"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.

Το ασιατικό εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι

"Choo-Lee". Αναλόγως ιδεογράμματος, μπορεί να μεταφραστεί από τα κινέζικα ως "γιασεμί", που χαρακτηρίζει την ευδαιμονία και την ανάπτυξη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως γυναικείο όνομα που συμβολίζει το "Υin", τη θηλυκή πλευρά του Yin και του Yang. Αυτές ακριβώς τις ερμηνείες επίλεξε ο Μπεν Προβής -που απολαμβάνει να παίζει με τις λέξεις και τη δυναμική τους- για να βαφτίσει το νέο του εστιατόριο στο Γκάζι.

Πολυασιατική αντίληψη και εποχικότητα

Το "Choo-Lee" μετρά κάτι λιγότερο από έναν μήνα ζωής στον αριθμό 15 της οδού Περσεφόνης και εντός του κόκκινου εσωτερικού του, ο Ελληνοταϊλανδός σεφ και συγγραφέας (που γνωρίζουμε από το "Tamarind" και το "Petasos Beach Resort & Spa" της Μυκόνου) παρουσιάζει μία πολυασιατική κουζίνα, που εκτείνεται γευστικά από την Ιαπωνία έως την Ινδοκίνα.

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 5

Στο sushi-bar θα συναντήσει κανείς μία εκμοντερνισμένη εκδοχή των maki αλλά και shiokara, που ουσιαστικά αποτελεί τον πρόγονο του σεβίτσε, ενώ στο ζεστό section της κουζίνας πρωταγωνιστούν τα wok, η τεμπούρα και η ρομπάτα.

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 1

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 3

Παράλληλα, η εποχικότητα έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν, καθώς ο σεφ Προβής θέλει να παντρέψει σωστά και στο κατάλληλο timing τις γαστρονομικές κουλτούρες της Ανατολής με τη Δύση και να αξιοποιήσει την πληθώρα ποιοτικών υλών που βρίσκει στην Ελλάδα, στο peak της γευστικής τους ωριμότητας.

Περισσότερα προσεχώς.

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 6


Info

Περσεφόνης 15, Γκάζι
Τηλ. 211 0039402 / 6936 819687
Ανοιχτά Τετ. - Σαβ. 19.00 - 00.00, Κυρ. 14.00 - 22.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρία spots για ιταλικές απολαύσεις με Lurisia

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
31/05/2023

Στη Θηρασιά, για τα κρασιά του "Μικρά Θήρα"

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο οινοποιείο, στο μικρό νησί-αντικατοπτρισμό της Σαντορίνης.

Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Ananias Rotisserie"

Στο διανθισμένο χάρτη με τις διαδρομές για κρεατοφαγικούς προορισμούς το εστιατόριο "Ananias Rotisserie" στο Μαρούσι προσφέρει στους λάτρεις του κρέατος μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Απόστολος Μούντριχας: "Το μυστικό της ζωής κρύβεται στο αμπέλι γιατί σου μαθαίνει να έχεις υπομονή"

Ο Απόστολος Μούντριχας μάς μιλά για την οινική του δραστηριότητα στην Εύβοια και στη Σαντορίνη, εξηγεί πόσο σημαντικός είναι ο οινοτουρισμός και μάς προτείνει συνδυασμούς κρασιών του Κτήματος Αβαντίς για να συνοδέψουμε τις καλοκαιρινές μας γεύσεις.

Ολοκαίνουρια cocktails και brunch με την εξωτική υπογραφή του "Ιguazu"

Το all-day στέκι της πλατείας Βραζιλίας προσφέρει γευστικές απολαύσεις από το πρωί έως το βράδυ.

Το "Nolan" πάει για σεζόν στη Μύκονο

Από το κέντρο της Αθήνας στα Ματογιάννια, για όλο το καλοκαίρι.