Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Η πρόσοψη του Balthazar © Balthazar

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κανείς στο "Balthazar" αλλά μάλλον αυτούς τους γνωρίζεις. Το bar restaurant στο νεοκλασικό κτίριο του 1897 έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από ένα all time classic στέκι της πόλης και τα περί της εστίασης δρώμενα σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν εξελίσσεται. 

Και εγένετο "Penthouse"

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο "Balthazar" ονομάζεται "Penthouse" και έκανε πρεμιέρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του δημοφιλούς σημείου στην οδό Τσόχα, σαν αυτόνομο μαγαζί και με δική του ξεχωριστή αισθητική, σερβίροντας το μενού που είναι διαθέσιμο στο βασικό section του bar restaurant και φέρει, ασφαλώς, την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο εν λόγω χώρος διαθέτει dining, lounge και μπαρ areas και προς το παρόν λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 19.30.

Η νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή ωστόσο δείχνει αεικίνητη αυτό το διάστημα. Μετά το opening του νέου, κομψού και νόστιμου "Izakaya" στη Λουκιανού, έχει στα σκαριά ένα ακόμη project, που θα δώσει ξανά πνοή στο σημείο που κάποτε φιλοξενούσε το "Kitty Cat" και το "Dybbuk". Στον αριθμό 7 της Σταδίου αναμένεται -σύμφωνα πάντοτε με τις έως τώρα πληροφορίες- προς τα τέλη Μαρτίου/ αρχές Απριλίου ένα concept με ασιατικό προσανατολισμό στο γευστικό κομμάτι αλλά και σε εκείνο της αισθητικής, σε συνεργασία με μία ακόμη πολύ αξιόλογη ομάδα επιχειρηματιών.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση για πριν και μετά από την πλησιέστερη θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/03/2023

Bio Festival 2023: Τα πάντα για τα βιολογικά προϊόντα στην Τεχνόπολη

Βιολογικά προϊόντα φαγητού και ποτού, ομορφιάς και υγείας αλλά και μια σειρά από ομιλίες και workshops θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ που τιμά τη βιολογική παραγωγή.

Δυο νέες αγαπημένες γεύσεις από τη Nespresso Professional

Αρώματα βανίλιας και καραμέλας γεμίζουν την καθημερινότητά μας, με τις νέες αρωματικές γεύσεις Caffé Vanilio και Caffé Caramello, που εξελίσσουν δυο παλιά αγαπημένα φαβορί ραφινάροντας τη γευστική τους απόλαυση.

Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο Ερβέ Προνζάτο είναι πλέον fusion και ανοίγει ένα νέο street-φουντάδικο στα Πετράλωνα

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ, πολιτογραφημένος στη γαστρονομική Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνει ενθουσιωδώς κοσμοπολίτης, λατρεύει το street food και ανοίγει στα Πετράλωνα το ψαγμένο street-φουντάδικο "Hawker".