Γιώργος Παπαδόπουλος και Jeff Tan συστήνουν τη γαστρονομική φιλοσοφία της "ανεπιτήδευτης απλότητας" στο Λονδίνο

Μια ενδιαφέρουσα μαγειρική σύμπραξη Ελλάδας και Ασίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο «Noble Palace» στο Λονδίνο.

Λονδίνο

Ο Έλληνας consultant chef Γιώργος Παπαδόπουλος, που έχει επιμεληθεί γαστρονομικά concept σε γνωστά resorts ανά την Ελλάδα, και ο Μαλαισιανός Jeff Tan, επίσης consultant chef, που για κάποια χρόνια τέλεσε και επικεφαλής κουζίνας του αστεράτου "Hakassan" στο Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα, ένωσαν τις μαγειρικές τους δυνάμεις παρουσιάζοντας στο "Noble Palace" στο Λονδίνο, για μια βραδιά, ένα ενδιαφέρον μενού, αμάλγαμα ελληνικής και ασιατικής κουζίνας, με τον τίτλο "η φιλοσοφία της ανεπιτήδευτης απλότητας".

Λονδίνο σεφ

Λονδίνο

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο σεφ Παπαδόπουλος στο "α", ήταν να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός μαγειρικός διάλογος, με την προοπτική να αποτελέσει αφετηρία αντίστοιχων μαγειρικών εκδηλώσεων εν είδει "συμποσίου", όπου η ελληνική γαστρονομική κουλτούρα θα συστήνεται σε ένα ευρύτερο κοινό σε δυνατές συμπράξεις χωρίς σύνορα. Στο μενού ελληνικές πρώτες ύλες όπως κρίταμο, μαύρη τρούφα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γλυκό του κουταλιού ελιά από τη Χαλκιδική, ρύζι Καρολίνα από τις Σέρρες, αμπελόφυλλα από την Καβάλα, αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και κρασιά από τη Δράμα συνάντησαν υλικά από την Ασία σε ραφινάτα πιάτα ενός μενού 8 σταδίων εμπνευσμένα από τις γευστικές αναφορές και τη φιλοσοφία των δύο σεφ σε μια δημιουργική συνάντηση. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι τα πιάτα του σεφ Παπαδόπουλου σερβιρίστηκαν σε custom - made κεραμικά σκεύη που ο ίδιος δημιουργεί σε αποκλειστική συνεργασία με εργαστήρι κεραμεικής. Τέτοιου τύπου συνεργασίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οπότε μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι...

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.