Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής που τίμησε τη γαστρονομική εξέλιξη της Μεγαλονήσου

Την ανερχόμενη εστιατορική σκηνή αλλά και την ολοένα και πιο καλή δουλειά που γίνεται στη χώρα κατέδειξαν οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, που απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη 23/11, από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, στο ξενοδοχείο «Four Seasons» της Λεμεσού.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022

Ανδρέας Μαυρομμάτης, Θάνος Μιχαηλίδης, David Goodridge, Θεοδόσης Κοκκινόφτας, Πέτρος Κεφάλας, Τάσος Ιωαννίδης, Χρίστος Παναγιώτου και Σάββας Σάββα από τα βραβευμένα με Χρυσούς Σκούφους εστιατόρια "Vivaldi By Mavrommatis", "Helios", "Matsuhisa" και "The Grill Room".

Μία γαστρονομική σκηνή που πλάθεται, οραματίζεται και επιθυμεί να αναδειχθεί, μέσα από την ιδιομορφία και τον κοσμοπολιτισμό ενός νησιού όπως η Κύπρος. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βασικό συμπέρασμα για όλους όσοι παρευρέθησαν το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού. Ήταν μία αρκετά σημαντική βραδιά για την πολιτιστική και εστιατορική σκηνή της Μεγαλονήσου, καθώς έλαβε χώρα η απονομή των Γαστρονομικών Βραβείων "Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου", που συνδιοργανώνονται από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο.

Σε μία λαμπερή τελετή, παρουσία προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας και, ασφαλώς, με όλους τους βραβευμένους, ανακοινώθηκαν τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για τη χρονιά που διανύουμε.

Ένα γευστικό σαφάρι στη Μεγαλόνησο

Από τον Πρωταρά, το Παραλίμνι και την Αγία Νάπα, μέχρι το Λατσί, τις Σμυγιές και τον Κάθικα, από την Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία, αλλά κι όλα τα περίχωρα, η επιτροπή των Χρυσών Σκούφων επισκέφτηκε δεκάδες εστιατόρια και ταβέρνες τους προηγούμενους μήνες, αξιολογώντας προσεκτικά, αυστηρά και δίκαια τα πιάτα τους, όπως άλλωστε τόνισαν και οι masters of ceremony της βραδιάς, ο ηθοποιός Χάρης Αριστείδου και η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, Μαρίνα Φιλιππίδου-Θεοχάρους.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 Παρουσιαστές
Οι χαρισματικοί παρουσιαστές της βραδιάς Μαρίνα Φιλιππίδου-Θεοχάρους και Χάρης Αριστείδου

Οι δύο τελευταίοι ήταν εκείνοι που καλωσόρισαν το κοινό στο εξαιρετικά διαμορφωμένο για τη βραδιά "Grand Ballroom" του "Four Seasons", φροντίζοντας παράλληλα μέσα από έναν έξυπνο και διασκεδαστικό διάλογο να περιγράψουν στο κοινό όλα όσα έζησε, διαπίστωσε και κατέγραψε η γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων στο γαστρονομικό της σαφάρι στην Κύπρο, προτού καταλήξει στα 25 βραβευμένα εστιατόρια.

Μία βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους

"Είναι σαφές πως το γαστρονομικό επίπεδο στην Κύπρο έχει ανέβει, με τα νέα εστιατόρια που δημιουργήθηκαν μέσα στην τελευταία διετία να δείχνουν δυναμισμό και να είναι συνειδητοποιημένα σε ό,τι αφορά το concept τους. Διαθέτουν εξελιγμένες τεχνικές και δε διστάζουν να δουλέψουν πιο ελεύθερα και δημιουργικά. Υπάρχει όμως πρόβλημα με την κυπριακή κουζίνα. Η μεν σύγχρονη εκδοχή της είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η δε, παραδοσιακή μοιάζει αμήχανη και στατική, δεν ολοκληρώνει το προφίλ και την ταυτότητά της, δεν δείχνει να εξελίσσεται" ανέφερε η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και δημιουργός του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, κ. Άννη Ηλιοπούλου.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Η συνιδιοκτήτρια του "Αθηνοράματος" και δημιουργός του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, Άννη Ηλιοπούλου, βραβεύει με Χρυσό Σκούφο το "The Grill Room" και τους Σάββα Σάββα και Χρίστο Παναγιώτου.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 Βράβευση Matsuhisa
Ένας Χρυσός Σκούφος για τους Τάσο Ιωαννίδη και Πέτρο Κεφάλα για το "Matsuhisa", από τον εκδότη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", Νίκο Παττίχη.

Ο εκδότης του Φιλελεύθερου, κ. Νίκος Παττίχης, σημείωσε από την πλευρά του πως "στην Κύπρο, η γαστρονομία κινείται σε δύο διαμετρικά αντίθετους άξονες. Από τη μία έχουμε τις κουζίνες του κόσμου, μία σκηνή που δέχεται έντονες επιρροές από το εξωτερικό και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Από την άλλη, υπάρχει η κυπριακή κουζίνα, που ίσως και να έχει εγκλωβιστεί σε κάποια στερεότυπα. Θέλω να πιστεύω πως σταδιακά θα υπάρξει διάθεση για εξέλιξη και αλλαγή σε αυτό το κομμάτι. Χάρηκα, για παράδειγμα, που είδα να βραβεύονται εστιατόρια και ταβέρνες σε χωριά. Αυτό δείχνει κάτι".

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 Βράβευση Vivaldi by Mavromatis
Ανδρέας Μαυρομμάτης και Γιάννης Σωκράτους παραλαμβάνουν το βραβείο του Χρυσού Σκούφου για το "Vivaldi By Mavrommatis" από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 Βράβευση Helios
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, δίνει το βραβείο του Χρυσού Σκούφου για το "Helios" στους Θάνο Μιχαηλίδη και Θεοδόση Κοκκινόφτα.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους της βραδιάς ήταν και ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββας Περδίος, που έκανε λόγο για "έναν σπουδαίο θεσμό, που είμαι βέβαιος πως θα έχει αξιοπρόσεκτο μέλλον, ακριβώς όπως στην Ελλάδα, και θα βοηθήσει πολύ την εστιατορική σκηνή της χώρας μας. Κάτι που με τη σειρά του θα συμβάλλει περαιτέρω στην ευρύτερη ανάπτυξη και του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος".

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 Βράβευση L Atelier Robuchon
Σταύρος Καραμοντάνης και Mathieu Desbat, μαζί με τον εκδότη του Αθηνοράματος, Δημήτρη Ηλιόπουλο και το βραβείο One to Watch για το "L' Atelier Robuchon", στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, αφού πρώτα έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, Αθηνόραμα και Φιλελεύθερο, τόνισε τη σημαντικότητα του θεσμού "σαν ένα πλαίσιο που μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στο να βελτιωθεί τόσο η εστιατορική εικόνα όσο και το ευρύτερο τουριστικό προϊόν της Κύπρου. Σαν Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ δε ξεχνάμε ποτέ πως όλα ξεκινούν από τον πρωτογενή τομέα, καθώς αυτός είναι που δίνει προϊόντα με ποιότητα και ταυτότητα. Είναι μία κατεύθυνση προς την οποία όλοι δουλεύουμε. Πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις πρώτες ύλες που παράγουμε και οι οποίες ασφαλώς μετά μπορούν να αξιοποιηθούν γαστρονομικά".

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 Βράβευση Ρους
Ο πρόεδρος του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος με τους Ανδρέα Κυπριανού και Ανδρέα Γιαγκουλά, που έλαβαν το βραβείο Top Notch για το "Rous".

Η τελετή της απονομής ξεκίνησε με τα Βραβεία Κυπριακής Κουζίνας, με τα οποία τιμήθηκαν οκτώ εστιατόρια και ταβέρνες. Ακολούθησαν οι δώδεκα διακρίσεις Top Notch, το βραβείο One To Watch, με το οποίο τιμήθηκε το καλύτερο από τα νέα εστιατόρια και η απονομή έκλεισε με τις βραβεύσεις των Χρυσών Σκούφων, την κορυφαία διάκριση, την οποία έλαβαν μόνο τέσσερα εστιατόρια.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Το κόκκινο χαλί της τελετής ήταν... μπλε, με το νέο μοντέλο της Mercedes σε πρώτο πλάνο.

"Η ανάδειξη και περαιτέρω εξέλιξη του ίδιου του γαστρονομικού μας πολιτισμού είναι επιδίωξη όλων μας. Και το αγαπημένο μας Αθηνόραμα παίζει κομβικό ρόλο σε αυτό. Προσωπικά με καθοδηγούσε κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και χαίρομαι που βλέπω να βοηθά και την Κύπρο μέσω του εξαιρετικού θεσμού των Χρυσών Σκούφων, μαζί ασφαλώς με τον Φιλελεύθερο" ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Γιάννης Τουμαζής.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 43
Η τελετή απονομής συγκέντρωσε κορυφαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου στο Grand Ballroom του Four Seasons.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου επικεντρώθηκε στην ποιοτική γαστρονομία και την επίδραση ενός θεσμού σαν τους Χρυσούς Σκούφους σε αυτήν: "Μπορεί να υπάρξει τρομερά θετικός αντίκτυπος τόσο στην εκπαίδευση του κοινού όσο και στην άνοδο του γενικότερου επιπέδου της εστίασης. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται οι καλύτεροι, με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουν να προσπαθούν όλο και περισσότεροι. Πόσο μάλλον όταν όλοι βρίσκονται υπό το πρίσμα ενός τόσο σημαντικού θεσμού που εδώ και τρεις δεκαετίες έχει διαμορφώσει την εστιατορική σκηνή της Ελλάδας. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και για την Κύπρο".

Αξίζει να αναφερθεί πως στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, έδωσαν το παρών και οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, που έμειναν μακριά από… πολιτικά μαγειρέματα και επικεντρώθηκαν στην ουσία της βραδιάς αλλά και στην πορεία που δείχνει να παίρνει η εστιατορική σκηνή της χώρας τους, καθώς επίσης και στο σημαντικό ρόλο που παίζει στο τελευταίο ένας θεσμός όπως οι "Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου”.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 4343
Ο γευσιγνώστης και επικεφαλής γαστρονομίας του "α" Δημήτρης Αντωνόπουλος, επί σκηνής μαζί με τον Εκτορα Μποτρίνι και τον executive chef του Four Seasons, Πανίκο Χατζηττοφή.

"Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, καθώς και σε όλα τα εστιατόρια που ξεχώρισαν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ πως η εξέλιξη της γαστρονομίας είναι συνεισφορά προς τον πολιτισμό και την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας" σημείωσε ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού -και αυτός- έδωσε συγχαρητήρια τόσο στο Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο αλλά και προσωπικά στην Άννη Ηλιοπούλου και τον Νίκο Παττίχη, έκανε μία χιουμοριστική πρόταση: Να επιδοθούν on the spot και οι τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής, με το επικρατέστερο πιάτο να είναι εκείνο που θα χαρίσει στον δημιουργό του το ανώτερο αξίωμα της χώρας. Για την ιστορία κάτι τέτοιο δε συνέβη.

"Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή την υπέροχη βραδιά. Θα ήθελα να τονίσω πως μου έχουν κάνει εντύπωση τα πολύ αυστηρά κριτήρια από τα οποία προκύπτουν τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Η ποιότητα συχνά έχει να κάνει και με την αυστηρότητα. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να πλησιάζεις την τελειότητα. Έχουμε πολλή δουλειά έως εκεί αλλά θέλω να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στο Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο καθώς ανοίγουν το δρόμο προς την ποιότητα, που τη θεωρώ τη μεγαλύτερη επένδυση γι' αυτό το όμορφο νησί" προσέθεσε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

"Ένας τέτοιος θεσμός ήταν κάτι που έλειπε από την Κύπρο όλα αυτά τα χρόνια. Για μένα αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο στήριξης της εστιατορικής σκηνής της χώρας και είναι κάτι που αφορά όλους μας. Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου είναι το ιδανικό μέσο, που μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω την ανάδειξη της χώρας και ως γαστρονομικού προορισμού" ανέφερε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
(c) Μιχάλης Κυπριανού

Dîner de gala με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι

Τις απονομές διαδέχτηκε το υψηλής γαστρονομίας dîner de gala που υπέγραψε ο κορυφαίος σεφ Έκτορας Μποτρίνι, που βρέθηκε αυτοπροσώπως στις κουζίνες του "Four Seasons", μαζί με τον executive chef του ξενοδοχείου, Πανίκο Χατζηττοφή και την μπριγκάδα του. Ο σεφ Μποτρίνι υπέγραψε ένα μοναδικό μενού, με ανθολογία πρωτότυπων υλικών και ανατροπές στη γευστική οικειότητα, που έφτασε στα τραπέζια από τη χορογραφημένη ομάδα του σέρβις, η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε στο σύνολο της με το χαρακτηριστικό τζόκεϊ του σεφ επί κεφαλής - με τη χειρόγραφη υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι σε όλα!

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 202254
(c) Μιχάλης Κυπριανού
Η εμπνευσμένη τάρτα κολοκυθιού με φύλλο λαδιού, καρίκι Τήνου και τρούφα - ένα από τα πιάτα που απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022657
(c) Μιχάλης Κυπριανού
Ένα ακόμη από τα πιάτα της βραδιάς: Παλαμίδα με κορινθιακή σταφίδα, ταραμά, καφέ και βλαστάρια αγριοφυστικιάς.

Ξεκινώντας από το ζωηρό ταρτάκι από ρεβύθια Παναγιάς Λήμνου, όστρακα, γάρο και αρακά και την κόκκινη γαρίδα με παντζάρι, καπαρόφυλλα και μαστίχα Χίου, προχωρώντας με το παγωτό ρέγκας με καψαλισμένο ψωμί με αντζούγια και λάδι καμμένης αγκινάρας, συνεχίζοντας με παλαμίδα με κορινθιακή σταφίδα, ταραμά, καφέ και βλαστάρια αγριοφυστικιάς αλλά και την τάρτα κολοκυθιού με φύλλο λαδιού, καρίκι Τήνου και τρούφα, και ολοκληρώνοντας με αρνάκι Μυτιλήνης με μελιτζάνα και συκομαΐδα, γιαούρτι, δυόσμο και καραμέλα ελιάς, ο κορυφαίος Έλληνας γευσιπλάστης επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως δε σταματά στιγμή να γράφει νέες σελίδες στη γαστρονομική ιστορία.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
(c) Μιχάλης Κυπριανού
Οι θριαμβευτές της κουζίνας, Πανίκος Χατζηττοφής και Έκτορας Μποτρίνι.

Τα πιάτα του μενού πλαισιώθηκαν από τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου Nico Lazaridi, την σπιρτόζικη μπίρα Staropramen, το κορυφαίο single malt The Macallan και τον ποιοτικότατο καφέ Nespresso. Όπως σε κάθε σημαντικό γαστρονομικό event, τα St. Pellegrino και Acqua Panna ήταν εκεί.

Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου

Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου

Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου

Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου

Μεγάλος χορηγός στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου ήταν η Eurobank, που για πρώτη φορά στηρίζει βραβεία γαστρονομίας. Ο Senior General Manager της Eurobank, κ. Ανδρέας Πέτσας έκανε λόγο για το πόσο καθοριστική είναι η ποιοτική εστίαση για την αναβάθμιση και βελτίωση τόσο του πολιτισμού όσο και του τουρισμού. "Είμαστε ένα νησί που ο βασικός του πυλώνας είναι ο τουρισμός. Θεωρούμε την άνοδο της εστιατορικής σκηνής σαν μία βασική παράμετρο για την εξέλιξή του και γι' αυτό είμαστε εδώ, να στηρίξουμε όλο το εγχείρημα, εμπράκτως. Και είναι κάτι που μας δίνει χαρά και ανταμοιβή" συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα των βραβευμένων εστιατορίων, όπως τα αποτύπωσε η γευσιγνωστικη ομάδα του Aθηνοράματος, εδώ.

Οι φωτογραφίες της βραδιάς

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ. Γιάννης Τουμαζής, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια του Φιλελεύθερου, Μυρτώ Μαρκίδου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκδότης του Αθηνοράματος, Δημήτρης Ηλιόπουλος.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο πρόεδρος του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, ο εκδότης του Φιλελεύθερου, Νίκος Παττίχης, η Μαρία Σελίπα Νεοφύτου και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου και η Μύρνα Παττίχη.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
H Director of Finance and Operations της Edrington Middle East & Africa Ltd (The Macallan), Αναστασία Ελευθερίου, με τους Γιώργο Δασκαλάκη και Dario Sudera του "Ristorante Locatelli", που βραβεύτηκε με Top Notch.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Βράβευση με Top Notch για τους Μάριο Νικολάου και Λουίζα Οπρέα του "Epsilon Resto Bar", δια χειρός Σάββα Κάκκου (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Quality Group).
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Κύπρου, Αναστασία Ανθούση και ο εκδότης του Αθηνοράματος, Δημήτρης Ηλιόπουλος.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παραδίδει το βραβείο Top Notch στους Ζήνωνα Πίπη και Χριστόδουλο Θεοφάνους του "Polo Restaurant & Bar".
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 3
Ο Εκτορας Μποτρίνι, ο σεφ και restaurateur, Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο γευσιγνώστης και επικεφαλής γαστρονομίας του "α" και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων Δημήτρης Αντωνόπουλος και ο executive chef του Four Seasons, Πανίκος Χατζηττοφής.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 Βράβευση Matsuhisa
Ένας Χρυσός Σκούφος για τους Τάσο Ιωαννίδη και Πέτρο Κεφάλα για το "Matsuhisa", από τον εκδότη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", Νίκο Παττίχη.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", Νίκος Παττίχης, η Μελίνα Σουκιούρογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier Shukuroglou, Ερικ Σουκιούρογλου και η Μύρνα Παττίχη.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στους Γιώργο Ζαχάρογλου και Δημήτρη Χαϊδεμένο του "Dionysus Mansion", από τον  Εκτελεστικό Διευθυντή του Omega Chanel, Ιωάννη Χάσικο.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο πρόεδρος του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, η Ιωάννα Μαρία Ηλιάδου, Executive Director της Vassos Eliades Ltd, και ο Director της Vassos Eliades Ltd, Βάσσος Ηλιάδης.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος απονέμει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας την "Ταβέρνα Καμασιάς" και τους Ανδρέα και Ντανιέλα Νικολάου Καμασιά.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και δημιουργός του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Άννη Ηλιοπούλου, και ο Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ανδρέας Μαυρομμάτης και Γιάννης Σωκράτους παραλαμβάνουν το βραβείο του Χρυσού Σκούφου για το "Vivaldi By Mavrommatis" από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
 Ο Senior General Manager της Eurobank Κύπρου, Ανδρέας Πέτσας, και η Άνυα Πέτσα.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Χαρούλα και Nelson Darosa με το βραβείο Top Notch για το "Le Frenchie", που τους απένειμε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, απονέμει το βραβείο του Χρυσού Σκούφου για το "Helios" στους Θάνο Μιχαηλίδη και Θεοδόση Κοκκινόφτα.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
O Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ. Γιάννης Τουμαζής.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 AP7I0652
Ο εκδότης του Αθηνοράματος, Δημήτρης Ηλιόπουλος, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια του Φιλελεύθερου, Μυρτώ Μαρκίδου, η Ιωάννα Φλωρεντιάδου, η Μαρία Λευκαρίτη και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Petrolina (Holdings) Public Ltd, Ντίνος Λευκαρίτης.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου, Δρ. Γιάννης Τουμαζής, απονέμει το βραβείο Top Notch στον Πανίκο Χατζηττοφή για το "Seasons Oriental".
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Η Marketing Executive της Cyprus Import Corporation Νάγια Κοντοπούλου, η Marketing Manager της Varnava Hadjipanayis Ltd Λένια Κοντοπούλου και ο Ρένος Ονουφρίου, Cοmmercial Manager του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος".
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο Μάκης Κωστέκογλου, Διευθυντής Πωλήσεων της CIC, μαζί με τους Ανδρέα και Σοφία Κυριάκου, που τιμήθηκαν με το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας για τη δουλειά τους στο "Sofia And Andreas Traditional House".
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο ιδιοκτήτης του Four Seasons Cyprus, Χρίστος Μουσκής, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και δημιουργός του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, Άννη Ηλιοπούλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stademos Hotels, Δήμος Δημοσθένους.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
O Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, παραδίδει το βραβείο Top Notch στους Γιώργο Παπαϊωάννου και Ιάσωνα Γιασουμή του "Armyra By Papaioannou".
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μαζί με τους Πάμπο Χαραλάμπους και Φώτη Σιδηρόγλου του βραβευμένου με Top Notch, "Columbia Steak House".
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Οι Νατάσα Μιχαηλίδου και Οδυσσέας Βασιλείου παραλαμβάνουν το Top Notch για το βραβευμένο "Basiliko" από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια του Φιλελεύθερου, Μυρτώ Μαρκίδου, απονέμει το βραβείο Top Notch στους Ανδρέα Ανδρέου και Διογένη Παπαδόπουλο του "Tocayo".
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 2
Ο CEO του Quality Group, Σαββας Κάκκος , η Διευθύντρια του Αθηνοράματος, Δέσποινα Ζευκιλή και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Αγίας Νάπας, Σταύρος Καραμοντάνης.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο Senior General Manager της Eurobank, Ανδρέας Πέτσας παραδίδει το βραβείο Top Notch στο "Limanaki Fish Restaurant" και τους Σάββα Σάββα και Μιχάλη Μιχαήλ.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, μαζί με τους Σάββα Κάκο και Αλέξανδρο Τσιοτίνη, κατά τη βράβευση του "Marbre" με Top Notch.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο Κώστας Σεβέρης, Ιδρυτής του Κέντρου Εικαστικών Τεχνων και Ερεύνας (CVAR), o Εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", Νίκος Παττίχης και η Ρίτα Σεβέρη.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Omega Chanel, Ιωάννης Χάσικος.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Οι Κωνσταντής και Σοφία Κτωρή παραλαμβάνουν το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας για την ταβέρνα "Κουτσονικολιάς" από την Μία Ηλιάδη, Executive Director της Vassos Eliades Ltd.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και δημιουργός του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, Άννη Ηλιοπούλου, ο Τάσος Ιωαννίδης του "Matsuhisa Limassol", ο σεφ Γιώργος Παπαϊωάννου του "Armyra By Papaioannou" και ο executive σεφ του "Marbre" Αλέξανδρος Τσιοτίνης που ήρθαν από την Αθήνα ειδικά για την τελετή απονομής. 
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 1
Ο Executive Chef της Thanos Hotels and Resorts, David Goodridge, ο δημοσιογράφος του Αθηνοράματος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, Βαλσάμης Δουκάκης και ο Consultant Chef του εστιατορίου Tocayo, Ανδρέας Ανδρέου.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 AP7I0757
Ο δημοσιογράφος του Αθηνοράματος, μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων και αρχισυντάκτης της ελληνικής έκδοσης του Esquire Μπάμπης Δούκας, ο Διευθυντής Τροφίμων και Ποτών του Ομίλου Muskita Hotels Cyprus Γιάννος Γρηγορίου και ο σεφ Σάββας Σάββα.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Οι Νίκος και Μαρία Βασιλείου του "Symposio" παραλαμβάνουν το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας από τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, Σάββα Περδίο.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022 5
Ο πρόεδρος του Ομίλου των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Photos Photiades, Παύλος Φωτιάδης, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και δημιουργός του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, Άννη Ηλιοπούλου, και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Thanos Hotels and Resorts, Θάνος Μιχαηλίδης.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του City Unity College, Ηλίας Φιλίππου και ο εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", Νίκος Παττίχης
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Ο Cοmmercial Manager του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", Ρένος Ονουφρίου και ο Ανωτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της ACM Christofides, αντιπροσώπου του The Macallan, Μάριος Χριστοφίδης.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, απονέμει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στη Λία Ρουσιά, για την ταβέρνα "Στου Ρουσιά".
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Οι λαμπεροί παρουσιαστές της βραδιάς Μαρίνα Φιλιππίδου-Θεοχάρους και Χάρης Αριστείδου.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
Οι Γιώργος Μουσκής, Στάλω Πηλακούτα, Χρίστος Μουσκής και Καίτη Μουσκή του Four Seasons Cyprus με τον Νίκο Παττίχη.
Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου
 O Executive Director του Four Seasons Cyprus, Νίκος Αρίστου, μαζί με την σύζυγο του Ντία Αρίστου.
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
Ο Κώστας Σεβέρης, Ιδρυτής του Κέντρου Εικαστικών Τεχνων και Έρευνας (CVAR), δίνει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στους Λευτέρη Καρύδη και Χριστόφορο Γεωργίου, για τις "Μαγείρισσες".
Χρυσοί ΣΚούφοι Κύπρου
O Ηλίας Φιλίππου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του City Unity College, παραδίδει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στους Γεώργιο και Αυγή Αλεξάνδρου για το "Γευσηκλέους 62".

————————————————————————————————————————

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ: EUROBANK Κύπρου

XΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ "ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ": The Macallan

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ "TOP NOTCH": Quality Group

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Mercedes – Benz, Mövenpick, Nespresso, St. Pellegrino & Acqua Panna, Οινοποιείο Nico Lazaridi, Staropramen Beer, City Unity College Nicosia, Cyprus Airways, Amaxulus Ltd

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο FOUR SEASONS

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: OMEGA

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ: Cyprus Airways

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Αθηνόραμα, Ο Φιλελεύθερος

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".