Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

seeds2

Την τελευταία φορά που έφαγα από τα χέρια του Δήμου Σαμουράκη ήταν στο "7 Food Sins" στην Πλάκα το 2019. Χάρηκα τότε μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς σε ένα gastro pub με διάκριση Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής) από τον Michelin. Τώρα όμως ο Σαμουράκης βρίσκεται στο δικό του όμορφο εστιατόριο τo "See/ds" (στο χώρο που ξεκίνησε το "CTC") προτείνοντας τη δική του fine dining γεύση με το όνομα του εστιατορίου να κάνει λογοπαίγνιο με το όνομά του ∙ see – ds, ήτοι Dimos Samourakis. Εν τω μεταξύ, μέχρι ν ανοίξει το "See/ds" με συνεταίρο τον φίλο του Αλέξανδρο Μπελλώνια, έκανε ένα tour μαθητείας σε αστεράτα, 2άστερα και 3άστερα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική σαν τα "Aska", "Aan De Poel", "Alchemist", "Gastrologik", "Lasarte", "Marcus" και "Roca Moo" , και επέστρεψε με κέφι και ιδέες. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή προς τη μοντέρνα σάλα όπου κυριαρχούν το ξύλο το λευκό και το καφέ, ενώ στο πατάρι υπάρχει ένα μοναστηριακό τραπέζι για σπέσιαλ περιπτώσεις.

See/ds

Η πρότασή του περιλαμβάνει 4 μενού γευσιγνωσίας (75, 95, και 125€) και ένα vegan (85€), αλλά μπορείς ευέλικτα να διαλέξεις και δύο βερσιόν αλά καρτ με 3 και 4 πιάτα στα 86€ και 115€ αντιστοίχως. Την κουζίνα του Σαμουράκη διατρέχει μια μεγάλη νοστιμιά και το νοιώθεις από την πρώτη μπουκιά με ένα σνακ φτιαγμένο από crispy παρμεζάνας σε σχήμα μανιταριού που έχει ανάμεσα τους υγρό βελούδο κρέμας μανιταριών. Τρώγοντας την αγκινάρα Ιερουσαλήμ άστραψε στο μυαλό μου η λέξη θαλπωρή, μ' ένα πολύ φινετσάτο τρόπο, συνδυασμένη με φετούλες από ωμά κάστανα, καρύδια και αφρό καφέ. Η κολοκύθα είναι πιάτο τολμηρό που συνδυάζει τη φρουτώδη της γλύκα με μια πρωτότυπη σάλτσα ξυδιού τρούφας και τη σκεπάζει εντυπωσιακά με κολοκυθόσπορους. Πασπαλισμένη με ξινούτσικη και φρουτώδη πούδρα βατόμουρου η δαγκάνα του αστακού γράφει δυναμικά και ταιριάζει πολύ με μαγιονέζα κάρυ. Το "See/ds" είναι από τα καλύτερα opening της σεζόν.

see/ds

Must taste

Καραβίδες 

See/ds

Έρχονται μόλις καψαλισμένες και το άρωμά τους μοσχοβολάει το άρωμά τους. Συντονίζονται ιδανικά με τα επίσης καψαλισμένα baby gem. Η σάλτσα βουτύρου με κρασί vin jaune και την ωραία της οξύτητα ταιριάζει γάντι.

Κόκορας

See/ds

Υπερ-νόστιμος, ζουμερός με τραγανή πέτσα και μεστή υφή, αληθινή δύναμη σαν βελούδινο γάντι του μποξ. Έχει συνοδεία ένα πολύ umami-σιο "μιλφέιγ" από σελινόριζα και σέσκουλα. Υποκλίνομαι στην comfort φινέτσα του.

Πανακότα 

See/ds

Μια πολύ πρωτότυπη σπεσιαλιτέ που κινείται ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό. Πανακότα που θυμίζει ώριμο κατσικίσιο τυρί, κόντρα από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοφιστικέ πικράδα κατιφέ, πανάλαφρος αφρός από κατσικίσιο γάλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.