Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν αναβαθμίζουν την εστιατορική σκηνή στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Η Ίος θα έχει πάντοτε τη φήμη του party island να τη συνοδεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πλέον δεν βαδίζει σε έναν παράλληλο, πολύ ποιοτικό δρόμο, θέλοντας να προσφέρει σε κάθε είδους επισκέπτη μοναδικές και αναβαθμισμένες εμπειρίες. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει εσχάτως και με την εστιατορική της σκηνή, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν να κάνουν λίγο πιο νόστιμη τη φετινή σεζόν στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει την επιμέλεια στα γευστικά projects του πολυτελούς ξενοδοχείου "Calilo", στην παραλία του Παπά, η οποία ξεκινά από το πρωινό και τις all-day επιλογές και κορυφώνεται με ένα ιδιαίτερο concept στο ομώνυμο με το κατάλυμα εστιατόριο: Αυτό περιλαμβάνει menu dégustation με εναλλασσόμενα κάθε φορά πιάτα από τις Κυκλάδες, δοσμένα υπό το πρίσμα του χαρισματικού σεφ Τσιοτίνη, του chef de cuisine Σπύρου Τζίλη και της ομάδας τους.

Ios Club
"Ios Club"

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν θα είναι, όμως, ο μόνος που κάνει "ντεμπούτο" στην Ίο αυτό το καλοκαίρι, καθώς το αντίστοιχο δικό του πραγματοποιεί και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Ο έμπειρος σεφ επιμελείται την κουζίνα του "Ios Club", ακολουθώντας για ακόμη μία φορά τις προσταγές της μοντέρνας, ελληνικής προσέγγισής του.

Sotiris Evangelou
Σωτήρης Ευαγγέλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνεργασία του Μιχάλη Μερζένη ("Chicken Picnic", "Habana Trece") με το "Doors" του Χρήστου Ευκρατίδη (που ασφαλώς γνωρίζετε από τα "Drunk Sinatra" και "Noel"). Ο σεφ Μερζένης παρουσιάζει ένα μενού με comfort χαρακτήρα, που προσεγγίζει κυκλαδίτικες συνταγές με μια πιο σύγχρονη ματιά, ενώ στα plus για το spot του Γιαλού είναι και η φροντισμένη cocktail list που φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Φράγκου. 

Grandma’s
"Grandma’s"

Τέλος, ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράφει για ακόμη μία χρονιά το μενού στο πολύ αξιόλογο "Grandma’s", στο δημοφιλές ξενοδοχείο "Liostasi". Οι προτάσεις του πατούν στην ελληνική και πιο συγκεκριμένα την κυκλαδίτικη κουζίνα, με μπόλικα νιώτικα υλικά.

Λεζάντα πρώτης φωτογραφίας: "Calilo"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.