"Burgal": Vegan burger στέκι με τη σφραγίδα του Alain Ducasse

Ο πολυμήχανος Γάλλος σεφ στρέφει τους προβολείς ξανά στην χορτοφαγία με τη δημιουργία καντίνας που λανσάρει vegan burger στην Place de la Bastille στο Παρίσι.

Vegan Burger Alain Ducasse ©Pierre Lucet Penato

Μετά το "Sapid", το εστιατόριο με προτάσεις βασισμένες σε φυτικά προϊόντα, η προσθήκη στην ατζέντα του σεφ των 21 αστεριών Michelin είναι αντίστοιχου σκεπτικού, με επίσης casual μανδύα. Τον πρώτο ρόλο εδώ έχει το burger στην vegan εκδοχή του χωρίς ίχνος τεχνητού υποκατάστατου αφού εξάλλου ο σεφ έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του απέναντι σε προϊόντα των οποίων η προέλευση δεν είναι φυσική: "είναι φυτικό αλλά δεν έχει καμία σχέση με απομίμηση κρέατος", επισημαίνει η ομάδα του. 

Το μείγμα στο μπιφτέκι της νέας παριζιάνικης καντίνας φτιάχνεται από κολοκύθι, φακές, κρεμμύδια, κινόα, καρότα και παστινάκη ενώ το ψωμί είναι επίσης vegan λογικής χωρίς βούτυρο, γάλα ή αυγά. Η δε συνταγή, είναι έμπνευση από δημιουργία του σεφ Romain Meder, στενού συνεργάτη του Ducasse, ενός ψητού ψωμιού από δημητριακά με λαχανικά, η οποία παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ "Taste of Paris" το 2019. Το πρόσφατο αλλά ήδη περιζήτητο "Burgal" ακομπανιάρει ποικιλία από παρελκόμενα όπως χαβιάρι μελιτζάνας, πικάντικη vegan μαγιονέζα και πίκλες, τσιπς λαχανικών ή αρακά και τη φόρμουλα ολοκληρώνει μια vegan μους σοκολάτας. 

Το κίνημα της χορτοφαγικής και αυστηρά χορτοφαγικής διατροφής με τα παρακλάδια τους επεκτείνεται σε διεθνές επίπεδο με εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών να περιορίζουν ή ακόμα και να εξοστρακίζουν το κρέας από τα μενού τους. Ο Ντικάς είναι από τους πρώτους που λανσάρισε την "φυσική" αντίληψη της γαστρονομίας με την "Naturalite", στο εστιατόριο "Le Luis XV", και μπορεί να μην υποστηρίζει προϊόντα "κρέατος" που κατασκευάζονται in vitro ωστόσο δεν είναι λίγοι οι star chefs που τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης ανερχόμενης βιομηχανίας. Ηχηρά παραδείγματα, ο David Chang που συνεργάστηκε με την "Impossible Burger" και η Dominique Crenn που συμπεριέλαβε στο μενού της πιάτα που οργανοληπτικά θυμίζουν "κρέας", χωρίς όμως ίχνος ζωικής προέλευσης υλικών. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.