"Lucinda": Για πίτσα στον Χολαργό

Μία ενδιαφέρουσα εκδοχή του πιθανότατα δημοφιλέστερου comfort food, με τρεις δυνατές υπογραφές, σε ένα μέρος που έχεις βρεθεί ξανά.

Lucinda πίτσα Χολαργός

'Φωτεινή', 'φωτισμένη'. Το "Lucinda" είναι ένα όνομα που στην Ιταλία συνηθίζουν να δίνουν στα κορίτσια που γεννιούνται την αυγή και αυτό ακριβώς επιλέχθηκε για την πολυσυζητημένη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της πιτσαρία στον Χολαργό - άνοιξε στα τέλη Μαΐου. Μάλιστα, αυτό συνέβη σε έναν χώρο που δημιουργεί μεγάλη οικειότητα στους foodies, εκείνον του (πρωην πια) Juicy Grill. 

Έχεις ξαναβρεθεί εδώ

Lucinda πίτσα Χολαργός 2

Γιατί κέντρισε το ενδιαφέρον αρχικά η "Lucinda"; Βλέπεις, φέρει την υπογραφή τριών σημαντικών εκπροσώπων της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής: Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του "Sushimou", ο Κυριάκος Λιοδάκης του "Granello" και o Δημοσθένης Κουβαράκης του "Juicy Grill", διαθέτοντας εντελώς διαφορετικό γευστικό προφίλ ο καθένας, ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να παρουσιάσουν στο κοινό του Χολαργού -και σίγουρα όχι μόνο σε αυτό- μία φρέσκια και διαφορετική εκδοχή του πιθανότατα δημοφιλέστερου comfort food.

Lucinda πίτσα Χολαργός 1

Πριν φτάσεις όμως εκεί και αφού βρεις θέση στη feelgood αυλή με τα λευκά καθίσματα, αξίζουν σίγουρα της προσοχής σου τα ορεκτικά, στην πλειοψηφία τους κλασικές ιταλικές συνταγές με προσεγμένα και μετρημένα twists, ώστε να υπάρχει άποψη στο πιάτο αλλά να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας. Για παράδειγμα, στο vitello tonnato χρησιμοποιείται μία μαγιονέζα με ταραμά, ενώ η αντίστοιχη του carpaccio περιέχει πάστα λεμονιού.

Lucinda πίτσα Χολαργός 6

Lucinda πίτσα Χολαργός 8

Επίσης, όπου απαιτείται τυρί ωρίμανσης, η παρμεζάνα έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από την αξιόλογη rezzana του Ιδρύματος Τοσίτσα. Τα καλοτηγανισμένα arancini ragu (με πολύ νόστιμο και μαλακό μοσχάρι νουά και πρόβειο γιαούρτι) είναι από τα starters που έχουν κάτι να πουν, λίγο πριν ασχοληθείς με τα 'βαριά χαρτιά'.

Πίτσα, περίπου, ναπολιτάνικη

Στο μενού δε θα μπορούσε λοιπόν παρά να κυριαρχεί η πίτσα, με το ζυμάρι να θυμίζει μεν ναπολιτάνικη αλλά να μη διστάζει να ξεφύγει από εκεί. Ο χαρακτηρισμός 'ναπολιτάνικη παραλλαγή' της ταιριάζει καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση διαθέτει πολύ ωραία κυψέλωση και ένα ιδανικά τραγανό έξω/μαλακό μέσα κορνιτσιόνε, ενώ φτάνει στο peak της γεύσης της όταν φαγωθεί εντός των πρώτων λεπτών από τη στιγμή που θα βγει από το φούρνο. Από τις επιλογές που ξεχωρίζουν είναι η Melanzane, η πρώτη πίτσα που ο Κυριάκος Λιοδάκης σκέφτηκε όταν ξεκίνησε να δημιουργεί το μενού.

Lucinda πίτσα Χολαργός 3

Πρόκειται για μία έξυπνη version όπου τα (vegetarian) παπουτσάκια προσαρμόζονται σε πίτσα, με τη μελιτζάνα, το τραγανό κρεμμύδι και το combo τυριών (πεκορίνο, παρμεζάνα, ξύγαλο κρέμα) να λειτουργούν ωραία συνδυαστικά με το ζυμάρι.

Ένα από τα best sellers είναι και η τελευταία από τις πιτσο-προτάσεις που μπήκαν στην κάρτα, μετά από παρότρυνση του Δημοσθένη Κουβαράκη: Μία πληθωρική και πικάντικη Pepperoni από ό,τι φαίνεται πάντοτε χρειάζεται. 

Lucinda πίτσα Χολαργός 7

Lucinda πίτσα Χολαργός 4

Στο "Lucinda" υπάρχει μία μικρή λίστα cocktails -5 επιλογών- που ο υπογράφει ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης (που γνωρίζεις από το "The Clumsies"), με το Lucinda's Kiss (Aperol, φράουλα, γκρέιπφρουτ σόδα) να λειτουργεί αρκετά καλά στο pairing με οποιαδήποτε πίτσα. Τέλος, αξίζουν μερικά extra credits για την παρουσία των αναψυκτικών Galvanina στον κατάλογο. 


Info

Κεραμεικού 2, Χολαργός
Τηλ. 210 6564035

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.