Γιώργος Παπαδόπουλος και Jeff Tan συστήνουν τη γαστρονομική φιλοσοφία της "ανεπιτήδευτης απλότητας" στο Λονδίνο

Μια ενδιαφέρουσα μαγειρική σύμπραξη Ελλάδας και Ασίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο «Noble Palace» στο Λονδίνο.

Λονδίνο

Ο Έλληνας consultant chef Γιώργος Παπαδόπουλος, που έχει επιμεληθεί γαστρονομικά concept σε γνωστά resorts ανά την Ελλάδα, και ο Μαλαισιανός Jeff Tan, επίσης consultant chef, που για κάποια χρόνια τέλεσε και επικεφαλής κουζίνας του αστεράτου "Hakassan" στο Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα, ένωσαν τις μαγειρικές τους δυνάμεις παρουσιάζοντας στο "Noble Palace" στο Λονδίνο, για μια βραδιά, ένα ενδιαφέρον μενού, αμάλγαμα ελληνικής και ασιατικής κουζίνας, με τον τίτλο "η φιλοσοφία της ανεπιτήδευτης απλότητας".

Λονδίνο σεφ

Λονδίνο

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο σεφ Παπαδόπουλος στο "α", ήταν να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός μαγειρικός διάλογος, με την προοπτική να αποτελέσει αφετηρία αντίστοιχων μαγειρικών εκδηλώσεων εν είδει "συμποσίου", όπου η ελληνική γαστρονομική κουλτούρα θα συστήνεται σε ένα ευρύτερο κοινό σε δυνατές συμπράξεις χωρίς σύνορα. Στο μενού ελληνικές πρώτες ύλες όπως κρίταμο, μαύρη τρούφα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γλυκό του κουταλιού ελιά από τη Χαλκιδική, ρύζι Καρολίνα από τις Σέρρες, αμπελόφυλλα από την Καβάλα, αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και κρασιά από τη Δράμα συνάντησαν υλικά από την Ασία σε ραφινάτα πιάτα ενός μενού 8 σταδίων εμπνευσμένα από τις γευστικές αναφορές και τη φιλοσοφία των δύο σεφ σε μια δημιουργική συνάντηση. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι τα πιάτα του σεφ Παπαδόπουλου σερβιρίστηκαν σε custom - made κεραμικά σκεύη που ο ίδιος δημιουργεί σε αποκλειστική συνεργασία με εργαστήρι κεραμεικής. Τέτοιου τύπου συνεργασίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οπότε μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι...

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.