Το 'Noma΄ ετοιμάζεται να αλλάξει. Πάλι.

Ο René Redzepi ανοίγει νέους ορίζοντες και ανακοινώνει πως το Noma 'δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο'.

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ @nomacph

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, το 'Noma' πατούσε για μία ακόμη φορά την κορυφή του γαστρονομικού κόσμου. Αρχικά, με τη βράβευσή του με τρία αστέρια Michelin και έπειτα με την παρουσία του στο νο.1 της λίστας των World’s 50 Best Restaurants. Το γαστρονομικό ινστιτούτο του René Redzepi ετοιμάζεται πλέον να περάσει σε ένα νέο, διαφορετικό στάδιο της εξέλιξής του.

Ο περιβόητης βαλκανικής καταγωγής Δανός chef patron αποκάλυψε μέσω ανακοίνωσής του στο Instagram (αλλά και μέσω του newsletter του 'Noma'), ότι το σπουδαίο εστιατόριο θα μπει σε μία φάση μεταμόρφωσης και πως από το 2023 θα 'υπάρξει το τέλος του όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα'.

Μία ακόμη καινοτόμα στροφή

"Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε αρχίσει να διαμορφώνεται στο μυαλό μου ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Σήμερα είναι η ημέρα κατά την οποία αυτό ξεκινά να πραγματοποιείται, με αφετηρία τη νέα vegetarian season. Αυτή θα είναι και η τελευταία σεζόν μας στην Κοπεγχάγη. Το φθινόπωρο και το χειμώνα θα ταξιδέψουμε, ξανά. Όλη η ομάδα μας θα βρεθεί κάπου στον κόσμο για να μαγειρέψει και να μάθει. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι" έγραψε μεταξύ άλλων ο Redzepi.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι "μπαίνοντας στον 20ο χρόνο της λειτουργίας μας, θα επιστρέψουμε στην Κοπεγχάγη στις αρχές του 2023, όταν και θα ξεκινήσει η τελευταία χρονιά του 'Noma' όπως το ξέρουμε. Έχουμε πλάνο και θα βάλουμε μερικούς νέους θεμελιώδεις λίθους, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε ως οργανισμός για τα επόμενα 20 χρόνια".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Redzepi τολμά να κάνει κάτι διαφορετικό. Ο σεφ είχε κλείσει το πρώτο 'Noma' όταν αυτό βρισκόταν στο peak της δημοφιλίας και της δημιουργικότητάς του, ώστε να επανεφεύρει τη φιλοσοφία του και να αρχίσει πάλι από την αρχή. Το 'Noma 2.0' εξελίχθηκε στο κορυφαίο εστιατόριο του πλανήτη, παράλληλα -και με την πανδημία σε εξέλιξη- εγκαινιάστηκαν καινούρια και προσαρμοσμένα στις συνθήκες projects όπως το μπεργκεράδικο 'POPL' , ενώ κάποια άλλα concepts όπως το pop-up στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ματαιώθηκαν λόγω της Covid-19. Παράλληλα, τρέχουν όλο αυτό το διάστημα διάφορα 'Noma Projects', στα οποία έρχονται να προστεθούν οι επερχόμενες ενέργειες σε διάφορα σημεία του πλανήτη. 

> Διάβασε ακόμη: Τι νέα (εστιατόρια) απ’ τα νησιά;

Κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τί, πώς και πού. Όλος ο κόσμος της γεύσης όμως περιμένει με ενδιαφέρον το επόμενο βήμα. Το οποίο σίγουρα θα απασχολήσει, θα συζητηθεί και πιθανότατα θα ανοίξει νέους ορίζοντες. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.