'Reinventing Mirazur': Ένα ντοκιμαντέρ για το γαστρονομικό ινστιτούτο του Mauro Colagreco

Η πανδημία ανέκοψε την πορεία του 'Mirazur' προς την κορυφή του κόσμου της γεύσης. Ο Mauro Colagreco όμως είχε λύσεις.

Ο ΜΑΟΥΡΟ ΚΟΛΑΓΚΡΕΚΟ @maurocolagreco

Πίσω στο 2019, το εστιατόριο 'Mirazur', στην Μεντόν της Γαλλικής Ριβιέρας, διαδεχόταν το 'Osteria Francescana' του Massimo Bottura στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό των World's 50 Best Restaurants. Ο Αργεντινο-ιταλός chef patron Mauro Colagreco είδε την προσπάθεια χρόνων να δικαιώνεται. Και ύστερα ήρθε ο Covid-19. 

Ένα γαστρονομικό ινστιτούτο στη μεγάλη οθόνη

Πριν λίγες ημέρες, στο Tribeca Film Festival, έκανε πρεμιέρα το 'Reinventing Mirazur'. Η διάρκειας 98' ταινία επικεντρώνεται στη μεταβατική χρονιά που πέρασε το περίφημο εστιατόριο κατά το δεύτερο στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία και σταμάτησε την εξέλιξή του - όπως άλλωστε συνέβη γενικότερα με τον κόσμο της γεύσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Colagreco βρήκε το χρόνο για να επαναξιολογήσει τη γευστική του ταυτότητα και να ανακαλύψει εκ νέου τη δυναμική του βραβευμένου μέχρι σήμερα με τρία αστέρια Michelin γαστρονομικού spot. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Colagreco και η σύζυγός του Julia, άδραξαν την ευκαιρία να ξανασκεφτούν πλήρως το εστιατόριο. Όχι, δε μιλάμε απλά για μία ανακαίνιση στο εσωτερικό αλλά για μία γενικότερη επανασύνδεση με τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται τόσο η μαγειρική φιλοσοφία του σεφ καθώς και η ταυτότητα του 'Mirazur', ώστε να δημιουργηθεί μία εντελώς νέα γευστική εμπειρία.

> Διάβασε ακόμη: 50 Great Greek Wines -The List: Τα καλύτερα κρασιά της χώρας

Η αγάπη του Colagreco για την κηπουρική είναι τέτοια που τον έσπρωξε προς τον κήπο του, εκεί όπου μαζί με την ομάδα του εντρύφησαν όσο το δυνατόν περισσότερο στη βέλτιστη διαδικασία φυτέματος και συγκομιδής φρούτων, λαχανικών και βοτάνων που, προφανώς, καταλήγουν στα πιάτα του 'Mirazur'.

Όλα αυτά καταγράφονται στο 'Reinventing Mirazur', σε παραγωγή των Franck Frédiani, Verane Ribière, Thomas Augsberger (Eden Rock Media),  Schuyler Ransohoff (Front Berner), Wes Fleuchaus και του ίδιου του Mauro Colagreco.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.