The Clumsies

Ο ανατρεπτικός χώρος, με δωμάτια, αυλές και χαγιάτια να περιστοιχίζουν το mainstream bar, το εργαστήριο πολλών καρατίων, απ’ όπου βγαίνουν μείξεις με πρωτοποριακές τεχνικές και μοναδικά in house συστατικά, ένα team που έχει αποδείξει ότι μόνο “αδέξιο” δεν είναι, έχουν φέρει αυτό το όνομα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

The Clumsies

Ένας συναρπαστικός χώρος, με δωμάτια, αυλές και χαγιάτια να περιστοιχίζουν το κομψό mainstream bar, ένα εξελιγμένο εργαστήριο, από το οποίο βγαίνουν μείξεις με πρωτοποριακές τεχνικές, ζυμώσεις, εμφιαλώσεις και μοναδικά in-house συστατικά, και ένα team, που έχει αποδείξει ότι μόνο… αδέξιο δεν είναι, έχουν φέρει το «Clumsies» στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Η ομάδα, που περνάει ώρες δοκιμών και πειραματισμών, για να δημιουργήσει πρωτόγνωρα σε σύνθεση και εμφάνιση ποτά, φέτος εντυπωσιάζει γι άλλη μια φορά, με την ανατρεπτική σε εμφάνιση και concept λίστα της, “A Clumsy Spotlight”. Ο κατάλογος δείχνει κενός, μέχρι να ρίξεις πάνω του το μαγικό μπλε φως του φακού-στυλό, που τότε φωτίζει τις “χειρόγραφες” σελίδες. Θέμα, τα τρία επίπεδα του μπαρ των Cumsies, που φωτογραφίζουν τη φιλοσοφία τους και δίνουν έμπνευση για κοκτέιλ με ανάλογο του κάθε χώρου concept: το Basement, το Μain Floor και το Playroom, με το τελευταίο, φυσικά, να περιλαμβάνει το εργαστήριο και τα πιο πρωτοποριακά ποτά της λίστας.

Στο ποτήρι, τώρα, που είναι και το βασικό, δοκιμάζεις μερικά από τα πιο κομψά, σύνθετα και πρωτότυπα κοκτέιλ της μπαρ σκηνής μας. Μερικά παραδείγματα: το γλυκόπικρο Fermented Americano, μετά από ζύμωση και φυσική ανθράκωση έρχεται εμφιαλωμένο και βγάζει φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες μαγιάς και το Coffee Moonshine είναι ένα εξαιρετικό, δροσερό απεριτίφ με γοητευτική αίσθηση καφέ και sherry. Στο διάφανο και φινετσάτο Hippocampus (summer edition) μια ωραία σύνθεση φρούτων ενώνεται έξυπνα με μια υπόνοια sunscreen, ενώ το πρωτότυπο Green House Soup με aquafaba έχει ευχάριστες βοτανικές και πικρές νότες, είναι πλούσιο και κομψό.

Κάποια κοκτέιλ συνδυάζονται περίφημα με το εκλεκτό barfood από μια ενδιαφέρουσα λίστα, με μικρές εκπλήξεις όπως το bao soft shell crabs.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.