"Snob Espresso Gastro bar": Αλέγκρο και καθόλου "snob"

Γεύσεις σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας, εντυπωσιακή σάλα και αυλή - ανάσα στην καρδιά της πόλης, σε ένα φρέσκο spot στην Αγίας Ειρήνης.

Snob

Το νέο all day στην αυλή του boutique ξενοδοχείου "Snob Athens", έχει φόρμουλα που δεν σε αφήνει αδιάφορο σε ένα πέρασμα από την Αγίας Ειρήνης. Ταπετσαρίες, σαν να τις επέλεξαν τα "παιδιά των λουλουδιών", βελούδινα άνετα καθίσματα και μία μεγάλη μπάρα είναι η πρώτη εικόνα που με υποδέχτηκε περνώντας το κατώφλι του. Προχωρώντας προς στο βάθος, η πανέμορφη πλακόστρωτη αυλή με την περίτεχνη οροφή και τα κρεμαστά φωτιστικά με φτερά παγωνιού είναι σημείο αναφοράς για τις ηλιόλουστες κυρίως μέρες. Η ανοιχτή κουζίνα με τους μαγείρους σε κίνηση, τα κρεμασμένα χάλκινα σκεύη, τα πολύχρωμα βάζα με λαχανικά σε ζύμωση που φτιάχνονται in house και τις καμπάνες με τις γλυκές αμαρτίες στο πάσο, είναι ωραία θέα αν καθίσετε στα ακριβώς απέναντι τραπέζια. Έχει γίνει ωραία δουλειά εδώ, και με καλαίσθητη ματιά.

Snob

Όπως κάθε all day που σέβεται τον εαυτό του, λειτουργεί από τις 8 το πρωί για καφέ, πρωινό και brunch, το μεσημέρι για γεύμα και το βράδυ για ένα ωραίο casual δείπνο. Όσες φορές πέρασα έσφυζε από ζωή από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του οπότε αν θα το επισκεφτείτε για φαγητό καλό είναι να καλέσετε εκ των προτέρων για κράτηση. Βρέθηκα στη σάλα του μια Κυριακή μεσημέρι και εκτός από την ωραία μαγειρική του σεφ Γιώργου Καπέρδα και του sous chef του Δημήτρη Μαρούλη, απόλαυσα τη συνεχή κινητικότητα κουζίνας και σέρβις που φαινόταν να έχουν ομαλή ροή. Αν το προτιμήσετε για brunch, αξιόλογα είναι τα viennoiseries τους, με τάρτες και κρουασάν όπως το χορταστικό αλμυρό κρουασάν με πατάτα, μπέικον και μπεσμέλ, ενώ από αυγά θα βρείτε scrambled, τηγανιτά και λευκή ομελέτα αλλά εμείς πήραμε μια γεύση από τα benedict, με prosciutto και καλοφτιαγμένη σάλτσα hollandaise. Από φαγητό, το ελαφρά πικάντικο φίνο μοσχαρίσιο ταρτάρ τους είναι ωραίο ξεκίνημα και από ζυμαρικά, η "La Gran Carbonara" με καπνιστό χοιρινό, παλαιωμένη γραβιέρα και κρόκο κονφί σε ελαιόλαδο, αποτελεί γευστική απόδοση ακριβώς αυτού που λέει το όνομά της. Από κρέας, αξίζει να δοκιμάσετε κάποιο από τα signature πιάτα τους όπως το νόστιμο "tonkatsu iberico", με ιβηρικό χοιρινό που πανάρουν με πάνκο που σερβίρουν πάνω σε απαλή σάλτσα café de Paris με πατάτες pont-neuf, αρτυμένες με δικό τους "μυστικό" μείγμα μπαχαρικών. Η panna cotta φράουλα με κομματάκια αποξηραμένης φράουλας, κουλί φράουλας, και "σύννεφο" από μαλλί της γριάς και το cheesecake τριπλής σοκολάτας είναι μερικές ενδιαφέρουσες από τις περιορισμένες επιλογές γλυκών για το φινάλε. Πριν φύγετε, ένα πέρασμα και από την μπάρα τους αξίζει, η κάρτα ποτών και κοκτέιλ τους έχει αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές.

Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα, 21 0324 2603

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".