Το 'ΟΧ' δεν είναι η ψησταριά που έχεις συνηθίσει

Το νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο στη σκιά του (πρώην) Χίλτον ποντάρει στη νοστιμιά της απλότητας.

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα

Από τη μία, ένας μινιμαλιστικά κομψός χώρος, με industrial στοιχεία και γήινους τόνους, που φέρει την υπογραφή του ADD Architecture studio. Από την άλλη, ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου που σκηνογραφεί τις γεύσεις στην ανοιχτή κουζίνα με τις ψησταριές και την custom made parilla. Και στη μέση, προτάσεις που κυμαίνονται από τζιγεροσαρμάδες, τζατζίκι, πασά κεφτέ και κοκορέτσι μέχρι χοιρινή μπριζολοπανσέτα, παϊδάκια πρόβατου και T-bone μοσχίδας. Το 'OX Chop House' έχει το ενδιαφέρον του και ποντάρει σε μία γνώριμη κρεατοφαγία με γαστρονομικά twists.

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 5

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 6

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 3

Το νέο εστιατορικό εγχείρημα των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τα επιτυχημένα 'Ovio' και 'Cupola' (Πάνος Πολίτης, Γιάννης Μεντόγιαννης) μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής, στη σκιά του -πάλαι ποτέ- 'Χίλτον' και δε φιλοδοξεί να συστηθεί σαν ένα ακόμη ακριβοθώρητο κρεατάδικο. Ποντάρει στιβαρά και με concept στην οικεία νοστιμιά της παραδοσιακής ταβέρνας/ψησταριάς, όπως άλλωστε μαρτυρά και το φροντισμένα περιεκτικό μενού εδώ. 

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 8

Γνώριμες κρεάτινες γεύσεις αλλά αλλιώς

Την ευκολία της απλότητας των γεύσεων όμως συναντούν οι ζυγισμένα upgraded ιδέες του Μιχάλη Νουρλόγλου, σε ένα τελικό αποτέλεσμα πάντοτε πιστό σε όλα εκείνα που θα συναντούσε κανείς σε μία κλασική κρεατοταβέρνα. Αλλά στην πιο ραφιναρισμένη και σωστή εκδοχή τους.

Ακριβώς εκεί παίζουν όλα όσα προέρχονται από τις ανοιχτές φωτιές του 'OX Chop house', τον ξυλόφουρνο και τα τηγάνια του: Από τα ζουμερά κοντοσούβλια (χοιρινό και κοτόπουλο), τα νοστιμότατα παϊδάκια και την πληθωρική χοιρινή μπριζόλα μέχρι τα T-bones και τα φρυγαδέλια.

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το συκώτι φρυγαδέλι στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η χοιρινή μπριζολοπανσέτα στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Πριν από αυτά, το πρόβειο τζατζίκι με fremented αγγούρι, η αυθεντικά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η μπομπάτη τυροκαυτερή ή η ιδιαίτερη μαϊντανοσαλάτα -συν τη ροδίτικη λαδόπιτα για βουτιές εντός- μαζί με το πολύ αξιόλογο μοσχαρίσιο ταρτάρ προετοιμάζουν το έδαφος, ενώ στο φινάλε το γεμάτο εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης θα φροντίσει να στρογγυλέψει την εμπειρία και να γεμίσει ολοκληρωτικά το στομάχι σου.

Αξιοπρόσεκτη η λίστα κρασιών που φέρει την υπογραφή του wine expert Γιάννη Μακρή, περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες και προσαρμόζεται έξοχα στο καρνιβορικό πλαίσιο του εστιατορίου.

Στα plus όλων των παραπάνω, η value for money πολιτική.

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 9

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.