Gastronomy Lab: Βιωσιμότητα, άρτος και θεάματα στην πρεμιέρα του νέου γαστρονομικού project

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, σηκώνει αυλαία το ερχόμενο τετραήμερο. Τι θα δούμε την πρώτη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το "παρών" στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκινά δυναμικά.

Διαβάστε Επίσης

Τη γραμμή εκκίνησης περνά πρώτος ο σεφ Χάρης Παπαλίτσας (11 π.μ - 12 μ.μ), σε μια παρουσίαση που εστιάζει στην πιο γευστική εμπειρία ψωμίου (Superior Bread Experience). Τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ) με ένα "Γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα" ενώ ακολουθεί η βράβευση του εστιατορίου "Peskesi" (1.30 μ.μ-2 μ.μ) στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του προσεχούς τετραημέρου για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία τους.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) δίνει βήμα στα "αλλαντικά της θάλασσας" παρουσιάζοντας μια από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων ετών, την "Seacuterie", ενώ ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ) θα εστιάσει, αμέσως μετά, στη εύρυθμη σύνδεση της βιώσιμης κουζίνας με την ευεξία. Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται με τον σεφ Θάνο Στασινό (4.45 - 5.45) που θα δείξει τρόπους δημιουργικής ενσωμάτωσης της ελληνικής παράδοσης στην ιαπωνική κουζίνα, που τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στο ελληνικό κοινό. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
09/12/2025

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,