Dybbuk

To θρυλικό υπόγειο «place to be» της Πατριάρχου Ιωακείμ ανανεώθηκε και συσπειρώνει ξανά το κολωνακιώτικο κοινό με γνωστούς DJs της αθηναϊκής σκηνής αλλά και ιδιαίτερες θεματικές βραδιές τις καθημερινές.

Dybbuk

To θρυλικό υπόγειο «place to be» της Πατριάρχου Ιωακείμ ανανεώθηκε και συσπειρώνει ξανά το κολωνακιώτικο κοινό με γνωστούς DJs της αθηναϊκής σκηνής αλλά και ιδιαίτερες θεματικές βραδιές τις καθημερινές.

Dybbuk - εικόνα 1

Αυτός ο χώρος έχει μια ιδιαίτερη αύρα. Φιλοξένησε, άλλωστε, στο παρελθόν την ντισκοτέκ «Figaro» και το hot club «Papagayo», ενώ αργότερα πήρε την καθαρή μορφή του club ως «Plus X» και «Dragoste» των αδερφών Πανά. Ειδικά για το δεύτερο, η παλιά γενιά των clubbers έχει να διηγείται μνημειώδη ξενύχτια και σκηνικά που θέλουν ανώνυμο κι επώνυμο πλήθος να συνυπάρχουν αρμονικά, και τον αφρό όλων των φυλών της πόλης να δίνει ραντεβού και να χορεύει στο ρυθμό μιας ξεχωριστής μουσικής.

Φέτος ο χώρος πέρασε στα χέρια της Έφης και του Γιάννη Μωράκη («Guzel», «Lalu», κ.ά.) και η σεζόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Η είδηση της άφιξης του «Dybbuk» διαδόθηκε ακαριαία στις παρέες της πόλης, οι οποίες, σε πρώτη φάση, έσπευσαν να γνωρίσουν τη νέα εκδοχή του club. Όπως κι εμείς. Τη διακόσμηση επιμελήθηκε –και δω– ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος Αντώνης Καλογρίδης, ο οποίος έδωσε στα δύο επίπεδα του υπόγειου club τελείως διαφορετική... διάθεση: το πατάρι, το πρώτο stage που συναντάς καθώς κατηφορίζεις τις σκάλες, είναι πληθωρικό, με αφράτους καναπέδες και ανάκλιντρα, με πιο πριβέ λογική και cozy ατμόσφαιρά. Ακόμα πιο κάτω, όμως, στο μεγαλύτερο main stage, διατήρησε τη βιομηχανική αγριάδα του χώρου και κράτησε το κέντρο του γυμνό, εν είδει dancefloor. Σωστή επιλογή, μια και το «Dybbuk» αγαπά την ηλεκτρονική χορευτική μουσική, ενώ στα decks του εναλλάσσονται γνωστοί DJs της αθηναϊκής house σκηνής, οι οποίοι παίζουν κατά κανόνα εύπεπτα κι ευδιάθετα dance anthems. Κι αν τα πολυσυλλεκτικά παρασκευοσάββατα, οπότε εύλογα «λαός και Κολωνάκι» γίνονται ένα, η μουσική πατάει σε γνώριμα μονοπάτια, τις καθημερινές στήνονται ίσως τα πιο ενδιαφέροντα parties. Highlights της εβδομάδας του club είναι οι Τετάρτες και οι Πέμπτες. Κάθε Τετάρτη διοργανώνονται τα Mystero parties, θεματικές ερωτικές βραδιές που δανείζονται το concept τους από το βενετσιάνικο καρναβάλι, γι’ αυτό και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους φορούν μάσκα (αν δεν έχεις, θα σου δώσουν στην πόρτα), στα τραπέζια σε σερβίρουν γυμνά μοντέλα (με bodypainting), ενώ δεν λείπουν και τα shows από διάσημους στρίπερ και showgirls. Ο CJ Jeff, πάλι, DJ και ιδιοκτήτης της Rhythmetic Records, κάνει πλέον εδώ τα Electricity parties του κάθε Πέμπτη και γεμίζει το club με το μεγάλο και φανατικό του κοινό. Ανάμεσα σε αυτό μπορείς να διακρίνεις celebrities και πρόσωπα που απασχολούν σε καθημερινή βάση τα τηλεοπτικά «νεανικά δελτία ειδήσεων», αν και κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται στ’ αλήθεια. Σημασία έχει να χορεύεις!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.