Στον νόστιμο ιταλικό μικρόκοσμο του "Barolo"

Ανανεωμένο συνεχίζει την πορεία του το δημοφιλές all day στέκι του Παλαιού Ψυχικού, με προσεγμένες ιταλικές γεύσεις διά χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου στο χώρο του εστιατορίου και εκλεκτά προϊόντα στο deli store.

barolo1

Κατάμεστο κι ας ήταν ένα απλό βράδυ Δευτέρας βρήκα το ανοιχτόκαρδο "Barolo" στο Παλαιό Ψυχικό. Κόσμος όλων των ηλικιών και ως επί το πλείστον καλοβαλμένοι περίοικοι απλώνονταν στα τραπέζια του όμορφου υαλόφρακτου χώρου που ξεκινά τη δράση του από νωρίς το πρωί, ατενίζοντας το παχύ πράσινο της συνοικίας. Είχε περάσει κάποιο διάστημα από την προηγούμενη επίσκεψη μου και δεν μπόρεσα να μην παρατηρήσω ορισμένες αλλαγές που συνέβησαν εν τω μεταξύ και το κολακεύουν, με πρώτα και καλύτερα τα αναπαυτικά τραπέζια σε στιλ λόντζες που τοποθετήθηκαν στην καρδιά του μαγαζιού δημιουργώντας θαλπωρή. 

Ανανεωμένα είναι επίσης τα ιταλιάνικα τυριά, αλλαντικά και όχι μόνο που είδα να γεμίζουν τις προθήκες του deli store, το οποίο αποτελεί το έτερον ήμισυ της προσωπικότητας του "Barolo". Εννοείται πως από εδώ μπορείτε να κάνετε τις προμήθειες σας για το σπίτι ή και να ξεκινήσετε το γεύμα σας στο εστιατόριο με ένα περιποιημένο πλατό, όπως αυτό που έρχεται στο τραπέζι μας με φίνα μπρεζάολα και εκλεκτό προσούτο San Daniele ωρίμανσης. Είναι μια ταιριαστή εισαγωγή για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν κι έχουν τη φροντίδα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος διατηρεί την επιμέλεια της κουζίνας από την αρχή της λειτουργίας του εστιατορίου. 

barolo2

Η πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και τραγανά φετάκια μήλου είναι δροσιστική και ορεκτική. Αν αγαπάτε τα ωμά αξίζει να βάλετε δίπλα της το καλοφτιαγμένο μοσχαρίσιο carpaccio που γαρνίρεται εύστοχα με πεκορίνο, καρπούς pecan και κρεμμυδάκια εσαλότ. Εναλλακτικά, τιμήστε το τρυφερό vitello tonnato που σερβίρεται σε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή με κρέμα καπνιστού χελιού και ρόκα που τσιμπάει πικάντικα. Η ώρα της pizza έρχεται στο "Barolo" με την οβάλ ξαδέρφη της, δηλαδή την pinsa που προτείνεται με ζυμάρι κλασικό ή λίγο πιο αφράτο και ωραίους συνδυασμούς υλικών όπως εκείνη με γκοργκοντζόλα, αλλαντικό capocollo και σύκο που δοκιμάζουμε εμείς. 

barolo3

Η παραλλαγή της cacio e pepe με λάδι τρούφας και μασκαρπόνε δεν μπορώ να πω ότι με γοήτευσε, οπότε από τα ζυμαρικά θα σας κατευθύνω προς την συμπαθέστατη μπολονέζ με τον καλοκαρυκευμένο κιμά και το ολόσωστο al dente. Δεν λείπουν ακόμα οι επιλογές σε ψάρι ή κρέας, όπως η στεγνοτηγανισμένη κοτολέτα μαύρου με "χιόνι" παρμεζάνας και διακριτικό ξύσμα λάιμ, που λόγω μεγέθους είναι καλύτερα να βάλετε στη μέση του τραπεζιού και να τη μοιραστείτε. Ο γλυκός επίλογος, γενναιόδωρος και καλοφτιαγμένος, επιφυλάσσει ανάμεσα σε άλλα αέρινο τιραμισού και δροσιστική lemon pie, ενώ το σέρβις είναι ευγενικό και άμεσο. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Barolo

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.