«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio».

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio». Αν και πολύ καινούργιο, το έχουμε κάνει ήδη στέκι ακριβώς επειδή πετυχαίνει να συνδυάσει πολύ υχάριστα τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός pizza & pasta bar με την υθεντική ιταλιάνικη νοστιμιά που περιμένεις σε μια τρατορία. Υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης, ο οποίος, με βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας, έχει δημιουργήσει ένα μενού που μας ταξιδεύει πιάτο-πιάτο στη γείτονα χώρα.

Εν αρχή ην ασφαλώς η πίτσα, που φτιάχνεται με το signature ζυμάρι του σεφ. Είναι οβάλ, πανάλαφρη και πολύ κριτσανιστή, αφού ψήνεται σε εξαιρετικό φούρνο Morelli, και πάνω της μπαίνουν αυθεντικά ιταλικά υλικά σε περίπου είκοσι συνδυασμούς που κάνουν αίσθηση – δοκιμάστε τη Salamella με τα επιλεγμένα ιταλικά αλλαντικά και θα μας θυμηθείτε! Η pasta, δική τους, φρέσκια και αργής ξήρανσης, είναι το έτερον ήμισυ της γευστικής εμπειρίας στο «Bellagio» και σταχυολογεί εμβληματικές συνταγές από όλη την Ιταλία. Υπέροχη Amatriciana με χειροποίητα paccheri σε σάλτσα ντομάτας, με guanciale και καυτερή πιπεριά, αληθινή Bolognese με χειροποίητες ταλιατέλες και πλούσια σάλτσα από κιμά, βέρα Puttanesca με σπαγγετόνι Rummo, αντσούγιες και καυτερή πιπεριά.

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza - εικόνα 1

Όλα αυτά τα πολλά και υπέροχα γεμίζουν πάντα το τραπέζι μας, είτε επιλέξουμε την απλόχωρη σάλα του μαγαζιού είτε τον πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο με την άνετη διαμόρφωση. Εκείνες τις φορές, πάλι, που προτιμάμε ένα γρήγορο αλλά ποιοτικό σνακ, ακόμη και στο χέρι, επιλέγουμε ανάμεσα στα εξαίσια panini, που γεμίζονται με πρώτης τάξης υλικά, τα οποία προσφέρονται, όπως και όλα τα πιάτα του καταλόγου, για delivery και takeaway καθημερινά, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα τιμήσουμε τα απίθανα γλυκά, με πρώτο και καλύτερο το αέρινο τιραμισού.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.