στο Παγκράτι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 10
Ελευθέριος Κρουσώνας

Αρχικά, το εν λόγω σποτ διαθέτει έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της πόλης. Εύσημα οφείλουν να δοθούν στο Studiomateriality, που δόμησε ένα εσωτερικό πορτοκαλί, με ολίγο ροζ και κόκκινες κουρτίνες, ένα προσεγμένο μπαρ που "κιτρινίζει" και την προσαρμογή του ελαφιού ως κορωνίδας σε όλο αυτό.

Έναν χώρο funky, που πλέον συναντά το fine. Για την ακρίβεια το fine comfort που ευαγγελίζεται εδώ ο Άγγελος Μπακόπουλος.

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 11
Ελευθέριος Κρουσώνας

Ο επισκέπτης μπορεί πια να εξερευνήσει διαφορετικές γευστικές προτάσεις μέσα από τα τρία νέα μενού: ένα κεντρικό à la carte, ένα χορτοφαγικό και ένα γευσιγνωσίας οκτώ σταδίων. Η μαγειρική σκοπιά του σεφ Μπακόπουλου θα έλεγα πως αποτυπώνεται ξεκάθαρα και γλαφυρότατα στο degustation των 8 σταδίων. 

Κι αυτό γιατί το τελευταίο έχει στιβαρό γαστρονομικό background αλλά με γαρνιτούρες χαλαρότητας, φιλοξενίας και, αν προτιμάς, fun to eat πινελιές. Το αντιλαμβάνεσαι αρχικά με τα στρείδια που κολυμπούν σε ένα umamίσιο ζουμί, μαζί με σαλατάκι από πίκλες ή από το εξαιρετικά αφράτο και γλασαρισμένο σε σάλτσα στιφάδου milkbread, που πάει αγκαζέ με ένα διαβολεμένο βούτυρο με λάδι από τσάιβς.

Η κορύφωση έρχεται νωρίς χάρη στις σχεδόν ωμές γαρίδες Κοιλάδας με μπροκολίνι, coppa di Parma και μία έξοχη τύπου καρμπονάρα σάλτσα.

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 4
Ελευθέριος Κρουσώνας

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 3
Ελευθέριος Κρουσώνας

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 2
Ελευθέριος Κρουσώνας

Το χτένι με λαδοτύρι και σελινόριζα μέσα σε κονσομέ μοσχαρίσιας γλώσσας ομολογώ πως με μπέρδεψε λίγο αλλά δε συνέβη το ίδιο με την ευφάνταστη κρεμμυδόπιτα με σάλτσα στιφάδου και χιόνι από λαδοτύρι, το αλμυρό κανελέ με μοσχαρίσια ουρά, τρούφα και λευκό κρεμμύδι, το άψογα ψημένο μυλοκόπι ή το αρνί με σιτάρι και γιαούρτι που το διαδέχθηκαν.

Το update στο "Dear Manouka" αγγίζει όμως και το οινικό τερέν, με την Ρένια Ζωγράφου (που ίσως γνωρίζεις από το σαντορινιό high end χιτ, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο "Elements" του ξενοδοχείου "Canaves Epitome") να είναι εκείνη που τρέχει τα του οίνου δρώμενα εδώ, με διάθεση να συστήσει στο κοινό ιδιαίτερους Έλληνες οινοποιούς και ετικέτες μικρής παραγωγής. 

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 9
Ελευθέριος Κρουσώνας

Προφανώς, εκτός από τις αλλαγές, υπάρχουν και οι σταθερές. Και μία από αυτές είναι ο head bartender Γιάννης Πισσάς, που διατηρεί τα ηνία εντός της μπάρας και προτείνει, όπως πάντοτε, ενδιαφέροντα signature ποτά.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.