Οδός Σκουφά, η νόστιμη του Κολωνακίου

Νέα στέκια αλλά και κλασικές αξίες δίνουν τον τόνο στον πάντα ζωντανό δρόμο του Κολωνακίου που φέρνει στο τραπέζι μας γεύσεις του κόσμου για κάθε διάθεση.

hanzo

Hanzo

Αέρα ιαπωνικής pub φέρνει εδώ και λίγο καιρό στη Σκουφά το όμορφο αυτό στέκι, βαμμένο στις αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου. Είτε επιλέξετε να καθίσετε στη μπάρα είτε στα λίγα τραπέζια, θα τσιμπολογήσετε διαφόρων ειδών "σουβλάκια" που ψήνονται στη robata και διάφορες άλλες jap νοστιμιές σε στιλ fingerfood, ενώ αξιόλογα είναι και τα signature cocktails του μαγαζιού.

niceneasy

Nice n easy

Εδώ μυηθήκαμε για πρώτη φορά στη signature gourmet & biohealthy φιλοσοφία των nice n easy, προτού χαράξουν πορεία για την Κηφισιά και τη Μύκονο. Η δράση ξεκινά από νωρίς με υγιεινό brunch, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι φρέσκο σολομό στο φούρνο με κρούστα από κριθάρι, εσπεριδοειδή και βότανα, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από λεμόνι, θυμάρι και μέλι καστανιάς και άλλα πιάτα που παίρνουν το όνομα τους από διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ.

frankie

Frankie

Το ιταλιάνικο αδερφάκι του "nice n easy" μοιράζεται κι αυτό την ίδια αγάπη για τις προσεγμένες πρώτες ύλες σε έναν όμορφο χώρο που συνδυάζει ζεστά τα ρετρό με τα μοντέρνα στοιχεία. Είτε μέσα είτε έξω, στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, κάντε focus στην πίτσα που ψήνεται στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο καθώς και στα χειροποίητα ζυμαρικά που προτείνονται σε διάφορες εκδοχές. 

it

IT Restaurant

Φωτεινό, φιλόξενο και με eco friendly στοιχεία στη διακόσμηση, είναι από τις αγαπημένες μας στάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας. Το πρωινό του έχει ενδιαφέρον, όπως και ο κατάλογος του φαγητού που περιλαμβάνει πλούσιες σαλάτες, στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε γιαούρτι με σουσάμι και φρέσκα μυρωδικά, μπιφτέκι γαλοπούλας με κέιλ, φουντούκια και λεμονάτη mayo, και άλλες ιδέες με ως επί το πλείστον υγιεινό προσανατολισμό. 

finemess

Fine Mess

Πρώην κάτοικος της Σκουφά είναι το κομψό smokehouse που μεταφέρθηκε πριν λίγο καιρό ακριβώς απέναντι, στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Δελφών. Και εδώ παραμένει ασφαλώς πιστό στις γευστικές παραδόσεις του αμερικανικού Νότου με low & slow BBQ, κάποιες προτάσεις σε μοντέρνο ύφος, αλλά και ενδιαφέροντα signature cocktails με βάση το bourbon.

postinoskoufa

Il Postino

"Κρύβεται" εδώ και χρόνια στο βάθος της Γριβαίων, μιαν ανάσα από τη Σκουφά, η ζεστή και ανεπιτήδευτη αυτή τρατορία που ποντάρει στην οικεία όψη της ιταλικής κουζίνας. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, στα τραπέζια που βγαίνουν στον πεζόδρομο το σκηνικό είναι ταμάμ για vitello tonnato, χειροποίητα νιόκι με κολοκύθα και προσούτο, ταλιατέλες με κρέμα καπνιστής μελιζάνας και άλλες νοστιμιές al fresco.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Postino (il)

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

IT Restaurant

Σκουφά 29, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Fine Mess

Δελφών 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.