Θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν vegetarian χασάπη;

Πιθανότατα να μην έχεις ακούσει ποτέ για τη μεγαλύτερη διατροφική επανάσταση όλων των εποχών. Αλλά ίσως και να ήρθε η ώρα να σε απασχολήσει.

The Vegetarian Butcher

Είναι μάλλον περιττό να σου γράψω πως η vegetarian και vegan διατροφή είναι τάση. Το βλέπεις άλλωστε παντού και στα μέρη μας: Από τα ολοένα και περισσότερα αντίστοιχα πιάτα στα πιο φημισμένα εστιατόρια και τα μονοθεματικά φαγάδικα του είδους μέχρι τις καταναλωτικές συνήθειές σου και τα πολλά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και θέλεις να πούμε και μία μεγάλη αλήθεια; Πλέον έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα και, κυρίως, η γεύση όλων όσων εμπίπτουν στην -hip είναι η αλήθεια- plant based διατροφή. Κυρίως σε αυτή δηλαδή. Ναι αλλά με τη γεύση; Τι κάνουμε με τη γεύση; Αυτό δεν είναι που πραγματικά μετρά; Ειδικά σε μία χώρα που το mentality της κρεατοφαγίας δε θα υποχωρήσει ποτέ και η χασαποταβέρνα θα ζει και θα βασιλεύει για πάντα; Τρεις λέξεις μόνο θα σου γράψω και κράτησέ τις: The Vegetarian Butcher.

Τι είναι πάλι αυτό;

Όταν ο 9ης γενιάς αγρότης και καρνιβορικός aficionado Jaap Korteweg αποφάσισε να γίνει vegetarian, διαπίστωσε το προφανές: Του έλειπε πολύ η γεύση και η υφή του κρέατος. Ήταν η στιγμή που πήρε την απόφαση να κάνει κάτι γι' αυτό.

The Vegetarian Butcher 3

Συνεργάστηκε λοιπόν με  επιστήμονες και καταξιωμένους σεφ και δημιούργησε την εναλλακτική. Φαγητό που διατηρεί όλα τα διατροφικά στοιχεία -πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12, σίδηρο- αφήνοντας εκτός κάδρου τη "θυσία" οποιουδήποτε ζώου και με απώτερο όραμα ένα καλύτερο για όλους μέλλον που περνά από το πιάτο.

> Διάβασε ακόμη: Δύο φρέσκα και νόστιμα vegan σενάρια στην Αθήνα

Το παιδί του, "The Vegetarian Butcher" θα μπορούσαμε να πούμε αλληγορικά πως είναι ο παραδοσιακός κρεοπώλης από το παρελθόν με χορτοφαγικές και vegan προτάσεις από το σήμερα. Το προϊόν μοιάζει τόσο με κρέας, που ο οποιοσδήποτε -ακόμη και οι ορκισμένοι αρνητές της τάσης- δεν πρόκειται να πουν όχι  στη ζουμερή υφή και το πραγματικά αξιόλογο γευστικό αποτύπωμα στον ουρανίσκο. 

The Vegetarian Butcher 2

The Vegetarian Butcher 1

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που έχουν την περιέργεια αλλά μέχρι σήμερα, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν "τολμούσες" κάτι τέτοιο, μάθε πως τα Crispy Chic Burger, Lucky Nuggets, Legendary Burger και Magic Mince είναι διαθέσιμα και για το ελληνικό κοινό (στα σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης", "Κρητικός", "My Market" και στο e-fresh.gr). Είναι ρε παιδί μου τέτοια η ποιότητα και η αίσθησή τους στο στόμα, συνδυαστικά με το ανατρεπτικό branding, που ίσως σε πείσουν πως αξίζει να μειώσεις το κρέας και να εμπιστευθείς έναν χασάπη. Ακόμη κι αυτός είναι vegetarian.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.