Dinner Incredible: Συνάντηση κορυφής με 12 αστεράτους σεφ στην Ταϊλάνδη

Μια μοναδική γαστρονομική συνάντηση σε δύο δείπνα «24 χεριών», με γεύσεις εμπνευσμένες από την τοπική κουζίνα της Ταϊλάνδης, θα πραγματοποιηθεί τέλη Φεβρουαρίου στην Μπανγκόκ με τη συμμετοχή και ενός Έλληνα, του Δημήτρη Κατριβέση.

Dinner Incredible

Οι αντίξοες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών έχουν περιορίσει σημαντικά τις συναντήσεις επαγγελματιών σε μεγάλες κουζίνες και τις γαστρονομικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν εν είδει "to know us better". Τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες διευρύνουν τους μαγειρικούς ορίζοντες όσων συμμετέχουν δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει το αποτέλεσμα των δημιουργικών τους ανησυχιών σε ένα feelgood κλίμα. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που ακόμα τολμούν όπως ο Giorgio Diana, executive chef και συνιδιοκτήτη της "Epicure Egypt", εταιρείας υπό την ομπρέλα της οποίας λειτουργούν εστιατόρια στην Αίγυπτο. Ο σεφ εξαργυρώνει την σημαντική εμπειρία του ως πρώην συντονιστής γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν με την αιγίδα των "The Best Chef Awards", δημιουργώντας την δική του σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "Dinner Incredible", που είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομα. Δεν μιλάμε εδώ όμως για 3,4 ή 5 αλλά 12 (!) σεφ που θα συναντηθούν όλοι μαζί στο πλαίσιο δύο διαφορετικών events όπου έκαστος θα ετοιμάσει από ένα πιάτο με προϊόντα τοπικής παραγωγής για ένα μενού γευσιγνωσίας 12 σταδίων. "Το "Dinner Incredible” είναι ιδέα ανεξάρτητη από σπόνσορες, βραβεία ή λίστες. Ήθελα με κάποιον τρόπο να μπορώ να συγκεντρώνω αξιόλογους φίλους και συναδέλφους τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο και να μαγειρεύουμε όλοι μαζί με τοπικές πρώτες ύλες που εμείς θα επιλέγουμε χωρίς κάποιον περιορισμό, γι’ αυτό και το motto μας είναι "play global, eat local”. Το φαγητό ενώνει διαφορετικές κουλτούρες και σκοπός είναι να συγκεντρωνόμαστε σεφ από κάθε γωνιά της γης, σαν μια μεγάλη οικογένεια. Συνοδοιπόρος μου και σημαντικός συνεργάτης σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι ο τριάστερος Jakob Jan Boerma, ενώ τα έσοδα ενός από τα δύο δείπνα που θα πραγματοποιηθούν στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin "Chim by Siam Wisdom” με οικοδεσπότη τον σεφ Nelson Chantrawan, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό ", αναφέρει ο Giorgio στο "α". 

Οι σεφ που θα συμμετάσχουν στο "Dinner Incredible"με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους και 16 αστέρια Μichelin ανάμεσά τους είναι οι: Δημήτρης Κατριβέσης (Thama, Ελλάδα), Paolo Casagrande (Lasarte, Ισπανία, 3 αστέρια), Manu Buffara (Manu, Βραζιλία, #41 50 Best Restaurants), Giorgio Diana (Epicure Egypt, Αίγυπτος), Nelson Chantrawan (Chim by Siam Wisdom, Ταϊλάνδη, 1 αστέρι), Jacob Jan Boerma (De Leest, Ολλανδία, 3 αστέρια), Hans Neuner (Ocean restaurant, Πορτογαλία, 2 αστέρια), Dieter Koschina (Vila Joya, Πορτογαλία, 2 αστέρια), Bruno Menard (Σιγκαπούρη, 3 αστέρια), Ebbe Vollmer (2 αστέρια), Fatmata Binta (Fulani Test Kitchen, Δυτική Αφρική, Best Africa Female Chef 2021), Sean MacDonald (Καναδάς,Best Canada Chef 2019). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνταν 25 και 26 Ιανουαρίου όμως λόγω νέων μέτρων, μεταφέρθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.