"Ortsag": Το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Ένα ολόφρεσκο και αλέγρο street food project ετοιμάζει ο βραβευμένος σεφ-πατρόν του 'CTC', σε λίγες εβδομάδες στον Κεραμεικό.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό

Λίγα μόλις χρόνια μετά την μετακόμισή του από τη σκιά του (πρώην) Χίλτον στον Κεραμεικό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα μικρό αδερφάκι -ή καλύτερα, ξαδερφάκι- στην ίδια ακριβώς γειτονιά και μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω από τον αριθμό 15 της Πλαταιών (πιο συγκεκριμένα  στη γωνία Πλαταιών και Κεραμεικού). Το επόμενο πόνημα του σεφ-πατρόν Τσιοτίνη θα ονομάζεται "Ortsag" (σ.σ. το gastro γραμμένο ανάποδα) και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη Οκτωβρίου.

Cool street food, με zero waste λογική

"Ήθελα να φτιάξω ένα μαγαζί κόντρα στο γαστρονομικό εστιατόριο, ένα concept που να έχει σύνδεση με το CTC αλλά να μην έχει κιόλας" μου λέει κάπως αινιγματικά ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για να μου εξηγήσει αμέσως μετά τι ακριβώς εννοεί. Το concept θα έχει περισσότερο street χαρακτήρα, σε έναν industrial και ελαφρώς raw χώρο, με μαύρες και γκρι αποχρώσεις, πάγκους και stools στο εσωτερικό/ τραπέζια στο εξωτερικό. 

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1

Οι 2 βασικοί γευστικοί πυλώνες του 'Ortsag' θα είναι τα burgers και ένα μικρό ημερήσιο μενού που θα βασίζεται στα leftovers του 'CTC', σε μία απόπειρα του ΑΤ να καθρεφτίσει τη γευστική φιλοσοφία του, με έναν εντελώς διαφορετικό άπο ό,τι έχουμε δει από τον ίδιο έως τώρα τρόπο. Στην πρώτη συνθήκη, ο επισκέπτης θα επιλέγει ανάμεσα σε 4 εκδοχές (ψάρι, λαχανικά, μπιφτέκι, pulled κρέας) ενώ στη δεύτερη  δε θα υπάρχουν περιορισμοί (πχ θα συναντάς από ιδιότυπα fish n' chips μέχρι την περίφημη καλαμποκόσουπα του Άλεξ σε fried corn cob βερσιόν). Pairing θα παίζεις με εμφιαλωμένα cocktails και κερασάκι στην τούρτα θα είναι το χειροποίητο παγωτό μηχανής.

Διαβάστε Επίσης

Συνοδοιπόροι στο νέο εστιατόριο θα είναι ο chef de cuisine του 'CTC' Χρήστος Ρήγας και ο προκάτοχός του Κώστας Μπαρούτης. Το 'Ortsag' θα λειτουργεί αρχικά καθημερινά μόνο βράδυ, με βλέψη να επεκταθεί αργότερα η λειτουργία του και το μεσημέρι.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 2

Όπως συνηθίζουμε να λέμε κατά τα (digital) δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.