Το 'Makris Athens' είναι το επόμενο πολύ φιλόδοξο εστιατόριο της πόλης

Το πρώτο αθηναϊκό project της Domes, φέρνει πολύ σύντομα το βραβευμένο ελληνικό fine dining του Πέτρου Δήμα στην πρωτεύουσα.

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού © Makris Athens

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας σεζόν στην Αθήνα θεωρείται το "Makris Athens", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα της Domes Resorts στην πρωτεύουσα, μετά τα πολύ ενδιαφέροντα γαστρονομικά concepts σε Κέρκυρα, Μήλο και Κρήτη. Το νέο εστιατόριo αναμένεται στις 23 Σεπτεμβρίου, στον παντελώς και προσεκτικά αλλαγμένο χώρο ενός εκ των πιο όμορφων νεοκλασικών του κέντρου και το σημείο που κάποτε έβρισκες το "Επτά 7". 

Τι εστί "Makris Athens"

Κάτω από την Ακρόπολη και απέναντι από την αρχαία Αγορά, το "Makris Athens" θα επιχειρήσει να στήσει το δικό του πολυδιάστατο μωσαϊκό γεύσεων, με τις βλέψεις των ανθρώπων του να εκτείνονται πολύ μακριά.

Η γαστρονομική φιλοσοφία εδώ θα πατά στιβαρά στο τρίπτυχο 'Εντοπιότητα-Βιωσιμότητα-Haute Cuisine' με το ελληνικό fine dining του σήμερα και όλα τα παρακλάδια του να εντάσσονται στη γενικότερη κοσμοθεωρία του εστιατορίου. 

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 5
© Makris Athens

Επικεφαλής στο όλο project θα είναι ο βραβευμένος σεφ Πέτρος Δήμας, που σκοπεύει να ανοίξει ένα διαρκώς ενεργό διάλογο ανάμεσα στην κουζίνα του εστιατορίου και τη φάρμα του.

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 4
© Makris Athens

Η τελευταία βρίσκεται στους πρόποδες της αρχαίας Κορίνθου και θα αποτελέσει την καρδιά της όλης δημιουργικής διαδικασίας, αποτελούμενη από θερμοκήπια, μποστάνια και παρτέρια όπου αμπέλια, ελιές, λαχανικά και βότανα καλλιεργούνται οργανικά. Σκοπός της να τροφοδοτεί διαρκώς το "Makris Athens" με πρώτες ύλες, παράλληλα και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά -στη συντριπτική τους πλειοψηφία βιολογικά- που θα χρησιμοποιούνται εδώ. 

Όλα τα παραπάνω θα μεταφραστούν σε δύο μενού degustation (το Γένεσις, 8 σταδίων, και το Ουτοπία, 13 σταδίων), που θα καθοδηγούν τον επισκέπτη κάπου ανάμεσα στην ελληνική παράδοση και τη γαστρονομική καινοτομία, πάντοτε υπό το πρίσμα του fine dining. 

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 1
© Makris Athens

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 2
© Makris Athens

Το εστιατόριο Makris Athens στην Ερμού 3
© Makris Athens

Εξίσου μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στο κρασί, με τους Στάθη Τσώκο και Νίκο Λουκάκη να είναι εκείνοι που έχουν εμπνευστεί μία πληθωρική λίστα, που εκτείνεται σε 4ψήφιο αριθμό ετικετών - μάλιστα, ένα από τα pairings θα γίνεται αποκλειστικά με ελληνικές ΠΟΠ προτάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος, ο γνωστός από το "Line" bartender και νικητής του πιο πρόσφατου World Class Greece Χρήστος Κλουβάτος έχει την επιμέλεια της κάρτας των cocktails, που όπως οτιδήποτε άλλο στο "Makris" έχει σχεδιαστεί με απόλυτη προσοχή και κορυφαία υλικά. Το εν λόγω μενού μάλιστα σχεδιάστηκε από όλους τους προαναφερθέντες στην ίδια φιλοσοφία με το φαγητό και σκοπό κάθε ένα από τα 8 signature cocktails να στέκεται άψογα στο πλάι των πιάτων: Για παράδειγμα, το ευχάριστα βοτανικό Le Jardin (ανθρακωμένο sherry με νερό ντομάτας) παίζει έξοχα δίπλα από την κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας με χαβιάρι και καρότο και το καπνικά κομψό Apple is Red (με Talisker 10YO, κόκκινο μήλο και εκχύλισμα βανίλιας) κάνει το ίδιο για καπνιστό χέλι με αυγά ορτυκιού και αρακά.

Προφανώς, τα ποτά εδώ θα παίζουν και solo, ενώ θα σερβίρονται και όλα τα κλασικά με ανεπαίσθητες προσθήκες, πάντοτε στο πνεύμα του "Makris". Ο Χρήστος Κλουβάτος είναι εκείνος που έχει αναλάβει και το κομμάτι του καφέ, με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και κάποια αποκλειστικά χαρμάνια της Taf Coffee.

Όλα τα υπόλοιπα, προσεχώς στα πιάτα και τα ποτήρια του εστιατορίου. 


Info

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Αθήνα
Τηλ. 216 0047777
Καθημερινά 18.30-01.00 (κουζίνα έως 22.30)
makrisathens.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.