"Greek Chefs Abroad": Οι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στο μεγάλο φεστιβάλ γεύσης τoυ MarBella Collection

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η "MarBella Collection" συνεχίζει τον επιτυχημένο γαστρονομικό θεσμό "Greek Chefs Abroad: Ambassadors of Greek Cuisine”.

Aleria

Η διοργάνωση που φέτος σήκωσε αυλαία στις 9 Ιουλίου φιλοξενώντας πέντε βραβευμένους Έλληνες σεφ πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης, ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου με τελευταίο καλεσμένο τον σεφ Γιάννη Κιόρογλου. 

Ο Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού χρυσοσκουφάτου "Aleria" μαζί με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ασημάκη Χανιώτη του εστιατορίου "Pied ATerre" στο Λονδίνο, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που μετά το Morito του Λονδίνου επανασυστήνει δημιουργικά τις γεύσεις της θάλασσας, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο Λονδρέζικο Mazi και που τώρα ξεκινάει κάτι νέο στην Βρετανική πρωτεύουσα, και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth ενώνουν δυνάμεις στο γαστρονομικό φεστιβάλ της MarBella Collection ξεδιπλώνοντας έκαστος την προσωπική γαστρονομική του φιλοσοφία. 

"Η γεύση μας ταξιδεύει, και μας ενώνει ως εμπειρία. Πειραματισμοί, επιρροές, τεχνοτροπίες, όλα είναι μέρος ενός γευστικού διαλόγου, σ’ ένα περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο έχει η ελληνική γαστρονομική βάση και η σύγχρονη αποτύπωσή της, με μεγάλη κερδισμένη τη διάθεση για δημιουργία και την ευρύτερη επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του μοναδικού ίσως τομέα που τους φέρνει τόσο κοντά από άκρο εις άκρον της γης: τη γεύση." τονίζει ο Περικλής Γομπάκης, Sales & Marketing Director, MarBella Collection και συμπληρώνει: "Ο Όμιλος MarBella Collection κατάφερε να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο. Αρωγοί σ’ αυτή του την προσπάθεια, όλοι οι σεφ που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν μήνες αθόρυβα για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων και όλες οι ομάδες μας. Τους ευχαριστώ όλους θερμά".

Οι γαστρονομικές βραδιές πραγματοποιούνται στο "Pearl Fine Dining", το à la carte εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας του "MarBella Elix, το "Apaggio" του "MarBella Nido" με την καθηλωτική θέα στο Ιόνιο, και το ολοκαίνουριο "Celeste Fine Dining" του "MarBella" Corfu" που φέρει τον αέρα της γαλλικής Ριβιέρας.

https://www.marbella.gr/el/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.