Αναμνησιακή γαστρονομία, η μεταμόρφωση της κρητικής κουζίνας, διατροφή χωρίς γλουτένη και βιολογικά ψωμιά στην 4η μέρα του Gastronomy Lab

Λίγο πριν κατεβάσει αυλαία, το νέο project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται στη φετινή HORECA, θα μας δώσει μια γεύση μερικών ακόμα δυνατών γαστρονομικών τάσεων.

Γαστρονομία

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που κάνει πρεμιέρα στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, ετοιμάζεται για την τέταρτη και τελευταία μέρα διοργάνωσής του με το αυριανό πρόγραμμα (13/2) να περιλαμβάνει, όπως και των προηγούμενων ημερών, ενότητες που δίνουν τον τόνο για τις τάσεις που επικρατούν στο εγχώριο και διεθνές γαστρονομικό τερέν. 

Διαβάστε Επίσης

'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας δίνει το "παρών" στη σκηνή και το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεκινά με τον R & D σεφ Δημήτρη Κονταράτο (11 π.μ -12 μ.μ) που θα παρουσιάσει τη λεγόμενη "αναμνησιακή γαστρονομία" και τους τρόπους ολιστικής εφαρμογής της. Συνέχεια με τον Μαρίνο Κοσμά (A Gluten Free Pastry & Bakery Project) και την Ελπίδα Γαλανοπούλου (General Coordinator της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης) (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), που θα μιλήσουν για την κοιλιοκάκη (πρόγνωση, διάγνωση, αντιμετώπιση) και τη διατροφή χωρίς γλουτένη με παρουσίαση μιας συνταγής από τον σεφ, ο οποίος ειδικεύεται στη ζαχαροπλαστική χωρίς γλουτένη, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση του εστιατορίου "Soil", του τελευταίου εκ των 4 εστιατορίων απ'όλη την Ελλάδα που η διοργάνωση τιμά για το πρωτότυπο concept και τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν. Προηγήθηκαν οι βραβεύσεις των "Πεσκέσι", "Μαραθιά" και "Cantina". Ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές των γεύσεων της Κρήτης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, θα παρουσιάσει τη "μεταμόρφωση" των παραδοσιακών γεύσεων του νησιού, τη μετουσίωσή τους μέσα από ένα ταξίδι αρωμάτων  και τεχνικών (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) ενώ ο αρτοποιός Δημήτρης Φαργκογιάννης θα κλείσει την τέταρτη μέρα αναλύοντας θεωρητικά και πρακτικά τα πλεονεκτήματα του βιολογικού ψωμιού. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Enkelt

Η cool σύγχρονη Σκανδιναβία έρχεται στο Χαλάνδρι με ένα όμορφο μαγαζί που παίζει έξυπνα με το πνεύμα της εποχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
16/03/2023

"Κουκούμαβλος": Μία εμβληματική επιστροφή στη Σαντορίνη

Ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του Αιγαίου επανέρχεται, αυτή τη φορά στο "Katikies Chromata".

Το "Σymposio" επανέρχεται στη Βαρβάκειο

Ο παλμός της Αθήνας χτυπά ξανά στο πιο viral event της πόλης, που θα συνδυάσει τέχνη, μουσικές, performances, αλλά και συναρπαστικό street food στο επιβλητικό σκηνικό της Βαρβακείου, αυτήν την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και της 11.30 το βράδι.

Το ντοκιμαντέρ "Φαγητό και χώρα" δίνει φωνή σε οραματιστές αγρότες και σεφ που κάνουν τη βιωσιμότητα πράξη

Στο επίκεντρο της έρευνας και της αφήγησης βρίσκεται η Ρουθ Ρέιτσελ, μια από τις πιο επιδραστικές μορφές της αμερικανικής γαστρονομικής κουλτούρας.

"Casa Mexicana": Viva Mexico στο Νέο Ψυχικό

Η πρόσφατη άφιξη στο Νέο Ψυχικό έχει μεξικάνικο αέρα με κοπές από την Αργεντινή να δίνουν τον τόνο σε ένα εξωτικό mix n’ match.

Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα "ρίζωσε" στη Μαβίλη.