Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά στον κήπο του «Balthazar»

Το διαχρονικό bar restaurant των Αμπελοκήπων παραμένει place to be της καλοκαιρινής Αθήνας, με κεφάτη ατμόσφαιρα και ολοκαίνουργια γευστικά hits από τον Χριστόφορο Πέσκια.

Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά στον κήπο του «Balthazar»

Σε μεγάλα κέφια βρίσκεται ο Χριστόφορος Πέσκιας στον όπως πάντα μαγικό κήπο του «Balthazar». Φαίνεται πως η περίοδος της καραντίνας τού έδωσε την ευκαιρία να προετοιμάσει το μενού για το all time classic κοσμικό και αλέγκρο στέκι της καλοκαιρινής Αθήνας, με ιδιαίτερη προσοχή και όρεξη για νέες προτάσεις, στο όπως πάντα playful ύφος του, γαρνιρισμένο με καλοδεχούμενες δημιουργικές πινελιές.

Η τάρτα με chevre του Μαλτέζου, αποξηραμένη ελιά, ζελέ και σορμπέ ντομάτας σκάει στο στόμα σαν αέρας, με διαφορετικές εντάσεις που διαρκούν. Το ταρτάρ από λαβράκι με αχινό και αβγοτάραχο έχει στο πλάι καψαλισμένη ψίχα ψωμιού για να τη βουτήξεις απενοχοποιημένα στο φανταστικό ζουμί από νερό ντομάτας, ελαιόλαδο, passion fruit και πιπεριές jalapenos. Οι μανιάτικοι κολοκυθοκεφτέδες, ιδεωδώς αφράτοι και ζωντανοί εσωτερικά, κοιτάνε ξαφνικά κατά Ινδία μεριά, με μείγμα εξωτικών μπαχαρικών και χειροποίητο κάρι ντομάτας που τους πάει πολύ. Οι σαλάτες, μία και μία, στέκουν θαυμάσια και ως κύριο πιάτο για όποιον δεν πεινάει πολύ, από τα ονειρεμένα αμπελοφάσουλα, «τσιμπημένα» με λίγη fish sauce και καπνιστά αμύγδαλα για μια επιπλέον υφή, μέχρι την καρπουζοσαλάτα με φέτα και αβοκάντο που χαρίζει γεύση από γλυκό καλοκαιράκι σε κάθε μπουκιά.

Το τρυφερό φιλέτο από Black Angus αποκτά έξτρα ενδιαφέρον έτσι όπως λιάζεται δίπλα σε ντεμιγκλάς από κράνμπερι και βαθιά νόστιμο κολοκύθι γεμισμένο με μοσχαρίσιο ραγού. Το μαγιάτικο με σάλτσα putanesca είναι η εκδοχή του σεφ για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό μπριάμ με κάπαρη, ελιές, αντσούγιες και καπνιστή μελιτζάνα, σε ωραίο γάμο με τους χυμούς του ψαριού που ψήνεται με μαεστρία στη σχάρα. Έκπληξη στον κατάλογο του sushi το φουλ του umami vegan roll με καραμελωμένη μελιτζάνα, πίκλα καρότου, miso και σουσάμι, που μπορείτε να χαρείτε και στα ψηλά τραπέζια του μπαρ, όπου χτυπά πάντα η καρδιά του μαγαζιού, με ενδιαφέροντα signature cocktails και διαλεχτές μουσικές.

Τρία must για τη μέση...

Περάσαμε μια υπέροχη βραδιά στον κήπο του «Balthazar» - εικόνα 1

Καβουροσαλάτα

Η έμφυτη ευγένεια του βασιλικού καβουριού Αλάσκας τυλίγεται σε δροσερές ροδέλες αγγουριού και κολυμπά σε ελαφριά γκασπάτσο από αβοκάντο, έχοντας για τραγανό επιστέγασμα ένα μαύρο «βραχάκι» από ταπιόκα και μελάνι σουπιάς.

Fish tacos

Τα tacos αναδεικνύονται σε όλο και πιο δημοφιλές πεδίο πειραματισμού και εδώ έχουμε μια πρόταση πολύ ξεχωριστή, με καλοφτιαγμένο tartar τόνου, φρέσκο και πικάντικο, μαρούλι και τελείες από κρεμώδη σος poblano.

Σοκολάτα και πορτοκάλι

Σε έναν αλάνθαστο γευστικό συνδυασμό ποντάρει αυτό το επιδόρπιο που δημιούργησε ο σεφ, παντρεύοντας διαφορετικές υφές της σοκολάτας και του πορτοκαλιού σε έναν εντυπωσιακό «πύργο» που περιχύνεται στη βάση του με ζεστή σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.