Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ @theworlds50best

Ο οργανισμός πίσω από τα The World’s 50 Best Restaurants και τα The World's 50 Best Bars έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα του με τα πρόσωπα που χαιρετίζονται από τον κόσμο της γεύσης σαν οι leaders της επόμενης ημέρας. Σε ένα ολοήμερο event στο Μπιλμπάο έγιναν γνωστά τα άτομα, όλα κάτω των 35 ετών, που άμεσα ή έμμεσα πρόκειται να επηρεάσουν τις τάσεις και τις εξελίξεις στο πεδίο της τροφής, του ποτού και της γαστρονομίας.

Η 50 Next list κάνει άνοιγμα στην ευρύτερη σκηνή, περιλαμβάνοντας πέρα από σεφ, παραγωγούς, εκπαιδευτές, tech creators και ακτιβιστές. Είναι χωρισμένη σε επτά κατηγορίες: Empowering Educators, Entrepreneurial Creatives, Gamechanging Producers, Hospitality Pioneers, Science Innovators, Tech Disruptors και Trailblazing Activists. 

Στη λίστα, υπάρχουν άτομα από 30 διαφορετικές περιοχές, σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, με τον νεότερο εξ' αυτών να είναι ο 22χρονος Γκανέζος entrepreneur Mustapha Diyaol-Haqq, που έχει συμβάλει σημαντικά στην καινοτομία της αγροτικής ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Diyaol-Haqq και οι συνεργάτες του δημιούργησαν ένα app που μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να 'σαρώνουν' με ακρίβεια τις καλλιέργειές τους και να ανιχνεύουν αν έχουν προσβληθεί από παράσιτα. 

Στην τελευταία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες (Trailblazing Activists) ξεχωρίζει το όνομά του Λευτέρη Αραπάκη. Ο 28χρονος Έλληνας είχε κατά το παρελθόν πραγματοποιήσει -μεταξύ πολλών άλλων ενεργειών- επισκέψεις σε διάφορα νησιά της χώρας μας, προσπαθώντας να πείσει τους ντόπιους ψαράδες να στέλνουν για ανακύκλωση αντί να  πετούν οπουδήποτε αλλού τα πλαστικά που έβρισκαν στα δίχτυα τους.

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Εκτός αυτού, είχε βραβευτεί από τον ΟΗΕ ως "Νέος Πρωταθλητής της Γης" για την οικολογική του δράση. "Ο Λευτέρης έχει εφαρμόσει καινοτόμους τρόπους για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και την παροχή κινήτρων για βιώσιμες πρακτικές. Οι εργασίες καθαρισμού από τον Λευτέρη και την ομάδα του βοηθούν στην αφαίρεση 1,5 τόνου πλαστικού από τη θάλασσα, κάθε εβδομάδα" αναφέρεται σχετικά με τον συμπατριώτη μας ακτιβιστή.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

08/07/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.