Αναμνησιακή γαστρονομία, η μεταμόρφωση της κρητικής κουζίνας, διατροφή χωρίς γλουτένη και βιολογικά ψωμιά στην 4η μέρα του Gastronomy Lab

Λίγο πριν κατεβάσει αυλαία, το νέο project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται στη φετινή HORECA, θα μας δώσει μια γεύση μερικών ακόμα δυνατών γαστρονομικών τάσεων.

Γαστρονομία

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που κάνει πρεμιέρα στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, ετοιμάζεται για την τέταρτη και τελευταία μέρα διοργάνωσής του με το αυριανό πρόγραμμα (13/2) να περιλαμβάνει, όπως και των προηγούμενων ημερών, ενότητες που δίνουν τον τόνο για τις τάσεις που επικρατούν στο εγχώριο και διεθνές γαστρονομικό τερέν. 

Διαβάστε Επίσης

'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας δίνει το "παρών" στη σκηνή και το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεκινά με τον R & D σεφ Δημήτρη Κονταράτο (11 π.μ -12 μ.μ) που θα παρουσιάσει τη λεγόμενη "αναμνησιακή γαστρονομία" και τους τρόπους ολιστικής εφαρμογής της. Συνέχεια με τον Μαρίνο Κοσμά (A Gluten Free Pastry & Bakery Project) και την Ελπίδα Γαλανοπούλου (General Coordinator της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης) (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), που θα μιλήσουν για την κοιλιοκάκη (πρόγνωση, διάγνωση, αντιμετώπιση) και τη διατροφή χωρίς γλουτένη με παρουσίαση μιας συνταγής από τον σεφ, ο οποίος ειδικεύεται στη ζαχαροπλαστική χωρίς γλουτένη, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση του εστιατορίου "Soil", του τελευταίου εκ των 4 εστιατορίων απ'όλη την Ελλάδα που η διοργάνωση τιμά για το πρωτότυπο concept και τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν. Προηγήθηκαν οι βραβεύσεις των "Πεσκέσι", "Μαραθιά" και "Cantina". Ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές των γεύσεων της Κρήτης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, θα παρουσιάσει τη "μεταμόρφωση" των παραδοσιακών γεύσεων του νησιού, τη μετουσίωσή τους μέσα από ένα ταξίδι αρωμάτων  και τεχνικών (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) ενώ ο αρτοποιός Δημήτρης Φαργκογιάννης θα κλείσει την τέταρτη μέρα αναλύοντας θεωρητικά και πρακτικά τα πλεονεκτήματα του βιολογικού ψωμιού. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.