Αναμνησιακή γαστρονομία, η μεταμόρφωση της κρητικής κουζίνας, διατροφή χωρίς γλουτένη και βιολογικά ψωμιά στην 4η μέρα του Gastronomy Lab

Λίγο πριν κατεβάσει αυλαία, το νέο project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται στη φετινή HORECA, θα μας δώσει μια γεύση μερικών ακόμα δυνατών γαστρονομικών τάσεων.

Γαστρονομία

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που κάνει πρεμιέρα στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, ετοιμάζεται για την τέταρτη και τελευταία μέρα διοργάνωσής του με το αυριανό πρόγραμμα (13/2) να περιλαμβάνει, όπως και των προηγούμενων ημερών, ενότητες που δίνουν τον τόνο για τις τάσεις που επικρατούν στο εγχώριο και διεθνές γαστρονομικό τερέν. 

Διαβάστε Επίσης

'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας δίνει το "παρών" στη σκηνή και το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεκινά με τον R & D σεφ Δημήτρη Κονταράτο (11 π.μ -12 μ.μ) που θα παρουσιάσει τη λεγόμενη "αναμνησιακή γαστρονομία" και τους τρόπους ολιστικής εφαρμογής της. Συνέχεια με τον Μαρίνο Κοσμά (A Gluten Free Pastry & Bakery Project) και την Ελπίδα Γαλανοπούλου (General Coordinator της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης) (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), που θα μιλήσουν για την κοιλιοκάκη (πρόγνωση, διάγνωση, αντιμετώπιση) και τη διατροφή χωρίς γλουτένη με παρουσίαση μιας συνταγής από τον σεφ, ο οποίος ειδικεύεται στη ζαχαροπλαστική χωρίς γλουτένη, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση του εστιατορίου "Soil", του τελευταίου εκ των 4 εστιατορίων απ'όλη την Ελλάδα που η διοργάνωση τιμά για το πρωτότυπο concept και τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν. Προηγήθηκαν οι βραβεύσεις των "Πεσκέσι", "Μαραθιά" και "Cantina". Ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές των γεύσεων της Κρήτης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, θα παρουσιάσει τη "μεταμόρφωση" των παραδοσιακών γεύσεων του νησιού, τη μετουσίωσή τους μέσα από ένα ταξίδι αρωμάτων  και τεχνικών (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) ενώ ο αρτοποιός Δημήτρης Φαργκογιάννης θα κλείσει την τέταρτη μέρα αναλύοντας θεωρητικά και πρακτικά τα πλεονεκτήματα του βιολογικού ψωμιού. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.