Gastronomy Lab: Βιωσιμότητα, άρτος και θεάματα στην πρεμιέρα του νέου γαστρονομικού project

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, σηκώνει αυλαία το ερχόμενο τετραήμερο. Τι θα δούμε την πρώτη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το "παρών" στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκινά δυναμικά.

Διαβάστε Επίσης

Τη γραμμή εκκίνησης περνά πρώτος ο σεφ Χάρης Παπαλίτσας (11 π.μ - 12 μ.μ), σε μια παρουσίαση που εστιάζει στην πιο γευστική εμπειρία ψωμίου (Superior Bread Experience). Τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ) με ένα "Γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα" ενώ ακολουθεί η βράβευση του εστιατορίου "Peskesi" (1.30 μ.μ-2 μ.μ) στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του προσεχούς τετραημέρου για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία τους.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) δίνει βήμα στα "αλλαντικά της θάλασσας" παρουσιάζοντας μια από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων ετών, την "Seacuterie", ενώ ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ) θα εστιάσει, αμέσως μετά, στη εύρυθμη σύνδεση της βιώσιμης κουζίνας με την ευεξία. Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται με τον σεφ Θάνο Στασινό (4.45 - 5.45) που θα δείξει τρόπους δημιουργικής ενσωμάτωσης της ελληνικής παράδοσης στην ιαπωνική κουζίνα, που τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στο ελληνικό κοινό. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.