'Dear Manouka' με υπογραφή Άγγελου Μπακόπουλου

Ο χρυσοσκουφάτος σεφ αναλαμβάνει την επιμέλεια στο feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος στο Dear Manouka

Όποιος έφαγε έστω και μία φορά το περασμένο καλοκαίρι στο πολυτελές 'Lesante Cape' της Ζακύνθου, καταλαβαίνει απόλυτα τι επιπέδου μάγειρας είναι ο Άγγελος Μπακόπουλος. Και δε μιλάμε απλά για το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο 'Fiore' αλλά και τις άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές του εν λόγω κόνσεπτ όπως το θαυμάσιο farm to table εστιατόριο 'Bostani' που ενσωματώθηκε στις γευστικές εμπειρίες του ξενοδοχείου. Το καλοκαίρι όμως μας άφησε και έτσι ο ταλαντούχος σεφ αναλαμβάνει για αυτό τον χειμώνα την επιμέλεια στην κουζίνα του 'Dear Manouka'.

Το εστιατόριο Dear Manouka στο Παγκράτι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η κεντρική σάλα στο εστιατόριο Dear Manouka στο Παγκράτι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από τα τέλη Οκτωβρίου, το funky bar resto στον πεζόδρομο της Ηρώνδα, στα σύνορα του Παγκρατίου με το Μετς, επανασυστήνεται στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας και τους πάσης φύσεως foodies, υπό τη δημιουργική ματιά του σεφ Μπακόπουλου, καθώς και μέσα από τις νέες πόσιμες προτάσεις του head bartender Γιάννη Πισσά.

Το 'Dear Manouka' λοιπόν, εξελίσσεται και έρχεται ανανεωμένο στο ελκυστικό του περιβάλλον. Εκεί, μέσα από την άρτια τεχνική και τη γαστρονομική φαντασία του consulting chef Άγγελου Μπακόπουλου παρουσιάζεται μία funky κουζίνα με στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη. Ο σεφ και η ομάδα του παντρεύουν τοπικές και διεθνείς γεύσεις και παρουσιάζουν μια κουζίνα διασκεδαστική, δημιουργική και πάνω από όλα νόστιμη.

Άγγελος Μπακόπουλος

"Τα πιάτα που προτείνουμε είναι fine comfort, είναι ένα μενού με γαστρονομικό background αλλά πιο χαλαρό και πιο φιλόξενο, εστιάζουμε στις πρώτες ύλες και στην γεύση. Για εμάς πρωταρχικός κανόνας στην κουζίνα του Dear Manouka, είναι ο επισκέπτης να δειπνήσει τέλεια και να ζήσει μια ωραία χαλαρή εμπειρία", σημειώνει ο εμπνευστής και συμπληρώνει πως "το Dear Manouka, είναι ένας χώρος πολύ ροκ και underground θα έλεγα, ένας χώρος με πολύ ωραία αισθητική και παράλληλα cozy. Είμαστε χαρούμενοι για το μενού που θα σερβίρουμε. Είναι ένα μενού με μοντέρνα στοιχεία και με γνώμονα μόνο τη γεύση".

Την ομάδα συμπληρώνει ο head chef Μάνος Χανιωτάκης και ο pastry chef Αργύρης Πώπτσιος, ενώ στη σάλα, ο head bartender Γιάννης Πισσάς διατηρεί τα ηνία και προτείνει κοκτέιλ δικής του έμπνευσης που αναδεικνύουν τα ποτά της ελληνικής ποτοποιίας, αλλά και μία λίστα 85 κρασιών ντόπιου και ξένου αμπελώνα.

Νέα μενού, νέα ποτά

Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει διαφορετικές γευστικές προτάσεις μέσα από τα τρία νέα μενού: ένα κεντρικό à la carte μενού, ένα χορτοφαγικό και ένα degu οκτώ σταδίων.

Ανάμεσα στα εδέσματα θα βρεις το μυλοκόπι με αγκινάρες, καρότο, πατάτα, μυρωδικά και σάλτσα λεμόνι, την κρεμμυδόπιτα με sabayon νεροκρέμμυδα και σάλτσα στιφάδο, το μοσχάρι strip loin με λάχανα, πατάτα, guanciale και σάλτσα μοσχαριού. Χτένια με ζωμό από λαδοτύρι και μοσχαρίσια γλώσσα, γαρίδες καρμπονάρα με ψητό μπρόκολο, στρείδια με ζωμό umami και σαλατάκι από πίκλες, αρνί ελληνικής εκτροφής με ζωμό στάρι, πρόβειο γιαούρτι και κάπαρη είναι μερικές από τις must επιλογές.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος στο Dear Manouka 2

Τα γλυκά δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν με υλικά που συνδυάζουν την οξύτητα των εσπεριδοειδών, με την έντονη γεύση του αμυγδάλου και του καρυδιού και την πικάντικη ταυτότητα του πιπεριού. Έτσι, κάθε γεύμα ολοκληρώνεται με τις εμπνεύσεις του pastry chef Αργύρη Πώπτσιου να μετατρέπονται σε πρωτότυπες επιλογές, όπως το επιδόρπιο melassa με καρύδι πεκάν, amaretto, μελάσα κέικ και καπνιστό πιπέρι.

Μέσα από τα κοκτέιλ του, ο head bartender Γιάννης Πισσάς φιλοδοξεί να προσφέρει στους συνδαιτυμόνες πρωτότυπες γεύσεις ποτών, δημιουργημένες με μοντέρνες τεχνικές που θα ολοκληρώσουν τη γαστρονομική εμπειρία. Στις προτάσεις που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται το φλογερό rioja sour με bourbon, vanilla, lime, ασπράδι αυγού, αρωματικά bitters, ερυθρό κρασί rioja σε μορφή clarified, το δροσιστικό pagrati mule με gin, αγγούρι, βασιλικό, lime και ginger beer και η pop margarita με tequila blanco, καλαμπόκι, chili, liquor πορτοκάλι, lime και τριμμένο, αποξηραμένο καλαμπόκι.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος στο Dear Manouka 1

O Γιάννης Πισσάς είναι ο καλύτερος ξεναγός και στο ανανεωμένο κελάρι του 'Dear Manouka', όπου ο φιλοξενούμενος συναντά γνωστές και σπάνιες ποικιλίες οίνου, εκ των οποίων οι 25 by the glass. Στην λίστα θα εντοπίσει κανείς κρασιά ελάχιστης παρέμβασης, orange και βιολογικά.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.