6 ραντεβού με τον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

Αν το τριήμερο που πλησιάζει σας βρει στην πόλη, ιδού 6 ιδέες για να απολαύσετε το τιμώμενο έδεσμα της 25ης Μαρτίου σε εκδοχή κλασική ή και νεωτερική.

itrestaurant

ΙΤ Restaurant

Μας αρέσει η healthy φιλοσοφία του αλλά και η όμορφη βεράντα του που επιβλέπει το πηγαινέλα της Σκουφά. Ένεκα της ημέρας, το τραπέζι στρώνεται ασφαλώς με μπακαλιάρο που έρχεται μαζί με σκορδαλιά από φιστίκι ή κινόα για τους "υγιεινούς" της παρέας και διάφορα άλλα συνοδευτικά σε κλίμα χαλαρό και παρεΐστικο. 

Balcony

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Και μόνο η πανοραμική θέα που απλώνεται πάνω από το λεκανοπέδιο και φτάνει ως τη θάλασσα αρκεί για να πιάσεις τραπέζι στη λευκοντυμένη βεράντα του δημοφιλούς εστιατορίου στα ψηλά του Καρέα. Η συνέχεια έρχεται ένεκα της ημέρας με μπακαλιάρο κλασικό αλλά και άλλες ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις που προτείνει η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή.

barbounaki

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Τα πολύ αγαπημένα ψαροστέκια με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου απλώνουν τα δίχτυα τους από το Σύνταγμα, το Κολωνάκι και τη Νέα Ερυθραία, ως το Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη και τη Γλυφάδα. Ανάμεσα σε πολλά και ωραία πιάτα θα βρείτε το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας, ψητό, τηγανιτό αλλά και αχνιστό με ζωμό ψαριού, φρέσκα μυρωδικά, πουρέ καυτερής πιπεριάς και σκόρδο.

mpempeka

Μπεμπέκα

25η Μαρτίου στην ανθισμένη αυλή της με τα ψηλά δέντρα προτείνει η πολύ δημοφιλής "Μπεμπέκα" του Χαλανδρίου. Οι προβολείς πέφτουν φυσικά στους μπακαλιαρολουκουμάδες με σκορδαλιά αλιάδα επτανησιακή, τριγύρω τους ωστόσο θα βρείτε ακόμα γαριδομακαρονάδα λευκή ή κόκκινη, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, καλαμάρι σχάρας με βινεγκρέτ λεμονιού και άλλα πολλά. 

aiolou68

Αιόλου 68

Νησιώτικο ξέφωτο στην καρδιά της πόλης θυμίζει το κομψό ψαροεστιατόριο που έστησαν ο Βασίλης Ακρίβος, ο Άγγελος Φραντζής και ο Γιώργος Ταρνάρης σε μια ατμοσφαιρική στοά της Αιόλου. Στο μενού φιγουράρει μπακαλιάρος σκορδαλιά, μπακαλιαράκια με το κιλό αλλά και πολλές ακόμα ιωδιούχες σπεσιαλιτέ που ιντριγκάρουν. 

psaripsari

Ψάρι Ψάρι

Θαλασσινό σκηνικό στη στεριά της Αγίας Παρασκευής φέρνει όλο το χρόνο το αγαπημένο στέκι που έχει τη σφραγίδα του Κώστα Ρωμανάκη από τα γειτονικά "Ρωμανάκια". Θα τιμήσετε τον μπακαλιάρο τους με σκορδαλιά ή με τσιπς πατάτας, αλλά θα βρείτε κι άλλα ωραία όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σος ταρτάρ, η χειροποίητη πολίτικη λακέρδα και η ρεβυθάδα με κρασάτο χταπόδι.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

IT Restaurant

Σκουφά 29, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πατρ. Ιωακείμ & Πατρ. Γρηγορίου, Ν. Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αιόλου 68

Αιόλου 68 (στοά), κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Λυκούργου 6 & Αγ. Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Μεγ. Αλεξάνδρου 74, Νέα Σμύρνη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.