Ψάρι Ψάρι: Γεύση Κυκλάδων στην Αγία Παρασκευή

Οι ψαρομεζέδες έχουν την τιμητική τους στη θαλασσινή ταβέρνα του Κώστα Ρωμανάκη.

ΨΑΡΙ ΨΑΡΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψάρι Ψάρι

"Καλώς ήρθατε στις Κυκλάδες". Αν ο χώρος του Ψάρι Ψάρι, της θαλασσινής ταβέρνας του Κώστα Ρωμανάκη (που γνωρίζεις από το δημοφιλές στα πέριξ της περιοχής κρητικό εστιατόριο Ρωμανάκια) στην Αγία Παρασκευή μπορούσε να μιλήσει, είναι δεδομένο πως με μία τέτοια ατάκα θα σε υποδεχόταν.

ΨΑΡΙ ΨΑΡΙ 2

Και στην πραγματικότητα το κάνει, με την αύρα και το ντεκόρ της: Βουκαμβίλια στην είσοδο, πάτωμα ζωγραφισμένο σαν ασβεστωμένο κυκλαδίτικο καλντερίμι, παρέες που απολαμβάνουν ανέμελες το φαγητό τους με συνοδεία αποσταγμάτων, λεπτομέρειες στους τόνους του τιρκουάζ, του λευκού και του γαλάζιου και μία μικρογραφία αιγαιοπελαγίτικης χώρας λαξευμένη στον τοίχο που αντικρίζεις αμέσως μόλις ανέβεις τα λιγοστά σκαλιά αμέσως μετά την εξώπορτα, είναι τα πιο προφανή όσο και πειστικά στοιχεία.

Αίσθηση και γεύσεις νησιού

Τα προαναφερθέντα, τουλάχιστον εμένα, με έκαναν έστω και για λίγο να ξεφύγω από το πολύβουο περιβάλλον της λεωφόρου Μεσογείων, λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, και να ταξιδέψω νοερά μέχρι τη Νάουσα της Πάρου, το Χωριό της Αμοργού ή (ακόμη και) το Ματογιάννι.

Το όνομα από μόνο του σε προετοιμάζει για όλα όσα θα συναντήσεις στο μενού, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά να έχουν μόνιμη παρουσία σε αυτό (η πλειοψηφία τους προερχόμενη από ψαράδες-συνεργάτες της επιχείρησης), με τη γενικότερη φιλοσοφία να είναι ωστόσο επικεντρωμένη στους ψαρομεζέδες. "Θαλασσινοί ψαρομεζέδες" είναι άλλωστε ο 'υπότιτλος' που ακολουθεί την επωνυμία του μαγαζιού στο εξώφυλλο του καταλόγου του, με τη συγκεκριμένη κατηγορία να καταλαμβάνει και τη μερίδα του λέοντος στην κάρτα, με περισσότερες από 25 επιλογές.

Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με μία πολύ προσεγμένη χειροποίητη σάλτσα ταρτάρ περικλείουν τη φιλοσοφία της γευστικής κατεύθυνσης του Ψάρι Ψάρι. Μία ελληνική παραλλαγή του fish n' chips, με πολύ ενδιαφέρον κουρκούτι, τραγανοί απέξω και τρυφερά νόστιμοι στο εσωτερικό τους, συν την έξτρα σπιρτάδα που τους δίνει η σάλτσα. Δεν είναι τυχαίο που αποτελούν ένα από τα best sellers, μαζί με τα πολύ αξιοπρεπή, επίσης χειροποίητα, ντολμαδάκια.

ΨΑΡΙ ΨΑΡΙ 5

ΨΑΡΙ ΨΑΡΙ 7

ΨΑΡΙ ΨΑΡΙ 6

Ωραία επιλογή, απλό και άμεσο, είναι και το όμορφα φιλεταρισμένο, σωστά ψημένο λαυράκι σχάρας, που πλαισιώνεται από πεντανόστιμα χόρτα, ενώ η σαλάτα με φύκια goma wakame, ρόκα και ραπανάκι, υπηρετεί πιστά το σκοπό της, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει. Στα plus, η προσεγμένη επιλογή σε ελληνικά κρασιά και αποστάγματα.

Τι μου μένει από το Ψάρι Ψάρι; Μία νόστιμη αναβίωση καλοκαιρινών διακοπών και, ίσως, μία καλή προετοιμασία ενόψει των επόμενων. Ακόμη κι αν αυτές απέχουν ακόμη αρκετούς μήνες.

Πλατεία Κοραή, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6522299, www.psaripsari.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.