"Ortsag": Το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Ένα ολόφρεσκο και αλέγρο street food project ετοιμάζει ο βραβευμένος σεφ-πατρόν του 'CTC', σε λίγες εβδομάδες στον Κεραμεικό.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό

Λίγα μόλις χρόνια μετά την μετακόμισή του από τη σκιά του (πρώην) Χίλτον στον Κεραμεικό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα μικρό αδερφάκι -ή καλύτερα, ξαδερφάκι- στην ίδια ακριβώς γειτονιά και μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω από τον αριθμό 15 της Πλαταιών (πιο συγκεκριμένα  στη γωνία Πλαταιών και Κεραμεικού). Το επόμενο πόνημα του σεφ-πατρόν Τσιοτίνη θα ονομάζεται "Ortsag" (σ.σ. το gastro γραμμένο ανάποδα) και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη Οκτωβρίου.

Cool street food, με zero waste λογική

"Ήθελα να φτιάξω ένα μαγαζί κόντρα στο γαστρονομικό εστιατόριο, ένα concept που να έχει σύνδεση με το CTC αλλά να μην έχει κιόλας" μου λέει κάπως αινιγματικά ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για να μου εξηγήσει αμέσως μετά τι ακριβώς εννοεί. Το concept θα έχει περισσότερο street χαρακτήρα, σε έναν industrial και ελαφρώς raw χώρο, με μαύρες και γκρι αποχρώσεις, πάγκους και stools στο εσωτερικό/ τραπέζια στο εξωτερικό. 

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 1

Οι 2 βασικοί γευστικοί πυλώνες του 'Ortsag' θα είναι τα burgers και ένα μικρό ημερήσιο μενού που θα βασίζεται στα leftovers του 'CTC', σε μία απόπειρα του ΑΤ να καθρεφτίσει τη γευστική φιλοσοφία του, με έναν εντελώς διαφορετικό άπο ό,τι έχουμε δει από τον ίδιο έως τώρα τρόπο. Στην πρώτη συνθήκη, ο επισκέπτης θα επιλέγει ανάμεσα σε 4 εκδοχές (ψάρι, λαχανικά, μπιφτέκι, pulled κρέας) ενώ στη δεύτερη  δε θα υπάρχουν περιορισμοί (πχ θα συναντάς από ιδιότυπα fish n' chips μέχρι την περίφημη καλαμποκόσουπα του Άλεξ σε fried corn cob βερσιόν). Pairing θα παίζεις με εμφιαλωμένα cocktails και κερασάκι στην τούρτα θα είναι το χειροποίητο παγωτό μηχανής.

Διαβάστε Επίσης

Συνοδοιπόροι στο νέο εστιατόριο θα είναι ο chef de cuisine του 'CTC' Χρήστος Ρήγας και ο προκάτοχός του Κώστας Μπαρούτης. Το 'Ortsag' θα λειτουργεί αρχικά καθημερινά μόνο βράδυ, με βλέψη να επεκταθεί αργότερα η λειτουργία του και το μεσημέρι.

Το Ortsag είναι το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό 2

Όπως συνηθίζουμε να λέμε κατά τα (digital) δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.