Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του χώρου της εστίασης, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, υποδέχεται από 4 έως 6 Φεβρουαρίου, στο MEC Παιανίας, πλήθος παραγωγών καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων. Τιμώμενη περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δέκα επιχειρήσεις από την Ιταλία έρχονται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως εκθέτες σε ειδικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Οι εκθέτες της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τους 'Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του κλάδου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο "Buyers Square" μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων. Ήδη επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως το Dubai, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τους εκθέτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας (www.thedelifair.gr), οι εκθέτες θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.

Στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες σε σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις με το τρίπτυχο "Βιωσιμότητα", "Farm to Table" και "Αυθεντικότητα" να δίνει φέτος τον τόνο σε ένα μοναδικό concept για τα εγχώρια δεδομένα.  Ενημέρωση, τεχνική και γευσιγνωσία χαρακτηρίζουν τις φετινές εκδηλώσεις. 

ΕΞΠΟΤΡΟΦ
pΗ ενότητες "Βιωσιμότητα" -"Farm to Table" και "Αυθεντικότητα" στη γαστρονομία και τον τουρισμό θα απασχολήσουν την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Food Expert Stories, οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε μια μόνο επίσκεψή τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκπαιδεύονται και ενημερώνονται ταυτόχρονα. Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία της εστίασης που επιθυμεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του με μοναδικό του όχημα την εκπαίδευση και την ενημέρωση και παρέχει δωρεάν εκπαιδεύσεις σε σύγχρονες θεματικές, focus στον τοπικό παραγωγό και panel συζήτησης με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών. Κάθε μέρα διακεκριμένοι καλεσμένοι από τον χώρο της γαστρονομίας, του marketing και των social media θα μιλήσουν για τις γαστρονομικές τάσεις που κυριαρχούν σε διεθνές επίπεδο, θα μας παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα open space σεμιναρίων. Οι κορυφαίοι σεφ της ελληνικής εστίασης Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Δημητριάδης, Κωνσταντίνα Φάκλαρη συνομιλούν με τον Γιάννη Δεβετζόγλου και το Taste ID για τους τρόπους που μπορεί να εξελιχθεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ενω ο οικονομολόγος Consulting Κωνσταντίνος Παντελής και ο τεχνολόγος τροφίμων Αθανάσιος Παπαγεωργίου εξηγούν την αναγκαιότητα πιστοποίησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων εντάσσεται για πρώτη χρονιά το Drink & Spirits event όπου οι παραγωγοί αλκοολούχων και μη ποτών της έκθεσης θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και θα τους μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης, της ζυθοποιίας και του mixology με παρουσιαστή τον ταλαντούχο bartender Κώστα Μπάση. Ακόμα, θεωρία και πράξη θα συναντηθούν στους χώρους της Premium έκθεσης με καλεσμένους που θα μαγειρέψουν και θα συζητήσουν για τις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις ενώ η δημοφιλής εκδήλωση "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" και ο οικοδεσπότης σεφ Κώστας Μπουγιούρης, μέσα από τοπικές συνταγές, θα "ταξιδέψουν" γαστρονομικά τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια με κεντρική παρουσιάστρια  την Εύα Παρακεντάκη. Στην σκηνή του "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" θα φιλοξενηθούν προσκεκλημένοι σεφ όπως ο Executive Pastry Chef του Four Seasons Αthens, Mιχάλης Χατζηκαλημέρης, ο pastry chef του "Βαρούλκο", Θοδωρής Μωυσίδης, ο executive chef του "Athens Capital Hotel – M Gallery", Δημήτρης Μπούτσαλης, ο σύμβουλος και δημιουργός μενού εστιατορίων και ξενοδοχείων, Αλέξανδρος Κοσκινάς συνομιλούν με τους παρουσιαστές Κωνσταντίνο Μπουγιούρη και Μάγδα Πειστικού για τις γαστρονομικές τάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μαγειρεύουν live, τα signature dish τους, του σήμερα ή του αύριο.

Μαγειρεύουμε Ελλάδα
 Κωστας Μπουγιούρης (Ηλιοβασίλεμα), Βησσαρίων Παρθένης (Εντελαμεζέν), Έυα Παρακεντάκη

Τέλος, από την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δεν θα λείπουν οι βραβεύσεις. Δύο διαφορετικές βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το τριήμερο της έκθεσης. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (6 μ.μ) θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των "Athens Fine Food Awards (AFFA) 2023", τον μοναδικών βραβείων που τιμούν και αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο μέσα από την διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας ενώ, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (3.30) θα ανακοινωθεί η λίστα των 100 καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα για το 2023, όπως αναδείχθηκαν από το κοινό των Dreaters.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τη διοργάνωση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition αναλαμβάνει η RM International, η οποία έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας | www.expotrof.gr | Πρόσκληση επαγγελματιών ΕΔΏ | Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ 

*Ενημέρωση: Λόγω κακοκαιρίας, η τελευταία μέρα της έκθεσης αναβάλλεται και η έκθεση θα  πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Φεβρουαρίου με παράταση μίας μέρας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.