Γιώργος Παπαδόπουλος και Jeff Tan συστήνουν τη γαστρονομική φιλοσοφία της "ανεπιτήδευτης απλότητας" στο Λονδίνο

Μια ενδιαφέρουσα μαγειρική σύμπραξη Ελλάδας και Ασίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο «Noble Palace» στο Λονδίνο.

Λονδίνο

Ο Έλληνας consultant chef Γιώργος Παπαδόπουλος, που έχει επιμεληθεί γαστρονομικά concept σε γνωστά resorts ανά την Ελλάδα, και ο Μαλαισιανός Jeff Tan, επίσης consultant chef, που για κάποια χρόνια τέλεσε και επικεφαλής κουζίνας του αστεράτου "Hakassan" στο Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα, ένωσαν τις μαγειρικές τους δυνάμεις παρουσιάζοντας στο "Noble Palace" στο Λονδίνο, για μια βραδιά, ένα ενδιαφέρον μενού, αμάλγαμα ελληνικής και ασιατικής κουζίνας, με τον τίτλο "η φιλοσοφία της ανεπιτήδευτης απλότητας".

Λονδίνο σεφ

Λονδίνο

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο σεφ Παπαδόπουλος στο "α", ήταν να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός μαγειρικός διάλογος, με την προοπτική να αποτελέσει αφετηρία αντίστοιχων μαγειρικών εκδηλώσεων εν είδει "συμποσίου", όπου η ελληνική γαστρονομική κουλτούρα θα συστήνεται σε ένα ευρύτερο κοινό σε δυνατές συμπράξεις χωρίς σύνορα. Στο μενού ελληνικές πρώτες ύλες όπως κρίταμο, μαύρη τρούφα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γλυκό του κουταλιού ελιά από τη Χαλκιδική, ρύζι Καρολίνα από τις Σέρρες, αμπελόφυλλα από την Καβάλα, αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και κρασιά από τη Δράμα συνάντησαν υλικά από την Ασία σε ραφινάτα πιάτα ενός μενού 8 σταδίων εμπνευσμένα από τις γευστικές αναφορές και τη φιλοσοφία των δύο σεφ σε μια δημιουργική συνάντηση. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι τα πιάτα του σεφ Παπαδόπουλου σερβιρίστηκαν σε custom - made κεραμικά σκεύη που ο ίδιος δημιουργεί σε αποκλειστική συνεργασία με εργαστήρι κεραμεικής. Τέτοιου τύπου συνεργασίες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οπότε μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι...

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.