Gastronomy Lab: Βιωσιμότητα, άρτος και θεάματα στην πρεμιέρα του νέου γαστρονομικού project

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, σηκώνει αυλαία το ερχόμενο τετραήμερο. Τι θα δούμε την πρώτη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το "παρών" στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκινά δυναμικά.

Διαβάστε Επίσης

Τη γραμμή εκκίνησης περνά πρώτος ο σεφ Χάρης Παπαλίτσας (11 π.μ - 12 μ.μ), σε μια παρουσίαση που εστιάζει στην πιο γευστική εμπειρία ψωμίου (Superior Bread Experience). Τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ) με ένα "Γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα" ενώ ακολουθεί η βράβευση του εστιατορίου "Peskesi" (1.30 μ.μ-2 μ.μ) στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του προσεχούς τετραημέρου για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία τους.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) δίνει βήμα στα "αλλαντικά της θάλασσας" παρουσιάζοντας μια από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων ετών, την "Seacuterie", ενώ ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ) θα εστιάσει, αμέσως μετά, στη εύρυθμη σύνδεση της βιώσιμης κουζίνας με την ευεξία. Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται με τον σεφ Θάνο Στασινό (4.45 - 5.45) που θα δείξει τρόπους δημιουργικής ενσωμάτωσης της ελληνικής παράδοσης στην ιαπωνική κουζίνα, που τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στο ελληνικό κοινό. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
09/05/2025

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.