Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν αναβαθμίζουν την εστιατορική σκηνή στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Η Ίος θα έχει πάντοτε τη φήμη του party island να τη συνοδεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πλέον δεν βαδίζει σε έναν παράλληλο, πολύ ποιοτικό δρόμο, θέλοντας να προσφέρει σε κάθε είδους επισκέπτη μοναδικές και αναβαθμισμένες εμπειρίες. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει εσχάτως και με την εστιατορική της σκηνή, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν να κάνουν λίγο πιο νόστιμη τη φετινή σεζόν στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει την επιμέλεια στα γευστικά projects του πολυτελούς ξενοδοχείου "Calilo", στην παραλία του Παπά, η οποία ξεκινά από το πρωινό και τις all-day επιλογές και κορυφώνεται με ένα ιδιαίτερο concept στο ομώνυμο με το κατάλυμα εστιατόριο: Αυτό περιλαμβάνει menu dégustation με εναλλασσόμενα κάθε φορά πιάτα από τις Κυκλάδες, δοσμένα υπό το πρίσμα του χαρισματικού σεφ Τσιοτίνη, του chef de cuisine Σπύρου Τζίλη και της ομάδας τους.

Ios Club
"Ios Club"

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν θα είναι, όμως, ο μόνος που κάνει "ντεμπούτο" στην Ίο αυτό το καλοκαίρι, καθώς το αντίστοιχο δικό του πραγματοποιεί και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Ο έμπειρος σεφ επιμελείται την κουζίνα του "Ios Club", ακολουθώντας για ακόμη μία φορά τις προσταγές της μοντέρνας, ελληνικής προσέγγισής του.

Sotiris Evangelou
Σωτήρης Ευαγγέλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνεργασία του Μιχάλη Μερζένη ("Chicken Picnic", "Habana Trece") με το "Doors" του Χρήστου Ευκρατίδη (που ασφαλώς γνωρίζετε από τα "Drunk Sinatra" και "Noel"). Ο σεφ Μερζένης παρουσιάζει ένα μενού με comfort χαρακτήρα, που προσεγγίζει κυκλαδίτικες συνταγές με μια πιο σύγχρονη ματιά, ενώ στα plus για το spot του Γιαλού είναι και η φροντισμένη cocktail list που φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Φράγκου. 

Grandma’s
"Grandma’s"

Τέλος, ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράφει για ακόμη μία χρονιά το μενού στο πολύ αξιόλογο "Grandma’s", στο δημοφιλές ξενοδοχείο "Liostasi". Οι προτάσεις του πατούν στην ελληνική και πιο συγκεκριμένα την κυκλαδίτικη κουζίνα, με μπόλικα νιώτικα υλικά.

Λεζάντα πρώτης φωτογραφίας: "Calilo"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.