Στο "Diego" απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό

Στην περαντζάδα της Αδριανού, το νέο εγχείρημα της ομάδας του «Noah» μετρά λίγες μόλις μέρες λειτουργίας, συνδυάζοντας πολύπλευρα την αλεγκρία και τον εξωτισμό της Λατινικής Αμερικής με ασιατικές τοπικές μαγειρικές τεχνικές και κοντιμέντα.

Στο «Diego» απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό

Στην περαντζάδα της Αδριανού, το νέο εγχείρημα της ομάδας του "Noah" μετρά λίγες μόλις μέρες λειτουργίας, συνδυάζοντας πολύπλευρα την αλεγκρία και τον εξωτισμό της Λατινικής Αμερικής με ασιατικές τοπικές μαγειρικές τεχνικές και κοντιμέντα.

Χαλαρό ύφος, vintage καναπέδες, αντικέ ξύλινα τραπεζάκια και στρογγυλές τραπεζαρίες, στρωμένα χαλιά στον πεζόδρομο και περιβάλλον που θυμίζει καθιστικό δεκαετίας του ’70, μοιάζουν με ζωντανή πρόσκληση στους περαστικούς σε ένα διαφορετικό "σπίτι". Δίπλα από την πόρτα της εισόδου, ένας χώρος -τμήμα του κτηρίου- εν είδει καντίνας, είναι το σήμα κατατεθέν της street ταυτότητας του μαγαζιού με πάσο από το οποίο περνούν από καφέδες, κοκτέιλ και αρωματικά ροφήματα μέχρι προτάσεις του μενού σερβιρισμένες σε βιοδιασπώμενα σκεύη. Εσωτερικά, η διακοσμητική παλέτα αντλεί έμπνευση από τις κουλτούρες της Λατινικής Αμερικής: έντονες αλλά και παλ αποχρώσεις, τεχνοτροπία σπουνιάτο στους "χτυπημένους" τοίχους, αλλά και ένα δωμάτιο με πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα, που σύντομα θα φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον fruit bar concept. Στο βάθος, πίσω από ψηλά πλατύφυλλα φυτά, μια στρογγυλή μπάρα της κεντρικής σάλας με τη θεαματική διάφανη οροφή, σε έναν απλό αλλά προσεγμένο χώρο που αμβλύνει τη μετάβαση από το εξωτερικό στο εσωτερικό.

Στο "Diego" απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό - εικόνα 1

Τη γευστική επιμέλεια έχει αναλάβει η σεφ Ελένη Σαράντη σε ένα πολυδιάστατο all day concept που βασίζεται σε αρχές όπως ο σεβασμός στην πρώτη ύλη, η εποχικότητα και η αξιοποίηση τεχνικών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αρκετές από τις προτάσεις του μενού έχουν διαμορφωθεί ώστε να καταναλώνονται και εκτός μαγαζιού οπότε τρώγονται εξίσου ευχάριστα στα απέναντι σκαλοπάτια της Αδριανού. Το ταρτάρ γαρίδας με στρείδι, μάνγκο, κόλιανδρο, αβοκάντο και wasabi, που σερβίρεται σε κέλυφος στρειδιού είναι ενδιαφέρον ξεκίνημα. Απλό και με γευστική ένταση, το πολύχρωμο vitelot (πιάτο ομώνυμο μιας ποικιλίας βιολετί πατάτας) με aji Amarillo, παντζάρι και καπνιστό χέλι, ενώ η Yam Khai Dao, τυπική σαλάτα της Ταϊλάνδης με ντοματίνια, σέλερι, ρύζι, αυγά και ταϊλανδικό dressing, είναι μια διαφορετική πρόταση σερβιρίσματος των τηγανιτών αυγών, την οποία σκοπεύουν να εντάξουν και στο πρωινό τους. Τα πικάντικα μύδια με πράσινο κάρυ και lemongrass, πασπαλισμένα με μερικά φύλλα κόλιανδρου και βασιλικού είναι από τα πιάτα που ταιριάζουν με ένα κοκτέιλ Pera Pera, με βότκα, τόνικ, κόλιανδρο, κάρδαμο και μαντζουράνα, που σβήνει την αψάδα τους, ενώ, παραμένοντας σε θαλασσινό τερέν, το black hot roll, μαλακόστρακο καβούρι βυθισμένο σε αφράτο ψωμί με μελάνι σουπιάς, αυγά χελιδονόψαρου, τζίντζερ και wakame, είναι εντυπωσιακό οπτικά και με εύστοχους συνδυασμούς γευστικά. Η φιλεταρισμένη τηγανιτή πέστροφα με σάλτσα ταρτάρ συνοδεία jalapeño δουλεμένη σε σιφόν και λαχανικών ψητών και σε ζύμωση, έχει ωραίες ισορροπίες.

Από επιλογές cocktails, το Lagardijo, με τζιν, αχλάδι, ανανά και τζίντζερ, συνδυάζεται όμορφα με το συγκεκριμένο πιάτο. Αν προτιμάτε να πατήσετε σε γνώριμα γευστικά εδάφη, η νοστιμιά του κεμπάπ με ψητά ντοματίνια, σάλτσα γιαουρτιού με κόλιανδρο, και σάλτσα καντονέζα, που θα τυλίξετε σε χειροποίητη πίτα με κουρκουμά, είναι μονόδρομος.

Στο "Diego" απολαμβάνεις street food με άποψη σε εξωτικό σκηνικό - εικόνα 2

Την εκτέλεση των πιάτων έχει αναλάβει η σεφ Ηλέκτρα Ρήγκου ενώ την κάρτα των κοκτέιλ, σχεδιασμένων να ταιριάζουν με τον έντονο χαρακτήρα του μενού, υπογράφει ο Bar Manager Βασίλης Νικήτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Diego

Αδριανού 1, Θησείο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.