Δύο φρέσκα και νόστιμα vegan σενάρια στην Αθήνα

Δε χρειάζεται απαραίτητα να είσαι vegan για να εκτιμήσεις το καλό φαγητό, από όπου αυτό κι αν προέρχεται.

Νέα vegan εστιατόρια @mimisvegan.athens

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη τάση στην εστίαση ή κίνημα φαγητού, έτσι και τα vegan-vegetarian εστιατόρια βλέπουν την κατηγορία τους να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα στέκια ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το επίπεδο βελτιώνεται διαρκώς. New entries σαν τα παρακάτω, το επιβεβαιώνουν.

Mimi’s Vegan Café

Αν είσαι vegan, θα βρεις όλα εκείνα που περιμένεις. Αν όχι, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις κάποιες νόστιμες προτάσεις σε σνακ και φαγητό, να πιεις καλό καφέ και χυμούς και, γιατί όχι, να αράξεις για μία μπύρα ή ένα ποτήρι (vegan) κρασί. Το "Mimi's Vegan Cafe" μοιάζει να είναι ένα από εκείνα τα μέρη που φτιάχτηκαν για να δημιουργήσουν πιάτσα και μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο με την πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, στο 'τριεθνές' Γκύζη, Εξαρχείων, Αμπελοκήπων. Τα carrot cake, banana bread και cinnamon roll έχουν ήδη κάνει σουξέ πάντως. 

Info: Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 4, Γκύζη, τηλ. 210 6412000

Holy Llama

Μερικούς μήνες πριν, ήταν το πρώτο vegan bakery της Αθήνας που έκανε την εμφάνισή του στην under the radar γειτονιά του Υμηττού. Λίγο αργότερα, το "Holy Llama" αποκτούσε και τον πρώτο dine-in χώρο στην καρδιά της πόλης και την οδό Νίκης. Τα βαριά "χαρτιά" που το έκαναν γνωστό (βλέπε οι πληθωρικές εκδοχές για κρουασάν και μπάμπκα) συνυπάρχουν με τα καλοφτιαγμένα γλυκά του Alex Pavlov καθώς και μπόλικες προτάσεις για brunch. 

Info: Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ. 210 3212756

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.