Gastronomy Lab: Βιωσιμότητα, άρτος και θεάματα στην πρεμιέρα του νέου γαστρονομικού project

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, σηκώνει αυλαία το ερχόμενο τετραήμερο. Τι θα δούμε την πρώτη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το "παρών" στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκινά δυναμικά.

Διαβάστε Επίσης

Τη γραμμή εκκίνησης περνά πρώτος ο σεφ Χάρης Παπαλίτσας (11 π.μ - 12 μ.μ), σε μια παρουσίαση που εστιάζει στην πιο γευστική εμπειρία ψωμίου (Superior Bread Experience). Τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ) με ένα "Γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα" ενώ ακολουθεί η βράβευση του εστιατορίου "Peskesi" (1.30 μ.μ-2 μ.μ) στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του προσεχούς τετραημέρου για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία τους.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) δίνει βήμα στα "αλλαντικά της θάλασσας" παρουσιάζοντας μια από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων ετών, την "Seacuterie", ενώ ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ) θα εστιάσει, αμέσως μετά, στη εύρυθμη σύνδεση της βιώσιμης κουζίνας με την ευεξία. Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται με τον σεφ Θάνο Στασινό (4.45 - 5.45) που θα δείξει τρόπους δημιουργικής ενσωμάτωσης της ελληνικής παράδοσης στην ιαπωνική κουζίνα, που τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στο ελληνικό κοινό. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
23/10/2025

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.