"Greek Chefs Abroad": Οι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στο μεγάλο φεστιβάλ γεύσης τoυ MarBella Collection

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η "MarBella Collection" συνεχίζει τον επιτυχημένο γαστρονομικό θεσμό "Greek Chefs Abroad: Ambassadors of Greek Cuisine”.

Aleria

Η διοργάνωση που φέτος σήκωσε αυλαία στις 9 Ιουλίου φιλοξενώντας πέντε βραβευμένους Έλληνες σεφ πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης, ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου με τελευταίο καλεσμένο τον σεφ Γιάννη Κιόρογλου. 

Ο Γκίκας Ξενάκης του αθηναϊκού χρυσοσκουφάτου "Aleria" μαζί με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ασημάκη Χανιώτη του εστιατορίου "Pied ATerre" στο Λονδίνο, η Μαριάννα Λειβαδιτάκη που μετά το Morito του Λονδίνου επανασυστήνει δημιουργικά τις γεύσεις της θάλασσας, ο John Σκοτίδας μέχρι πρόσφατα σεφ στο Λονδρέζικο Mazi και που τώρα ξεκινάει κάτι νέο στην Βρετανική πρωτεύουσα, και ο Γιάννης Κιόρογλου με τον γαλλικό αέρα του Παρισιού, των Καννών και του Saint Barth ενώνουν δυνάμεις στο γαστρονομικό φεστιβάλ της MarBella Collection ξεδιπλώνοντας έκαστος την προσωπική γαστρονομική του φιλοσοφία. 

"Η γεύση μας ταξιδεύει, και μας ενώνει ως εμπειρία. Πειραματισμοί, επιρροές, τεχνοτροπίες, όλα είναι μέρος ενός γευστικού διαλόγου, σ’ ένα περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο έχει η ελληνική γαστρονομική βάση και η σύγχρονη αποτύπωσή της, με μεγάλη κερδισμένη τη διάθεση για δημιουργία και την ευρύτερη επικοινωνία των ανθρώπων μέσω του μοναδικού ίσως τομέα που τους φέρνει τόσο κοντά από άκρο εις άκρον της γης: τη γεύση." τονίζει ο Περικλής Γομπάκης, Sales & Marketing Director, MarBella Collection και συμπληρώνει: "Ο Όμιλος MarBella Collection κατάφερε να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο. Αρωγοί σ’ αυτή του την προσπάθεια, όλοι οι σεφ που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν μήνες αθόρυβα για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων και όλες οι ομάδες μας. Τους ευχαριστώ όλους θερμά".

Οι γαστρονομικές βραδιές πραγματοποιούνται στο "Pearl Fine Dining", το à la carte εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας του "MarBella Elix, το "Apaggio" του "MarBella Nido" με την καθηλωτική θέα στο Ιόνιο, και το ολοκαίνουριο "Celeste Fine Dining" του "MarBella" Corfu" που φέρει τον αέρα της γαλλικής Ριβιέρας.

https://www.marbella.gr/el/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.