Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά.  

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά. Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό και χοχλιοί μπουμπουριστοί είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά κρητικά πιάτα που σερβίρονται αχνιστά στην ταβέρνα-σημείο αναφοράς για τους φίλους των γεύσεων της Μεγαλονήσου. Στο μενού έχει προστεθεί πρόσφατα και η καστρινή σαλάτα, η οποία έρχεται με ντοματίνια, ξινομυζήθρα, άγρια ρόκα, κόκκινη ψητή πιπεριά και σπασμένο ντάκο, δίνοντας από νωρίς τον γευστικό τόνο. Οι λάτρεις των τυριών πρέπει να δοκιμάσουν τα «Τυροζουλάκια» (σε ρολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας), τα οποία προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, όπως και οι περισσότερες πρώτες ύλες. Η δε στάκα είναι αποθεωτική και έρχεται αντάμα με χοντροκομμένες πατάτες.

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή! - εικόνα 1

Όσο για τους κρεατοφάγους, εδώ θα κάνουν... γιορτή. Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι, το ριφάκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το τσιγαριαστό αρνί με πατατούλες είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές επιλογές που προσφέρει το μενού. Στο τέλος, προσθέστε οπωσδήποτε στο τραπέζι τη διαχρονικά ακαταμάχητη σφακιανόπιτα με μυζήθρα και το δικό τους θυμαρίσιο μέλι, συνοδεία ρακής, η οποία εξάλλου ρέει εν αφθονία στα έμπειρα «Ρωμανάκια»...

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.